עבור לתוכן

האם התקנת רום מבטלת אחריות והאם היא הפיכה?

Featured Replies

פורסם

נאמר לי באחת החנויות שברגע שהתקנתי רום לא מקורי אז האחריות לא תקפה. רציתי לדעת אם זה הפיך, כלומר אם ניתן להחזיר את המצב לקדמותו בלי שידעו ששיניתי משהו.

האם עצם התקנת רום אחר עלולה לגרום לבעיות? אם כן, איזה סוג של בעיות?

האם יש אפשרות להתקין ל-S4 את הרום המקורי והנקי של אנדרואיד הזהה לגרסה שיש ב- S4 Google Edition?

תודה רבה!

פורסם

ניתן להחזיר למצב הקודם. בד"כ כשיש צורך למממש אחריות, אף אחד לא יודע איזה רום מותקן.

פורסם
  • מחבר

מה הכוונה?

תחשוב על מישהו שאיזו פונקציה נדפקה לו במכשיר, מה ההבעיה לבדוק איזה רום מותקן?

פורסם

למה הכוונה "איזו פונקציה"? סמארטפונים הם מכשירים אמינים למדי. כמה מקרים פגשת של טלפון שהתקלקלה לו המצלמה? או ה-GPS?

99.9% מבעיות החומרה מסתכמות בזה שהמכשיר לא נדלק.

פורסם
  • מחבר

למה? לי קרה הרבה פעמים שהמכשיר היה נכבה בלי התראה מוקדמת, אבל תפקד בסך הכל.

או למשל שמקש לא עובד כמו שצריך. או סים שלא נקלט. לא סביר שתתקלקל מצלמה?

פורסם

אתה מדבר על טלפונים ישנים בהם היו בעיות מגעים בין הסוללה למכשיר. היום אין מקשים...

בכל מקרה תבדוק כמה תקלות כאלה יש. שואף לאפס. חוץ מזה שאלה תקלות שמאפשרות rollback

פורסם
  • מחבר

אז בתכלס מה כדאי לי לקנות אם אני מחפש טלפון עם ביצועים מקסימליים אבל עם גמישות במערכת ההפעלה?

יש אפשרות להתקין ל-S4 את הרום המקורי והנקי של אנדרואיד הזהה לגרסה שיש ב- S4 Google Edition?

פורסם

בחנויות סוללר ישראליות האחריות שווה כקליפת השום. עם התקנת רום, בלי התקנת רום, זה לא משנה דבר.

פורסם
  • מחבר

אז עדיף להביא מחו"ל או להזמין מחו"ל? באמת אין סיכוי שיש איזו בעיה עם הטלפון במידה והוא סגור באריזה?

פורסם

החנויות בארץ בד"כ לא מכבדות את האחריות (חוזר על עצמו כל פעם מחדש בפורומים).

א. ממליץ לפרסם בזאפ כל חנות שמתחמקת מאחריות.

ב. אני לא חושב שהתקנת ROM צריכה לגרוע מהאחריות על חומרת המכשיר - אם יש לי מחשב נייד והתקנתי עליו LINUX זה מבטל לי את האחריות ? בחיים לא.

בכל מקרה - אין אף פעם אחריות לתוכנה, רק לחומרה. זה בסך הכל עוד תרוץ לא לממש את האחריות.

החנות יכולה להגיד שמסגרת האחריות היא תחזיר את המכשיר ל-ROM המקורי ואם הבעיה תעלם בזה הסתיימה האחריות (ואם לא, אז צריך לתקן) .

הבעיה שהמדינה לא מטפלת בזה רגולטורית, ולכן הדרך היחידה לטפל בזה היא ע"י בתי דין לתביעות קטנות, וקניה בחו"ל....

פורסם
  • מחבר

בשני המקרים אתה לא ממש פותר את הבעיה....

פורסם

פנייה לתביעות קטנות אמורה לפתור את הבעיה בד"כ. במיוחד אם יש מדיניות אחריות של היצרן וניתן להראות שהחנות מפירה אותה בצורה חריגה.

(מפה מציע שאחד מעורכי הדין בפורום יסביר, כי גם אם צרפו למכשיר כתב אחריות שאומר שהחנות לא תתן אחריות בשום מצב למכשיר - זה נחשב כנראה חוזה מקפח או משהו דומה - כי הם לא כותבים את זה לפני התשלום אלא רק לאחר שקבלת את המוצר, אני לא מספיק בקיא, אבל בקיצור - הם לא יכולים לעשות מה שבא להם עם האחריות).

לגבי קניה בחו"ל - זה אכן לא פותר את הבעיה, אבל בהפרש המחיר אתה יכול לעשות ביטוח :-)

פורסם

הפתרון הוא לא להזמין מכשיר במחיר של מכונית משומשת - יש דברים אחרים שחשובים יותר בחיים. אם יהרס - שיהרס. זה חלק מהחיים.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שצריך לקנות טלפון טוב, לראות שהוא פועל וכל בסדר, לשמור עליו כמו שצריך וזהו.

אם נאמר פה שהסיכוי לתקלות לא גבוה, אז עדיף לקנות מחנות אמינה שמביאה טלפונים באריזה מקורית עם הציוד ולא מחליפה מטענים או מביאה מכשירים משומשים/מחודשים..... יש שתי חנויות שטרם היה לי ניסיון איתן, אבל לפי זאפ והתגובות שם, אני מניח שיעזרו לך אם יש תקלה והאחריות שלהם כן שווה משהו.

האם זה שווה את ה-200-300 ש"ח יותר על המכשיר? אני מניח שכן... גם ככה להביא מכשיר מחו"ל זה קצת בלגאן אם אין מישהו שקונה לך אותו שם בעצמו ומביא לך לארץ.

בשורה התחתונה אתם אומרים שהתקנה ושינוי של רומים לא אמורה להוות בעיה לפעילותו התקינה של המכשיר?

פורסם

היא לא אמורה להרוס אותו. יכול להיות רום שיהיו בו באגים. אחריות היא על חומרה. רום לא ישמיד את חומרת המכשיר פתאום (כנראה). הסיכוי לתקלות לא גבוה, אך לא אפסי. תקלות קורות. צריך לשמור, אבל יכול להיות שיפול גם אם שומרים.

מבין החנויות הזולות יותר, הייתי הולך על אייבורי או KSP - ולא כל ה mobile-ים למינהם. סביר להניח שהם עוד סוג של ינסו לכבד אחריות.

אם אתה רוצה אחריות "נורמלית", תצטרך לקנות מיבואן או מחברת סלולר ביוקר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים