עבור לתוכן

מעוניין לשדרג מחשב נוכחי - בעיקר שילוש..

Featured Replies

פורסם

שלום רב, נכון להיום המפרט של המחשב שלי:

מארז CM690

ספק כח corsair 650tx v2

לוח אם p55a ud4

מעבד i5 760

זיכרונות 4GB transcend

קירור מעבד hyper tx3

כרטיס מסך 7950 gigabyte oc windforce

כונן קשיח SSD crucial c400 128GB

כונן קשיח Samsung 1TB

כונן אופטי סטנדרטי

אני מעוניין בעיקר לשדרג את הזכרונות והמעבד, דבר הגורר גם החלפת לוח אם וקירור למעבד כי בנוסף אני גם לא מרוצה כל כך מהקירור הנוכחי.

לסיכום, אני מעוניין בהמלצה של שילוש - לוח אם, זיכרונות, קירור ומעבד.

מבחינה תקציבית אשמח להיות חסכני ולשמור על יחס עלות תועלת טוב. מבחינת דרישות וביצועים -

אני לא מתכנן OC, למדתי מנסיון שאני לא ממש צריך את זה ועם המעבד הנוכחי שלי עושה עבודה טובה (לא מדהימה) גם היום אז אני לא רוצה להשקיע בזה יותר מדי. כמו כן אין לי שום כוונה לעשות בעתיד שילוב כרטיסים גרפיים ולכן גם בזה ניתן להתחשב בבחירת לוח האם. אני מאמין שפשוט אשמור על שאר הפריטים ואמשיך לעשות בהם שימוש.

תודה :)

פורסם

מה התקציב שלך? מהם הצרכים שלך? המחשב שלך לא בדיוק חלש, אתה יודע. הזכרונות DDR2 או 3?

פורסם
  • מחבר

הזיכרונות ddr 3 ובדואל צ׳אנל. המחשב בהחלט לא חלש אבל אני לא מצליח לנצל את הכרטיס מסך כמו שצריך... במשחקים חדשים כמו מטרו או remember me פשוט לא מצליח להגיע לפריימים טובים ולרב בלתי שחיק כמעט... כאשר אני ממהיר הטמפרטורות גבוהות מאד והשיפור קיים אך מינורי אז הפסקתי עם זה.. סקיירים ומשחקים מדורו עובדים בסדר גמור... הצרכים הם גיימינג (מן הסתם כפי שאפשר לראות מהכרטיס).. ושאר פעילויות סטנדרטיות ברובם שלכן לא טרחתי לציין... (אינטרנט, טורנטים, לימודים, משחקים) התקציב לא מוגבל ולכן הדגש על יחס עלות תועלת... אני לא צריך לוח אם מפוצ׳ר בטירוף... בתכלס אין לי עדיין אפילו התקנים שמנצלים usb3 אז לכן לוח אם עם יציאות סטנדרטיות יהיה בסדר גמור (כמובן שהיום usb 3 זה סטנדרטי וגם sata3...)

פורסם

אני מציע לך שתי אפשרויות מבית אינטל:

1. i5 מדור האייבי-ברידג' (שנה שעברה). למעשה סנדי-ברידג' ממוזער, שעובר אוברקלוק בצורה לא ממש מוצלחת (אינטל התקמצנה ושמה משחה תרמית זולה בין הצ'יפ להיטספרידר). יש היצע גדול ומגוון זה מכבר (כאמור, מעל שנה בשוק).

2. i5 מדור ההאסוול (שיצא לאחרונה). ארכיטקטורה חדשה, הביצועים- כמעט אותו הדבר כמו האייבי. אה, והוא חתיכת אפס בכל הקשור לאוברקלוק (שוב אינטל התקמצנה וכו' וכו'). הוא גם חדש יותר בשוק, ככה שהמחירים עשויים להיות טיפה יותר גבוהים בהשוואה לאייבי המקבילים, וההיצע קטן יותר. התמורה- אופק שידרוג רחב יותר (תושבת חדשה עם 1150 פינים בניגוד לתושבת הקודמת עם 1155 פינים. לזו שלפניה, אגב, היו 1156 פינים. יחי ההבדל הקטן). אה כן, ויש ליבה גרפית מובנית משופרת משמעותית ביחס לזו של הדור הקודם. לחיית הגיימינג שבך...

אז תאלץ לבחור.

AMD זו סאגה אחרת שאולי שווה לשקול.

גלובל פאונדריס שמייצרים את השבבים של אמ"ד עוד לא עברו לתהליך יצור 22 ננומטר כמו אינטל, ועוד תקועים ב-32 ככה שהמעבדים מתחממים יפה וצורכים יותר חשמל. אבל! הם עולים הרבה פחות- יחס העלות-תועלת (לא כולל מחירי חשמל) גבוה (משמעותית אפילו) ברוב המקרים מזה של אינטל. אין לי מושג אם החנויות בארץ הצליחו לקטול את היתרון הזה במחירים גבוהים מדי, וחשוב לבדוק זאת. בביצועי ליבה בודדת מול ליבה בודדת, אינטל אוכלים אותם, אבל מעבדי אמ"ד מסדרה זו מגיעים עם 4, 6, ו-8 ליבות, ככה שבמשימות שיודעות למנצל היטב ריבוי ליבות המעבדים אמורים להיות טובים. אה, והם לא התקמצנו על משחה תרמית זולה, המעבדים שלהם עושים אוברקלוק יפה.

FX-8320 מתומן הליבות למשל מציג ביצועים דומים לאלו של ה-i5 3470 מרובע הליבות, ולהבנתי הסדרה באופן כללי נחשבת טובה לגיימינג, למרות שמשחקים לא ממש יודעים לנצל היטב ריבוי ליבות.

אז תבחר, נאו- הגלולה הכחולה או האדומה? משם נתקדם.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה.. עכשיו, לאחר שבוע וחצי שבועיים שלא יכלתי לעסוק בזה יותר מדי אני חוזר.. לגבי שאלתך הקודמת.. אני בדעה ללכת לכיוון של שדורג להאסוול.. מכיוון שאני לא מעוניין להוציא יותר מדי כסף בשלב זה.. אני חושב שאלך על מעבד האסוול, לוח אם חדש, וזיכרונות. אני חושב על פשוט לפרק את המחשב הנוכחי לגורמים ולנקות אותו באופן יסודי.. ואז להתחיל מחדש. אני רק תוהה עם הקירור הנוכחי יהיה בסדר, גם מבחינת קירור וגם מבחינת התאמה לתושבת השונה. אשמח להמלצות ללוח אם שלא דורש OC אבל כן אשמח לחיבוריות טובה.. זיכורונות איכותיים ואמינים.. וכמו כן כרגע אני בדעה של ללכת על מעבד ה - i5 4670 ללא K. אשמח לדעתך.. תודה

פורסם

לפי מה שרשמת , זה מה שאתה צריך לדעתי.

אין טעם להשקיע בלוח אם H87 , פי'צרים שלא יועילו כל כך. הקירור שחברתי עושה עבודה טובה אצלי , מעולה אפילו.

זכרונות בחרתי פשוט של החברה שכבר יש לך ,אולי חברה אחרת עדיפה אבל אני לא יודע איך הם יעבדו ביחד.

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4670 Haswell 3.4Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-B85M-HD3 LGA1150, Intel B85, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב Transcend 1x4GB DDR3 1333Mhz 1

מחיר החבילה: 1750 שקל

עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, כעיקרון אני מעדיף דווקא להימנע הפעם מאותו סוג של זכרון... הם עשו לי קצת בעיות ואני מעדיף בראנד אחר..

לגבי הלוח אם.. אני מעדיף ATX ולא mATX..

והקירור עצמו שנתת נחשב שווה ערך אם לא נחות ל - hyper tx3... אז אני לא משוכנע שזה שווה רכישה והוצאת כסף נוספת..

תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים