עבור לתוכן

בניית מפרט לתכנות ומשחקים עד 5000 ש"ח - ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחר הרבה זמן עם המחשב הנוכחי החלטתי להשתדרג. התלבטתי בין נייד לנייח אבל החלטתי ללכת בסוף על נייח כדי לקבל חומרה יותר טובה בעד המחיר (אם אני טועה, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בעניין ולהמליץ).

אני אסביר קצת את המחשבה שלי. המחשב שיש לי כרגע הוא מחשב שיש לי בסביבות ה5 שנים ולא נגעתי בו. אני מעדיף לעשות פעם בהרבה זמן שידורג מסיבי שיחזיק להרבה זמן, בגלל זה אני מעדיף דברים שיספיקו לי לכמה שיותר זמן. אני מעדיף לקחת מעבד של haswell i7, אני יודע שההבדל בביצועים לא משמעותי, אבל שוב, בגלל שזה קנייה פעם בהרבה זמן אני מעדיף את ההכי חדיש :)

עוד דבר, אני לא יודע אם זה משנה אבל אני מריץ על המחשב רוב הזמן ubuntu ומדי פעם משתמש בווינדוס כשיש דברים שאין בלינוקס.

תשובה לשאלות:

1. מה התקציב המקסימאלי?5000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, אבל לא על חשבון הורדת הביצועים בצורה ניכרת.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הוא בעיקר לתכנות ולגלישה באינטרנט, אני רוצה להשאיר לי פתוח אופציה למשחקים כי בגלל המחשב שלי שהוא כבר ישן הרבה זמן לא שיחקתי, אבל לא חשוב לי להריץ על האיכות הכי גבוהה שאפשר, רק שיעבוד בצורה חלקה. כמה שיותר RAM ומעבד חזק כדי לאפשר ריבוי משימות ופתיחת הרבה תוכנות במקביל.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - eclipse כבד.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - המשחקים החדשים כמו call of duty, gta v וכו'.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך 22" רזולוציה 1920X1080.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוניות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים (לא DVD ולא בלו ריי)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 (המחשב נמצא בחדר).

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כרגע אני לא יודע לעשות, אבל אם אני ארצה אני מניח שקל :)

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת המחשב בחנות. מערכת הפעלה אין צורך.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור המרכז, די מובן מאליו אבל עדיפות לחנות אמינה ששירתה בעבר הרבה אנשים מרוצים. העדפה לחנות עם הנחת מזומן.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). - אני רוצה לשלב HDD עם נפח גדול (2-3TB) עם SSD שיחזיק עליו את התוכנות והמערכת הפעלה. מעדיף כמה שיותר חיבורים חדישים בעיקר USB3.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אם יהיה שדרוג זה יהיה בעיקר בRAM ו/או בכרטיס מסך. RAM סבירות גבוהה, כרטיס מסך נמוכה.

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

הקפצה.

אשמח מאוד אם תעזרו לי כי אין לי ידע בהרכבת מפרטים לעומת הרבה מחברי הפורום, תודה.

פורסם

מה יש לך כרגע? אתה מבצע קומפילציות כבדות על המחשב?

פורסם
  • מחבר

אני מריץ הרבה אימולטרים של אנדרואיד, הם די כבדים.

בעתיד אני רוצה גם אופציה לקמפל רומים של אנדרואיד אז גם בשביל זה צריך מעבד חזק.

ובגלל שאני קונה פעם ב4-5 שנים אני מעדיף להשקיע עכשיו כמה שיותר :)

פורסם

קמפול רומים זה בהחלט עניין כבד... שעה ומעלה :)

בניצול מלא של התקציב, מעבד I7 מוכן ל-OC עם לוח מתאים וקירור, 16GB זיכרון, כונן SSD + קשיח של 2TB וכרטיס מסך בינוני למשחקים:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7 4770K 3.5Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 BOX

כמות: 1 - מחיר: ₪1656

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪220

לוח אם:

Gigabyte GA-Z87P-D3 for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪615

מארז:

באנדל Core 3000 + FSP RAIDER 450W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪540

זיכרון:

Crucial 16GB KIT (8G X2) Crucial Balistix Sport CL9- בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪555

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪461

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series

כמות: 1 - מחיר: ₪489

כרטיס מסך:

Sapphire 7770 1GB GDDR5 DVI HDMI DP GHZ Edition

כמות: 1 - מחיר: ₪599

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5135

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5033 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/9ymravft

פורסם
  • מחבר

נראה ממש טוב, תודה רבה! :)

שאלה קטנה, שווה אולי לשדרג עוד טיפה את הכרטיס מסך?

כמה זמן אתה מעריך שהכרטיס מסך הזה ישרוד הרצת משחקים?

פורסם

אם אתה לא חייב הגדרות גבוהות, אין סיבה שהוא לא יחזיק שנתיים.

אם אתה רוצה לשדרג, יהיה מדובר במשהו כמו GTX660 שעולה כמעט 1000 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

אני נראה לי אוסיף עוד טיפה לכרטיס מסך, אסחט את הקניה כבר עד הסוף.

שאלה אחרונה, מה עדיף מבין שניהם?

Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail

http://www.tms.co.il/product/11435

GIGABYTE GEFORCE GTX650TI 2GB RETAIL

http://www.tms.co.il/product/12044

פורסם

ה-7850 עדיף. אבל בתוספת של כמה שקלים תוכל למצוא GTX660 שחזק יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני אבדוק את האופציות ואחליט. בכל מקרה אני סגור על המפרט הזה ונשאר לי רק לבדוק לגבי הכרטיס מסך. תודה רבה על העזרה!

פורסם
  • מחבר

תודה, ותודה רבה על העזרה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים