עבור לתוכן

המלצה למחשב תקציב בין 2000-3000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרט,סרטים קלים מאוד,אולי משחקים קלים מאוד. פעולות פשוטות ובסיסיות. מחשב לצורכי פנאי.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה יותר מדי,מה מומלץ למחשב לפעולות פשוטות?. אני חושב ש15 אינץ' יהיה יותר מדי.

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כנ"ל כמו לגודל מסך,אני לא חושב שזה מאוד קריטי ההבדל בין הFHD לHDR בשבילה.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא

* משקל רצוי? כמה שפחות, אבל לא על חשבון ביצועים

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) עדיף שכן, אבל לא על חשבון הביצועים.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא, אבל USB3 זה תמיד נחמד.

* Bluetooth?

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אין גודל מינימלי-גם קטן יהיה טוב. SSD יהיה יתרון עצום (בתנאי שיהיה בגודל סביר/משולב עם HDD)

* כונן אופטי? אפשר, זה יהיה בונוס אבל זה לא נצרך.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, חייב מערכת הפעלה+אופיס בסיסי כלשהו

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מסך מגע יהיה יתרון גדול.

המחשב מיועד לילדה בת 13 לצרכי אינטרנט בעיקר ופעולות פשוטות אחרות. המחשב הזה נועד להחליף את המחשב הנייח. הדבר הכי חשוב-ביצועים במשימות קלות ואמינות שהמחשב יעבוד מהר וטוב (בהקשר-SSD יהיה יכול להיות נחמד אם זה נכנס בתקציב). העדיפות השנייה אחרי זה זה משקל וסוללה (כי זה בכל זאת מחשב נייד). את גודל המסך אני נותן לשיקולכם (אני חושב שהיום 13.3 זה האופטימלי אבל אני לא כ"כ מעודכן).

התקציב הוא עד כ3000 ש"ח. התקציב המקורי היה כ2000 ש"ח אבל אם יש משהו ששווה את ההשקעה והוא יותר לכיוון ה2500-3000 זה עדיף. אפשר גם לחרוג מעט מעל ה3000 אם זה ממש ממש שווה את זה.

סה"כ צריך שהוא גם יהיה מרשים, זה בכל זאת מיועד לילדה בת 13 שרוצה גם קצת להשוויץ כך שמסך מגע או מסך מסתובב וכ"ו אם נכנסים בתקציב יהיה מצויין.

אם יש צורך בעוד נתונים אשמח להביא אותם.

הדגם שהיא חשבה עליו זה http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=il&lc=he&dlc=he&docname=c03720189 אבל לדעתי האישית הוא די גרוע בהתחשב במחיר. במחיר שלו הוא בסביבות ה3000 ש"ח והמחשב הזה זה בערך הכיוון (לפחות מבחינת גודל מסך וכ"ו).

תודה ענקית לעוזרים.

נערך על-ידי menas

פורסם

אולי זה יתאים:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21381

אך עצם זה שהמחשב עם מסך מגע ובעל מעבד I3 חסכוני פוגעת בביצועים שלו, זה יכול להספיק לפעולות בסיסיות אבל עדיין זה קצת מגביל לדעתי.

ה-HP בנוי מפלסטיק לא הכי איכותי מבחינת איכות בנייה וכן המחשב כולו מבריק ובעל משטחים שמהווים מגנט לטביעות אצבעות והליכלוכים יראו עליו בקלות. אני לא ממליץ עליו.

אם בלי מסך מגע, זה יכול להיות נחמד:

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12598

המחשב בצבע אדום-לבן, תמונות אמיתיות של המחשב אפשר לראות פה: http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=NP370R5E-S03HU

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההמלצה!.

המחשב הזה נראה די מוצלח (השני) אבל יש בו מספר בעיות כמו הגודל והמשקל (לדעתי מעט גדולים, אני חושב שמשהו מעט יותר קל ונייד כמו 13-14 אינץ' ו1.5-1.7 קילו יהיו יותר טובים) וגם כמות הRAM והדיסק הקשיח מוגזמות ומיותרות-אין שום צורך ביותר מ500GB ומ4GB DDR3.

אם תוכל למצוא מחשב שיעמוד יותר בדרישות זה יהיה מצויין. אפשר להעלות את התקציב לסביבות ה3000-3300 בשביל מטרה זו.

SSD ומסך מגע יהיו בונוסים מצויינים למחשב אך הדרישה הכי חשובה-ביצועים. שהמחשב יעבוד כמה שיותר חלק ובלי תקיעות.

פורסם

מה הבעיה בגודל? אתה מקבל מסך גדול במשקל נמוך של 2 ק"ג בלבד.

אתה מתלונן על זה שאתה מקבל עם המחשב זיכרון פנימי רב ודיסק קשיח גדול? לדעתי אתה צריך לומר תודה. אנשים לאחר רכישת מחשבים אחרים שוברים את הראש בשדרוג זיכרון והשקעות כספיות נוספות. נכון שבשביל ילדה בת 13 זה "מוגזם" אבל אם אתה מקבל את זה ב"חבילה" במחשב, מה רע?? זה לא שאתה משלם על זה מעבר לנדרש.

כמו כן, יש יתרון במחשב הזה שהוא מגיע עם מסך מט, מה שמאפשר עבודה גם בחוץ, אם לעבוד במרפסת או בכל מקום אחר.

המחשב מגיע עם מעבד I3 רגיל ולא חסכוני כך שמבחינת ביצועים אתה יכול להיות יותר רגוע וזה מתאים לכל השימושים האפשריים בגיל הזה. יש גם מצלמת אינטרנט HD מובנית.

עריכה: עכשיו הבנתי מה הבעיה, נתון המשקל בחנות שגוי, זה צריך להיות 2 ק"ג ולא 2.5 ק"ג כמו שרשום.

שאר הנתונים בסדר.

נערך על-ידי Chevy

פורסם
  • מחבר

יש לך נקודה.

בכ"מ יש לך אולי עוד אופצייה שאוכל להראות לה, שכוללת אולי מסך מגע? אני חושב שזה יכול להיות קריטי בשבילה.

תודה ענקית על כל העזרה!.

פורסם

הקנייה דחופה יחסית? יש יום הולדת? אירוע?

פורסם
  • מחבר

לא. יש את כל הזמן שבעולם.

פורסם

העניין הוא שבחודש-חודשיים צריכים לצאת דגמים מעודכנים יותר, עם מסכי מגע (זה כנראה יהיה ה"להיט" במחשבים האלו בגלל וינדוס 8 שהושק אחרי העדכון של שנה שעברה באותה תקופה והיצרנים פשוט הוציאו דגמי ביניים כדי שיהיה איזשהו שימוש במע' הפעלה חדשה). המחשבים יציעו זמן עבודה ממושך ובכלל אם כבר לקנות מחשב אז עדיף משהו מעודכן ומתאים מאשר דגם של "שנה שעברה". למרות שמבחינת ביצועי עבודה זה לא ישנה הרבה, יש מאפיינים אחרים שאולי כן יתאימו.

תבדוק את האפשרות לחכות עם הקניה ואולי להתחדש לקראת שנת הלימודים החדשה וזו גם "סיבה" למתנה שכזו.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. תודה רבה על הכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים