עבור לתוכן

הסבר על ROM RAM USB STORAGE וגרסאות אנדרואיד

Featured Replies

פורסם

כמה שאלות למי שבאמת מבין את עולם האנדרואיד.

זכרון:

מה ההבדל בין ROM ל-RAM ל-USB STORAGE ?

אם יש לי SGS2 עם 2GB RAM ו-16GB STORAGE, למה אני רואה ש-"נגמר" לי הזכרון כי האפליקציות תופסות 1.7GB ?

יש לי עוד הרבה זכרון במשהו שנקרא USB STORAGE (ועוד זכרון בכרטיס חיצוני)

מה ההבדל בין ה-2GB שהאפקליקציות מותקנות בו ל-16 ?

כמה מקום יש ל-ROM ? איפה הוא מאוחסן ? מה יושב עליו ?

מערכת הפעלה:

כשאני מתקין ROM של סמסונג - מה אני מתקין ואיפה ? כל הישומים שלי נשמרים וכל המידע נשמר.

כשאני מתקין ROM של CM זה מוחק הכל. מה ההבדל ?

כשמתקינים ROM MANAGER (CWM) מה הוא מתקין ואיפה ? זה משהו שמותקן ב-BOOT SECTOR של המערכת ? תאורטית אני יכול לנהל 2 ROM במכשיר אחד ?

ה-ROM מכיל את גרסת האנדרואיד אני מניח. יש דבר כזה "אנדרואיד" נקי להתקנה ? (זה מה שמגיע עם נקסוס ? איך מתקינים את זה על מכשירים אחרים ?)

פורסם

יש זכרון שמאחסנים עליו דברים (קבצים וכו'),

ויש RAM - http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7%99%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%9F_%D7%92%D7%99%D7%A9%D7%94_%D7%90%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%AA

ROM זה החלק בזכרון (שקיים מובנה במכשיר) שמכיל את מערכת ההפעלה, את הROM.

USB Storage זה החלק שהמשתמש יכול להעביר אליו את הקבצים שלו,

למשל סרטים, מוזיקה, תמונות, ולהתקין עליו אפליקציות.

אתה יכול להעביר את האפליקציות מהUSB Storage לכרטיס הSD אם יש לך כזה.

כשאתה מתקין "מערכת הפעלה של סמסונג" אתה בעצם מתקין רק עדכון למערכת,

ולא את כל המערכת. העדכון משנה רק את הקבצים הספציפים שעוברים עדכון,

מוחק דברים ישנים ומוסיף חדשים.

החלפת ROM (מערכת הפעלה) דורשת קבצים אחרים של המערכת,

לכן היא מוחקת את המערכת הקודמת (עדיין ממליצים למחוק ידנית ואז להתקין את המערכת החדשה).

CWM זה ריקוברי, דרכו אתה "צורב" את המערכת/קרנל למכשיר.

יש אפשרות להתקין 2 מערכות הפעלה, אבל זה תלוי בקרנל.

קרנלים מקוסטמים מסויימים (כאלו שאנשים פיתחו בעצמם) מאפשרים 2 מערכות על המכשיר.

כדי לצרוב קרנל/רום אתה צריך לעשות ROOT למכשיר, כלומר לאפשר גישה לקבצי המערכת (כי אתה משנה אותם).

אנדרויד נקי זה בעצם כמו כל ROM אחר, אתה צריך לחפש אחד למכשיר שלך.

יש קהילות פיתוח של אנשים, שחלקם מפתחים ROMים וקרנלים מקוסטמים,

כמו XDA, ושם אתה יכול למצוא מגוון של ROMים למכשיר שלך.

כמובן שאתה צריך לחפש למכשיר שלך, ולא לשום מכשיר אחר.

ROM מתאים למכשיר מדגם ספציפי, כלומר לא Galaxy S2,

אלא למשל Galaxy S2 i9105. אתה צריך לשם לב לזה (במידע בהגדרות אפשר למצוא איזה דגם המכשיר שלך).

אחרי שאתה נכנס לפורום המתאים למכשיר שלך,

אתה יכול לבחור איזה ROM שתרצה, ובמידה שיש ROM שהוא "אנדרויד ונילה" (כלומר נקי),

אתה יכול לצרוב (להתקין) אותו.

נערך על-ידי ToMeRv32

פורסם
  • מחבר

תודה,

אני עדיין לא מבין - ה-ROM הוא לא חלק מה-USB STORAGE ? אם לא, כמה ROM יש לי ? (2 ג'יגה? אז יש 2 ג'יגה RAM ו-2 ג'יגה ROM ? נראה שיהיה ממש טוב אם יגדילו את זה, במקום שנתעסק כל הזמן עם מחיקה של אפליקציות והעברה שלהם ל-USB STORAGE).

בסוף מה-16 ג'יגה של הטלפון - 16 הולכים ל-USB STORAGE , ויש עוד 2 ב-ROM (חוץ מה- RAM ? ) או שחלק מה-16 מוקצה ל-ROM ? (זה ROM רק מבחינת הרשאות גישה של מ"ה ובפועל זה חלק ממערכת הקבצים ?)

מה המשמעות של המושג RECOVERY - אני מתכוון במונחים של מערכות הפעלה... (בפועל מה זה עושה? מתיישב על ה-BOOT SECTOR ומריץ קוד משל עצמו לניהול המכשיר ? זה מערכת הפעלה "קטנה" ? )

- - - תגובה אוחדה: - - -

דרך אגב - גם בלינוקס / יוניקס / חלונות - מערכת ההפעלה לא מוגדרת כ-ROM (Read Only Memory) בחלק מהמערכת יש הגבלה מסויימת בגישה לקבצים האלה, אבל מעבר לזה - הם חלק ממערכת הקבצים והאחסון הסטנדרטיים של המערכת....

- - - תגובה אוחדה: - - -

החלק היחידי שהוא באמת ROM - הוא אולי ה-BIOS... וברגע שהוא מסיים את תפקידו הוא קורה לקוד שהוא מוצא ב-MBR ומשם מערכת ההפעלה לוקחת פיקוד...

פורסם

בs2 אין 2gb ram..

יש לך 16gb מתוכם x נגישים.

16 ג'יגה זה 15.6 ג'יגה, מתוכם יש בערך (אצלי) 13.3ג'יגה.

תיקיית הרוט היא וכל מה שבתוכה זה בחלק של ה2.3 ג'יגה שלא כלול פה,

וה13 הם בתיקייה אחרת בפנים.

אני מניח שזה אותו זיכרון וזה פשוט מחיצות.

אצלי זה בתיקייה בשם /sdcard/, או יותר נכון /storage/emulated/0 (למרות שזה לא באמת sd card)

הסידור השתנה ב4.2 כי נוספו משתמשים,

ואז לכל משתמש גישה למדיה שלו.

האפליקציות מותקנות ב13.3ג'יגה האלו, חשבתי שאתה מדבר על כרטיס זיכרון (sd card).

ה13 ג'יגה האלו זה מה שמופיע כשאתה מחבר למחשב, הusb storage.

פורסם
  • מחבר

כמו שחשבתי - ה-ROM הוא חלק מה- INTERNAL STORAGE. (והוא בכלל לא ROM..... :P )

אם ככה האם אפשר להגדיל את המחיצה של האפליקציות ? במקום להעביר אותם מהמכשיר "לעצמו" פשוט לתת מחיצה יותר גדולה לאפליקציות, ושיפסיק להציק לי על Insufficient Storge ? מבחינתי לתת את כל ה-16 לטובת הישומים, וב-SD CARD החיצוני לאחסן את כל התמונות והמוזיקה.....

פורסם

לפי המושגים של עולם האנדרואיד ROM זאת מערכת ההפעלה.

ולא הבנתי מה אתה רוצה לעשות..

אתה יכול להעביר את האפליקציות USB Storage לSD CARD. הן לא מותקנות על האחסון של הROM אף פעם, רק אם הן אפליקציות מערכת.

פורסם
  • מחבר

אסביר שוב, קודם כל - ROM זה Read Only Memory. זה רכיב שאתה לא אמור "לכתוב" אליו בצורה רגילה.

הטלפון מגיע עם מצע זכרון של 16 ג'יגה לצורך העניין - וסאמסונג לוקחת כראה 2 ג'יגה ומייעדת אותו למערכת ההפעלה והתוכנות.

אתה יכול להעביר חלק מהתוכנות (לא את תוכנות הזבל שהם מתקינים למשל) לחלק השני של המצע זכרון (Usb Storage).

כשאני מסתכל על מנהל האפליקציות שלי הוא רושם לי שיש לי 1.7 ג'יגה מקום תפוס ועוד 230 מגה מקום פנוי. כשאני רוצה להתקין אפליקציה חדשה זה נכשל (!!) כי אין מספיק מקום.

לעומת זאת - על אותו מצע זכרון יש עוד 5 ג'יגה פנויים. (ובנוסף יש לי עוד כרטיס זכרון שלא קשור לסיפור).

מה שאני רוצה זה להגדיל את המקום שמיועד לשמירת האפליקציות ע"ח אותם 5 ג'יגה פנויים וכנראה שזה אפשרי (תחת ROOT, קראתי איזה מאמר אבל עוד לא התעמקתי בזה מספיק).

פורסם

כן, יש איזו אפשרות לבטל את המחיצות.

עושים את זה בעיקר בכל מיני מכשירים סיניים שמגיעים רק עם 4 ג'יגה.

הROM זאת המחיצה שאתה לא יכול להתעסק איתה ללא רוט, כיוון שהיא המחיצה של המערכת.

זה מוזר שלא מתאפשר לך להתקין דברים בגלל שהחלק הזה מלא,

בכלל, אני לא מבין למה זה ככה אצלך, במכשיר שלי מופיע X/13.3GB..

אתה יכול להעביר חלק מהתוכנות שנמצאות בROM לUSB Storage אבל שוב,

אתה צריך רוט, ואפליקציה מתאימה (למשל Titanium Backup), ואתה יכול להמיר אפליקציות מסויימות לאפליקציות משתמש,

כלומר אלו שאתה מוריד מהחנות ולא מגיעות עם מערכת ההפעלה (קוראים לזה ROM, גם אם זה לא מדוייק).

חיפשתי קצת והאפליקציות מותקנות ב/data/root, כלומר במחיצת הROM,

שזה קצת מוזר, כי אז איך אפשר להסיר אותן בלי רוט?

או שבגלל שהמערכת מבצעת את זה זה אפשרי?

פה אולי אתה תתן לי תשובה :P

ולפי מה שמופיע ב Settings > Storage באמת מה שנמצא בUSB Storage זה רק ה"Data" של האפליקציות,

שזה הגיוני, כיוון שמשחקים כבדים מאוד הם בעצם APK ששוקל 20-30MB והשאר זה Data של ג'יגה למשל.

מה שמוזר לי זה שמנהל האפליקציות מציג לך את אחסון הROM..

נערך על-ידי ToMeRv32

פורסם
  • מחבר

ראיתי את זה ביותר ממכשיר אחד, המקום הפנוי לאפליקציות הוא 2 ג'יגה. אני מניח שיש דרך לשנות את זה, אני אחפש בסוף השבוע ב-XDA.

פורסם

כן כי הן מותקנת במחיצת הROM, שהיא רק 2.3 ג'יגה.

המערכת עצמה היא בערך 300MB עם אפליקציות המערכת, אז זה הגיוני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים