עבור לתוכן

מפרט מחשב נייד לסטודנט למדעי המחשב (ישמש לתכנות) ב-3-3.5K ₪.

Featured Replies

פורסם

שלום,

שמי לירן. אני סטודנט שנה ראשונה למדעי המחשב ומדעי המוח.

מעוניין לקנות מחשב נייד ב-3-3.5K ₪ (מקס' K3.8-3.9). אשמח לקבל הצעות למחשבים:)

השימושים העיקריים של המחשב:

1. תכנות, בדגש על תכנות מדעי. זה מתוכנן להיות המחשב שלי לכמה שנים קדימה עכשיו, בסיכוי טוב גם לתוך התואר השני (אולי יריץ גם דברים יחסית-כבדים בעתיד. אם מטלות סופר-כבדות ירוצו על מחשבי האוניברסיטה).
  2. לכתוב על המחשב. אני כותב וקורא על המחשב המון – בבית, בכיתה, בספריה, על הדשא, באוטובוס.

שיקולים מרכזיים במחשב:

1. תכנות.
  2. נוחות. האם המקלדת נוחה? שלא יכאב בצוואר/גב/ידיים אם אכתוב עליו הרבה שעות רצוף (ראו שאלה בהמשך האם כדאי לקנות תחנת עגינה ומקלדת ומסך חיצוניים לחדר שלי). שלא יכאב אם אקרא הרבה שעות רצוף זמן. האם כדאי גודל של "11, "13? "15? (חושש ש-"15 כבר יהיה כבד מדי).
  3. משקל וזמן סוללה. עדיפות למשקל יחסית נמוך של מחשב ומטען. מצד שני, מעדיף כמה שיותר זמן סוללה (לפחות 4-5 שעות, מעדיף יותר).
  4. זמן startup, יציבות, מהירות.
  5. שאצליח לראות את המסך כמה שיותר ברור בשמש.
  6. עדיף כרטיס קול טוב לשמיעת מוזיקה.

נושאים נוספים:

• רזולוציית המסך? לא יודע.
  • דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. יש דרישה חשובה לדעתכם?
  • האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חשוב USB, חיבור לכבל רשת, HDMI, רמקולים, מיקרופון, חיבור למסך חיצוני. חוץ מזה עדיף סט חיבורים חיצוניים יחסית רחב, כמה שמסתדר.
  • גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata). לא יודע, לא מכיר מחירים. 300-500 ג'יג'ה לפחות. כנראה שילוב שיאפשר זמן פעולה מהיר לתפקודי הבסיס ו-HDD בשביל מוזיקה וסרטים.
  • כונן אופטי? לפחות שאפשר להתחבר לכונן אופטי בחיבור חיצוני.
  • האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף שכן. לא חובה.
  • האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא.
  • האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.
  • אופק שדרוג: אם זה לא מחשב שבא עם 8 ג'יגה RAM, עדיף שיהיה מחשב שניתן לשדרג ל-8 ג'יגה (16 אפילו?) בעתיד.
    בנוסף, האם יהיה אפשר להתקין כונן SSD בעתיד, כשיהיה זול יותר?
    האם כדאי לי לדעתכם לשמור על עוד אופקי שדרוג חוץ מהזיכרון והכונן הקשיח? אם כן, על אילו?
  • אם מסתדר גם כרטיס מסך כמה שיותר טוב, יכולת להציג HD (יש רמות שונות של HD?), כרטיס רשת שתומך בפרוטוקולים מתקדמים, וכו'. אם מסתדר, אל תתאמצו במיוחד בשביל זה.
  • בקשות מיוחדות: אשמח לתוספות/הצעות אם פספסתי משהו.
  • האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? עדיף כן, למקרה שאקנה בעתיד.
    מתלבט האם יהיה יותר נוח בחדר שלי בבית לחבר את המחשב למסך ומקלדת חיצוניים. מה דעתכם? כמה אמורים לעלות? האם כדאי לקנות גם תחנת עגינה? מה היתרונות של תחנת עגינה לעומת חיבור למסך, מקלדת, עכבר ורמקולים חיצוניים? (רמקולים ועכבר כבר יש) כמה תחנת עגינה עולה בערך?

תודה רבה, מעריך את זה מאוד

:)

נערך על-ידי Liran Cook
תיקונים קטנים

פורסם
  • מחבר

הוא נראה בסדר, אבל אין לי מושג למה להשוות אותו כדי לדעת אם הוא טוב או לא. אשמח לראות עוד הצעות בדיון כדי לדעת להשוות.

אתה יודע מה זמן הסוללה של המחשב שהצעת? כמה מהיר הוא? (כמה זמן לוקח מהרגע שמדליק אותו עד שמוכן לפעולה, למשל). בנוסף, 15" לא עלול להיות כבד מדי לסטודנט שנע בין בניינים כל היום?

ותודה.

פורסם

קצת קשה לענות לשאלות שלך לפי הפירוט בהודעה הראשונה.

אני חושב שכדאי שתחליף את ההודעה בתשובות לשאלון בחוקי הפורום הזה (ניידים)

פורסם
  • מחבר

יש בהודעה הראשונה תשובה לכל השאלות בחוקי פורום ניידים. איך אפשר לשפר את זה?

נערך על-ידי Liran Cook

פורסם
  • מחבר

אגב, אתם יודעים אם אפשר לעבוד עם מסכי led בשמש ולהבין כל מה שקורה על המסך?

פורסם

ללא ספק הייתי לוקח מחשב עם מסך 13.

פורסם

http://www.1pc.co.il/product-3335-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93_Samsung_NP370R5E_S01IL.aspx

המחשב שהמלצתי לך הוא מחשב חזק עם מעבד I5 עם 8GB זיכרון פנימי וכרטיס מסך HD8750 טוב. המסך הוא 15.6" מט (נגד השתקפויות, כך שכן תוכל לעבוד בחוץ טוב יותר מאשר מסך מבריק). כמו כן, בגלל שהמחשב מגיע ללא כונן אופטי המשקל של המחשב הוא 2 ק"ג בלבד, הרבה פחות מ-2.6 ק"ג למחשב "סטנדרטי".

כולל מע' הפעלה ו-3 שנות אחריות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים