עבור לתוכן

ההבדלים בין S3 ל-S4.

Featured Replies

פורסם
תודה רבה.

במה מרגישים את ההבדל במעבד? האם אלו הבדלים "נסבלים" או הבדלים שמאוד יציקו?

מה ההבדל בין ההשפעה של מעבד טוב יותר לעומת ההבדל בין 1GB RAM ל-2GB?

במכשירים ניידים מרגישים הבדל יותר רציני בין גרסאות מאשר בין הפרשי חומרה. למשל , הנקסוס 4 מרגיש יותר "חלק" לעומת הגלקסי 4 בגלל שהתוכנה שלו יותר מינימאלית וצורכת פחות ראם. ההבדל בחומרה הוא לא כמו ההבדל במחשבים רגילים , אי אפשר לשנות את איכות הגרפיקה במשחק לפי חוזק החומרה , הנקסוס 4 והגלקסי 3 יקבלו את אותה איכות של משחק , למרות הבדלי החומרה , וכרגע אין שום תוכנה שמאתגרת את החומרה מספיק. ההבדלים יכולים להיות מורגשים ב"חלקות" של המערכת , אבל אם תתקין מערכת קלה יותר מסוג אנדרואיד ונילה תרגיש הבדל במהירות העבודה של המכשיר , אבל האם זה שווה לך לטובת פחות פונקציות? לי אישית יצא להשתמש בנקסוס 4 , גלקסי 4 , גלקסי 3 , אופטימוס g ועוד מגוון מכשירים פחות חזקים כמו גלקסי 2 וגם הראשון , והגלקסי ה1 משמש לי בתור מכשיר "משחק" בשביל לנסות מגוון גרסאות , ועם גרסאת cm החדשה או miui הוא מרגיש הרבה יותר "חלק" מכל המכשירים החזקים יותר (גם מהנקסוס) למרות שהוא הרבה יותר חלש , אבל כמובן שלא תוכל להפעיל עליו שום משחק רציני היום , אבל מבחינת מהירות המערכת זה בדיוק אותו דבר כמו עם המכשירים החדשים ביותר (גם עם מולטי טסקינג מכובד...).מבחינת תוכנה - 4.2.2 יצאה בפברואר והגלקסי 4 יצא עם התוכנה הזאת חודשיים לאחר מכן ,אז מבחינת זמנים זה בסדר גמור. אני התקנתי על הs3 את 4.2.2 של סמסונג (כבר מזמן שיש את 4.2.2 של מפתחים חופשיים למכשירים גם ישנים יותר...) לפני חודש (במאי) , זאת אומרת 3 חודשים אחרי שיצאה הגרסה לנקסוס יש את הגרסה של סמסונג (אבל לא רשמי משום מה...). אני לא הייתי מתייחס למהירות עדכוני התוכנה כי כמעט באופן מיידי ממתי שגוגל מוציאים גרסה , מפתחים עצמאים מוציאים גרסה לכל המכשירים הפופולרים (והסמסונגים כמובן בראש...) , ויש לא מעט נקסוסים שגם ככה מסתובבים עם גרסאות לא של גוגל (אז בכל מקרה לא מקבלים עדכון ישירות מגוגל). כשאני קונה היוך מכשיר סלולרי אני מסתכל על מכלול הנתונים כמו מצלמה , מסך , תוכנה שאני מחבב (אני אישית אוהב את התוכנה של סמסונג , אבל על טעם ועל ריח...) , עיצוב המכשיר ,זיכרון אחסון , פופולריות בקרב מפתחים עצמאים(חשוב אם אתה אוהב להתנסות עם גרסאות , למשל את miui יש כמעט רק למכשירי סמסונג ולמכשירים של היצרנית) , וכמובן גם מעבד , מעבד גרפי וזיכרון ראם. לי למשל הנקסוס הוא לא היה שיקול בגלל כמות הזיכרון (בערך 13 גיגה בפועל) , ורק תיקיית הצילום שלי בטיול האחרון שקלה 12 גיגה , אז לפני שאתה קונה מכשיר תחשוב מה אתה רוצה ממנו , מה הדרישות שלך , ולפי זה תבחר מכשיר.

• תגובות 40
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

במהלך הטיול שלך לא הייתה לך גישה לאינטרנט?

בכל מקרה מה שניסיתי לומר קודם הוא שההבדל בין הנקסוס לגלקסי מבחינת החומרה קיים (כמו AMD מול INTEL). לבדוק מי יותר חזק או מי יותר חסכוני זה לא הנקודה וזה בכלל לא משנה מבחינת שחרור גרסת אנדרואיד לאותו מכשיר.

ולנושא אחר - הנרי, אתה לא רוצה לנטוש את IE ולקבל את האפשרות לעבור שורה (באג שהיה אמור להיות מטופל מזמן אבל עדיין)?

פורסם

לא נראה שיש לי ברירה אלא לעבור לדפדפן אחר כשאני כותב בפורום הזה....

והייתה לי גישה לאינטרנט WIFI (שימוש באינטרנט של המפעילה הישראלית לא בא בחשבון בגלל המחיר...), אבל לא אינטרנט מהיר ויציב מספיק ורק למשך זמן קצר , אז לא הייתה לי את האפשרות להעלות את הקבצים לענן.

והמצלמה של הגלקסי 3 דיי טובה , הנה תמונות לדוגמה:

פורסם

לדעתי ההבדל באחסון יותר מדי דרמטי מכדי להתעלם ממנו, באופן שמעיב על היתרונות של הנקסוס.

לסמסונג יש יתרון עצום שבא לידי ביטוי בכך שאפשר לקחת את המכשיר הכי פשוט ולהוסיף לו המון אחסון בעלות כספית מינימלית.

היום אפילו 16GB של אחסון לא מספיקים. התמונות גדולות יותר, כל שנייה של סרט במצלמה שוקלת הרבה יותר.

כל זאת, מבלי להתייחס למשחקים, לשירים, לאפליקציות.

זאת הסיבה שלדעתי SGS3 מנצח את הנקסוס.

ובאשר לממשק Touchwiz המוכפש - בתור בעל אייפון 4, מאוד ניהנתי ממנו על הNote II של אבא שלי, לא הבחנתי בתקיעות והכל רץ ממש מהר וחלק, במיוחד ביחס לאייפון המצ'וקמק שלי.

עריכה: הנרי, התמונות מדהימות וחדות והצבעים חיים. זו "איכות דיי טובה"? הנופים נראים יותר אמיתיים מהמציאות.

נערך על-ידי EthanDW

פורסם

תודה רבה חברים.

ברור לי שמבחינה חומרתית ה-S4 מוביל ולכן בתור התחלה הוא היה הפייבוריט שלי.

הבעיה איתו זה המחיר והעובדה שלמרות שהוא מאוד מוצלח, יש בו הרבה דברים שמעמיסים עליו שהייתי שמח אם הייתה לי האפשרות להיפטר מהם עצמאית ולהישאר עם היתרונות של המכשיר ועם עבודה חלקה יותר בשוטף.

רציתי לדעת, כי לא הבנתי את זה בצורה ברורה האם יש דרך לנצל את כל היתרונות החומרתיים של ה-S4 ולהתקין עליו מערכת הפעלה פתוחה שתגרום ליישומים ולמכשיר לרוץ חלק? האם יש דרך למחוק כל מיני תוספות לא שימושיות של סמסונג ובכך לזרז את פעולת המכשיר ולהפוך אותה לחלקה יותר?

האם יש אפשרות לעקוף את הגרסת אנדרואיד של סמסונג ובכך לגרום למכשיר לפעול מהר יותר? ולעדכן אותו לגרסה החדשה מהר יותר?

תודה רבה חברים!

פורסם

בקרוב יהיה S4 Google Edition. שזה בעצם S4 שמבחינה חומרתית זהה ל S4 האמריקאי, אבל עם הרום הנקי של גוגל.

לא סמסונג ישחררו עדכונים עבורו, אלא גוגל עצמם. זה בעצם כמו נקסוס, רק הרבה יותר יקר. אני מאמין שמהר מאוד יהיה ניתן להתקין את הרום הנקי שלהם גם על S4 אמריקאים רגילים.

המחיר בארה"ב 649$ כמו ה S4 הרגיל. (לפני מיסים אמריקאים) הבעיה שבהתחלה יהיה ניתן לרכוש אותו רק דרך אתר גוגל.

פורסם

ואוו, זה יהיה מעולה. מתי הוא אמור להגיע לחנויות בחו"ל / בארץ? (לא מצאתי אותו ב-GSM ARENA)

אני מאמין שמהר מאוד יהיה ניתן להתקין את הרום הנקי שלהם גם על S4 אמריקאים רגילים.

במה זה תלוי?

נערך על-ידי deluxe

פורסם

מה כלכך מעולה בזה? כל הקטע ב-S4 זה הפיצ'רים הנוספים שסמסונג פיתחה. אם זה לא מעניין אותך תקנה ברבע מחיר את המכשירים הסיניים שכוללים את אותה חומרה כמוהו וזהו.

פורסם

אבל אין להם חומרה כמו שלו....

אני מחפש את החומרה החזקה והאיכותית שלו, בלי להיות מוגבל למה שסמסונג מתעקשת לדחוף פנימה.

כלומר, שאם ארצה אוכל לפרמט אותו למערכת אנדוריאד נקיה.

האם הדבר אפשרי ב-S4?

פורסם
  • מחבר

וואו, מה הולך פה? למה הוא מתפרץ לי לאשכול וסתם מציפים פה בתגובות?

תתייחסו לנושא שלי.

פורסם

איזו שאלה שלך לא קיבלה התייחסות?

הייתה לי התלבטות דומה לשלך אז הצטרפתי עם שאלות, אין סיבה לפתוח 200 דיונים עם אותה שאלה.

בכל מקרה, יש לך פה הרבה יותר מידע מקודם. תסתכל על החיובי (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים