עבור לתוכן

מנורות לד

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה להחליף את המנורות שלי בבית להכל לד.

גם בגלל החוזק וגם בגלל חשבון החשמל.

E14 3W 220lm 3000K 30-SMD 3014.....

מה החוזק של זה בואט? לכמה זה שקול מנורה רגילה...?

אם מישהו עונה לי, איך הגעת לחישוב....?

פורסם

זה חלש מאוד, אני קניתי כמה של 5W עבור מנורה עם 6 תושבות של E14 ואז האור ממש טוב וחזק (פינת אוכל).

מה גודל החדר שאתה מיעד אותם וכמה אתה יכול להשים? (נורה אחת לא תספיק)

פורסם
  • מחבר

יש לי מנורת קנים בסלון של שמונה מנורות נר רגילות.

כרגע יש שם מנורות נר רגילות של 40w כל אחת...

השאלה אם אני מחליף את כולן בשמונה כמו אלו שרשמתי (שניהם אור צהוב), האם יהיה לי יותר אור בפחות חשמל?

פורסם

אולי כן ואולי לא, בשביל הביטחון תקנה של 5W, או שתזמין קודם דוגמא מכל דבר......

אני הייתי קונה אפילו של 7W עם זה מיועד לסלון

פורסם

קח בחשבון שנורה של 100W היא באזור ה1000LM.

הנורה שלך היא 220LM מה שאומר שזה יהיה באזור ה20W...

פורסם

מנורות LED קומפקטיות (בגודל שניתן להשוות לליבון) מתחממות. אבל אם מנורת ליבון יכולה לעבוד ב 150C ולא קורה לה כלום, לד שמתחמם ואפילו קצת - נשרף. כך שככל שההספק של ה LED גבוה יותר, עליך לצפות לראות צלעות קירור גדולות יותר כחלק מהנורה. עד כ 3-4W הנורה יכלה להיראות כמו נורה אם בסיס לבן (ועדיין, רצוי מאוד שהוא יהיה מחומר שמרגיש מתכתי/קראמי לפיזור חום), מעל זה לעד כ 10W עליך לצפות לראות צלעות קירור - LED שיש לו הספק "טוב" ואין צלעות קירור אמור להדליק לך מנורה אדומה. מעל 10W כבר צריך פתרונות קירור קצת "קיצונים" כדיי להחזיק את המנורה קרה ולכן רוב המנורות הטובות (שלא מתחממות יותר מידי) עוצרות באיזור ה 10W. מה שמעל זה - זהירות, יתכן שמדובר במנורה שתתחמם יותר מידי ותישרף תוך זמן לא ארוך. מה שמגביל בעצם את הגודל המקס' של נורה שאתה יכול לחשוב להחליף ל LED

יש LEDים שנותנים אור מרוכז בצורה טובה יותר, וזה דווקא כן הגיוני שתחליף ספוט של 600 Lm ל LED של 300 Lm ועדיין תקבל יותר אור במוקד של הספוט בהשוואה למנורה הקודמת. אבל זה בא על חשבון אור שהיה מפוזר ביתר החדר, כלומר יתר החדר (חוץ מאיםה שהספוט מכוון) יכול לצאת חשוך יותר, מה שיכול להיות יתרון או חיסרון בשבילך, תלוי מה המטרה

יש LEDים שנותנים הרבה אור כחול מונוכרומטי בספקטרום שלהם. על פניו האור שלהם נראה סביר (ויכול להיראות בכל גוון אפשרי, גם לבן חם) אבל אחריי כמה זמן אם הלד הזה יש לך הרגשה כיאלו שאתה מסתכל לתוך מנורת אולטרה. אם אתה רוצה מנורות מדגם מסויים רצוי לפניי זה לקנות אחת להתנסות ולא לקנות ישר 10 מאותו דגם

אמינות בכללי : תעדיף אץת המנורות שיש להן כמות קטנה של לדים עוצמתיים, וצלעות קירור בגודל מתאים לעוצמה שלהם. תתרחק ממנורות שמכילות הרבה לדים קטנים כמו "פרח לדים" או "גליל לדים" (מהסוג שיש הרבה ב EBAY) וכן ממנורות לד שאין להן צלע קירור (אלא אם זה משהוא פיצי פחות מ 5W, אבל גם אז רצוי לפחות שתהיה לגוף של המנורה הרגשה של מתכת/קראמיקה ולא של פלסטיק)

חלופות : בחדרים שבהם אתה צריך אור "טוב" (ובכמות שלא ניתן לקבל אם LED) אני ממליץ על גופי תאורה רגילים של פלורסצנטים (אלה שיש להם מקום לפלורסצנט ולא בית מנורה רגיל). יש הרבה סוגים של כאלה, כשהכי אמינים זה הפשוטים ביותר שנדלקים על ידי סטרטר. יש 2 סוגים עיקריים של מנורות פלורסצנט - סדרה 600-700 וסדרה 800, ההבדל הוא שפלורסצנטים שנותנים אור "קר ומת" (הסיבה העיקרית שבגללה לא אוהבים פלורסצנטים) אלה סדרה 600-700 (שעולים 10 שקל, הנפוץ מביניהם הוא ה 765 שנותן אור לבן קר), והמשודרגים שנותנים אור טבעי יותר הם ה 800 (נקראים גם lumilux, עולים קצת יותר וקיימים בצבעים שונים)

נערך על-ידי 11010010110

פורסם

יש מצב אתה מביא לינק לקנייה של נורות הלד שציינת? 5, 10 וואט. והנורות פלורוסצנט של ה800 אור טבעי? גם איביי וגם חנויות בארץ יתקבלו בשמחה.. תודה

פורסם

LLED

יש הרבה מאוד דגמים, עדיף שתחפש משהוא שנראה לך הכי מתאים (ותחפש גם בחנויות באיזור לך, לא רק באינטרנט) ואז ננסה לתת הערכה עד כמה הוא טוב ולא ההיפך

פלורסצנט :

כל הסוגים שהם לא "מנורות חסכוניות" אם הברגה רגילה אלא שצריכים גוף תאורה מתאים של פלורסצנט מסוגים שונים :

יש כאלה בצורות שונות - ישרות בגדלים שונים (בעובי T5, T8, אורכים שונים), מקופלות (PL-S, PL-D, PL-L), מרובעות (2D) וכדומה.חוץ ממה שברור כמו הגודל והספק יש גם סוגים שונים של צבעים. לכל פלורסצנט יש קוד שאומר מה הצבע של המנורה. קודים כאלה למשל : 640, 765, 865...

המספר הראשון של הקוד אומר מה הסדרה. 600 ו 700 זה פלורסצנטים "פשוטים". 800 הם פלורסצנטים "משודרגים", שנותנים אור טבעי יותר (האור עצמו נראה אותו דבר, אבל דברים בצבעים שונים שנמצאים מתחת לאור של הפלורסצנט מקבלים צבע מלא יותר)

המספר השני זה הצבע - 27 זה לבן חם(בתיאוריה אמור להיראות כמו ליבון, במציאות לא ממש), 65 זה אור יום קר, מה שביניהם זה מה שביניהם בהתאמה

אז אנחנו מקבלים ש : 765 זה הפלורסצנט הלבן הכי רגיל, 640 זה פלורסצנט שנותן אור קצת יותר חם אבל לא ממש טבעי, 840 ו 865 זה הגרסאות ה "משודרגות" שלהם וכדומה

בארץ רוב הפלורסצנטים הרגילים (ישר וארוך בעובי T8) שנמכרים הם 765, ובחנויות מסוימות (ספקים של חשמל, לפעמים בהום סנטר) יש גם את גרסאות ה 800 כמו 840 ו 865. הפלורסצנטים לא מוכרים כל כך בשמות "700" ו "800" אלא סתם ללא שם בשביל ה 700 ו "lumilux" בשביל ה 800 (המותג של אוסרם לפלורסצנט 800 הוא lumilux והוא ניתן לזיהוי בכך שיש ציור של עץ בקצה של המנורה, אבל קיימים גם של חברות אחרות). רוב הפלורסצנטים האחרים (ישרים בעובי T5, מקופלים למיניהם וכו) הם בכל מקרה בדרך כלל 800

המנורות החסכוניות אם הברגה רגילה : כולן חוץ מהממש זולות הן 800, אבל יש להם חסרונות אחרים מול פלורסצנטים "אמיתיים" בתחום של נצילות (פלורסצנט "אמיתי" נותן יותר אור מ "ספירלה" על אותה צריכת חשמל), ואורך חיים (פלורסצנט ספירלה 6000 שעות וזה כשהוא בתנאים טובים, בהשוואה לכפול מזה בפלורסצנט "אמיתי")

מבחינת גוף התאורה, יש הרבה גופים גם "תעשייתיים" וגם "מעוצבים" לכל מיני סוגים של פלורסצנטים. מבחינת המעגל החשמלי שיש בפנים יש 2 אפשרויות :

- המעגל הרגיל אם הסטרטר, שבו הפלורסצנט עושה כמה פלאשים כשהוא נדלק. היתרונות שהוא הכי אמין (מינימום תקלות של הגוף עצמו) והכי זול (גם בקנייה וגם בתחזוקה - כל מה שהולך זה רק מנורות וסטרטרים), החסרונות הם זה שיש לפלורסצנט ריצוד קל של 100 HZ (לא מורגש חוץ ממקרים מיוחדים) + הפלאשים בזמן הדלקה

- מעגל אלקטרוני - מעגל חדש יותר שמדליק את הפלורסצנט ללא ריצוד וגם בלי הפלאשים בהדלקה אלא מיידית. אלה נראים כמו אפשרות טובה יותר, החסרונות שהוא יקר יותר, ומכיוון שהוא אלקטרוני יש לו גם יותר סיכויים להיהרס (כתוצאה מקפיצות מתח למשל) מה שאומר שאם הוא נהרס תצתרך להחליף חלקים פנימיים בגוף תאורה ולא סטרטר קטן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים