עבור לתוכן

דרושה חוות דעת על מפרט קיים ורעיון למפרט חדש בכ-5500 ש"ח לגיימינג (ללא ציוד היקפי)

Featured Replies

פורסם

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר למשחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 3/4, ArmA 2/3, Far Cry 3 וכו.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). למען האמת, אינני בטוח כל כך לגבי המסך, שכן אצטרך לקנות אחד חדש בכל מקרה. בינתיים אני נוטה לכיוון מסך "21.5, ברזולוציית 1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל האפשר.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3. בעוד ואעדיף מערכת שקטה יותר, זה לא קריטי ואוכל לחיות בקלות גם עם אחת רועשת אם ביצועיה טובים יותר.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך לכלול רק הרכבת המחשב בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. כל חנות מחשבים בעלת סניף בירושלים. אפשרותי הראשונה הייתה ksp, אך מבדיקה נראה כי מחיריהם מופרזים מדי בהשוואה למערכות דומות בחנויות אחרות, וביצועי המפרטים שלהם לא שווים ביחס למחיר.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). HDD בנפח SSD, 2TB בנפח 64GB (אולם זה נתון לשינוי. אם אקנה SSD הוא יהיה רק בנפח של 64 וישמש אך ורק לאחסון של מערכת ההפעלה. האם יש בכך טעם אם אקנה גם HDD בגודל 2TB?), כמו כן RAM בסדר גודל של 8-16 GB.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שום שדרוג מאסיבי בעתיד הקרב.

נ.ב: יש להוסיף שהבנתי בחומרה היא מינימאלית ביותר.

הערות: לפני פנייתי לכאן פניתי לגורמים אחרים עם מפרט המומלץ על ידי Ksp. אשמח לקבל את דעתכם עליו. הן על מחירו והן על ביצועיו. http://ksp.co.il/?select=.269..397.&list=1&sort=2&glist=0&uin=15944&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

כמו כן, אינני בטוח בנוגע ל-RAM, שכן אינני חובב גדול של מולטיטאסקינג ולא עוסק בשום דבר הדורש עבודה בחלונות רבים הפתוחים בעת ובעונה אחת. בסופו של דבר זה מתנקז לתקציב, שכן הקפיצה מ 8 ל- 16 היא כמה מאות בודדות של שקלים. אם אחתוך מה-RAM אוכל להכניס את הכסף לכרטיס מסך מעט טוב יותר.

נערך על-ידי Rom1911

פורסם

המפרט של KSP גרוע מאוד לדעתי.

השקעה מוגזמת על זיכרון (אין צורך ביותר מ8 לגיימינג בעתיד הנראה לעין)

קירור יקר ומוגזם , מעבד K מיותר אם לא מבצעים OC , לוח Z77 מיותר , ספק מוגזם , מארז איכותי וטוב אבל יש משתלמים בהרבה ממנו , כרטיס המסך חלש למחשב גיימינג בתקציב הזה , כונן קשיח מוגזם ומיותר(הנפח טוב אבל למה את הBLACK היקר בצורה שערורייתית) , SSD של 64GB הוא קטן מידי ויגמר מאוד מהר ולבסוף כגיימר מקצועי לשעבר אני חושב שהציוד של Roccat הוא ציוד לא טוב.

מפרט עדיף בהרבה (מעבד חלש ב200MHZ - פשוט לא שווה את ההשקעה כי ההבדל בביצועים בין ה3470 ל3570 הוא כמעט אפסי)

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪896

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-H77-DS3H

כמות: 1 - מחיר: ₪451

מארז:

באנדל Core 3000 USB3 + Seasonic S12II-520W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪660

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪139

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪453

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series

כמות: 1 - מחיר: ₪485

כרטיס מסך:

Gigabyte Geforce GTX770 OC 2GB RETAIL שבוע הבא במלאי

כמות: 1 - מחיר: ₪2232

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪107

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5606

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5494 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/e8lsvynx

אם דרוש לך ציוד היקפי לגיימינג אני אמליץ לרכוש את השילוב הזה

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מקלדת פרו-גיימינג:

Razer Gaming Keyboard - Arctosa Silver English

כמות: 1 - מחיר: ₪199

עכבר פרו-גיימינג:

G400 Gaming Optical Mouse USB

כמות: 1 - מחיר: ₪173

משטח עכבר פרו-גיימינג:

Razer Goliathus Mouse Pad – Speed - בינוני

כמות: 1 - מחיר: ₪95

סה"כ: ₪467

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 458 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/9y7ukjqc

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך, אני אשקול את המפרט הזה ואוסיף עליו במקרה ויהיה צורך.

אם כי, יש לי מספר שאלות.

-סלח לי על הבורות, אבל בשביל מה אני צריך SSD גדול מ-64GB, אם אני אשתמש בו רק בשביל מערכת ההפעלה? אני תוהה אם יש סיבה לקנות אחד מלכתחילה. האם מומלץ להתקין את מערכת ההפעלה על SSD, או שאין שום בעיה אם ארשום אותו על ה-HDD הגדול ביחד עם תוכנות/משחקים אחרים?

-בהנחה ואני יכול להרשות אותו, כדאי להשאיר את המארז ש-ksp הציעו? (

Thermaltake Level 10 GTS Mid Tower Black Case) שמעתי עליו שבחים רבים בעבר.

אשמח לקבל עוד חוות דעת.

נערך על-ידי Rom1911

פורסם

המארז של KSP יקר ואינו משתלם בכלל - מארזי הcore 3000 הוא מארז מעולה ומשתלם מאוד.

על הSSD אתה מתקין את מערכת ההפעלה ומספר תוכנות שהשימוש בהן תדיר - מניסיון אישי עם SSD של 64GB הוא נסתם מאוד מאוד מהר ולכן שווה להשקיע בSSD של 120GB

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הבנתי.

ובדבר הביצועים- המפרט הזה יוכל להריץ משחקים חדשים בגראפיקה גבוהה+ ?

אני משתמש באותו מחשב ישן בן 5-6 שנים. התרגלתי לשחק במשחקים חדשים על רזולוציה של 800x600 וביצועים נמוכים, לכן כמעט כל דבר יהיה חידוש. אבל עדיין אשמח לדעת אם מצפה לי חווית המשחק הטובה ביותר שאפשר להשיג בתקציב- הרי זאת פחות או יותר הסיבה שאני קונה מחשב חדש.

פורסם

הכרטיס מסך ששמו לך יאפשר לך להריץ הכל כיום ב-1080P על הגדרות מקסימליות, אולי עם התפשרות על AA.

זה כרטיס יותר חזק מ-680 (שיש לי).

אני גם מחזק SSD של 120GB, יש לי 120, ואני לא מבין אפילו איך חשבתי על 64GB...

פורסם
  • מחבר

טוב, בעיקרון לקחתי את המפרט שהוצע למעלה. הדבר היחיד ששיניתי היה ה-HDD ל- WD Black.

אומנם הוא בהחלט יקר יותר, אבל הקונצנזוס הכללי הוא שהוא נעלה יותר (לפחות מבחינת מחשבי גיימינג) בהשוואה לשאר הדברים שיש כיום בשוק, ובטווח המחירים. האם יש עילה כלשהי לאמירה זו? האם הקנייה מוצדקת, או שמא ההבדל יהיה כה קטן שאני אפילו לא אשים לב?

* הבנתי שדי אפשרי לטעות בעת בחירת ה-RAM מבחינת יעילות. מישהו יכול להציע קומבינציה כלשהי של RAM 8GB (חברה עדיפה, סידור מקלות) סה"כ שתעבוד באופן יעיל עם המפרט שבחרתי?

אשמח לקבל עוד דעות והצעות.

תודה.

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪896

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-H77-DS3H

כמות: 1 - מחיר: ₪451

מארז:

באנדל Core 3000 USB3 + Seasonic S12II-520W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪660

קשיח למחשב שולחני:

WD 2TB 3.5" Sata 3 Caviar Black

כמות: 1 - מחיר: ₪789

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series

כמות: 1 - מחיר: ₪485

כרטיס מסך:

Gigabyte Geforce GTX770 OC 2GB RETAIL שבוע הבא במלאי

כמות: 1 - מחיר: ₪2232

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪107

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5664

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5551 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/8ew7d64y

נערך על-ידי Rom1911

פורסם

לא הכנסת זיכרון.

הקשיח ביזבוז לא נורמלי. אם אתה לא רוצה סיגייט (אני ממש לא מבין למה ואני חושב שסיגייט כחברה עדיפה על WD) אז קח את הWD BLUE

הבלאק ביזבוז טיפשי

פורסם
  • מחבר
לא הכנסת זיכרון.

הקשיח ביזבוז לא נורמלי. אם אתה לא רוצה סיגייט (אני ממש לא מבין למה ואני חושב שסיגייט כחברה עדיפה על WD) אז קח את הWD BLUE

הבלאק ביזבוז טיפשי

אם אתה אומר שזה באמת רק מיתוג, אז אולי אני באמת אקח את הסיגייט.

בדבר הזיכרון: כמו שכבר אמרתי, ההבנה שלי בחומרה היא מוגבלת ביותר. קראתי שבבחירת הזיכרון יש לבחור אותו כך שינצל את שאר המערכת באופן יעיל, לכן אשמח לקבל הצעה שתפעל באופן היעיל ביותר עם המפרט.

פורסם

חוץ מזה שה-BLACK בסה"כ אמור להיות מהיר יותר. מיותר מאוד אם אתה משתמש ב-SSD.

פורסם
  • מחבר
חוץ מזה שה-BLACK בסה"כ אמור להיות מהיר יותר. מיותר מאוד אם אתה משתמש ב-SSD.

גיל, אוכל בבקשה לקבל גם את דעתך על המפרט באופן כללי, האם הוא באמת מותאם לגיימינג ויוכל להריץ משחקים חדישים עם ביצועים טובים?

אני מצטער מאוד על הניג'וס, אבל זאת הפעם הראשונה שאני קונה מחשב, ובשבילי מדובר בסכום שלא יהיה משמח לאבד על חתול בשק.

פורסם

בגיימינג אכפת לך רק מ- כרטיס מסך, מעבד וזיכרון (נפח, למעלה מ-8 גיגה מפסיק לשנות, מהירות לא חשובה)

משתנה המעבד יצריך בחירת לוח מתאים, משתנה כרטיס המסך יצריך ספק כוח מתאים.

המפרט שהציעו לך מצויין, קח את הסיגייט, יש להם אחלה כוננים (למרות שגם אני אוהב את WD).

זיכרון אתה צריך שניים או ארבעה "מקלות". אפשר גם אחד. שניים של 4GB במחיר של TMS זה הדבר המשתלם ביותר שתמצא.

פורסם

המפרט שנתתי לך הוא המפרט האופטימלי לדרישות שלך. קח אותו כמו שבניתי אותו ותהנה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

אקח את המפרט הזה. אני עדיין אחשוב על הקשיח, אבל בעיקרון המפרט יהיה כפי שנבחר.

אני מודה מאוד לכל מי שטרח לעזור לי. אני מניח ואתם מכירים את החששות שבריקון החסכונות על מחשב חדש.

שוב, תודה רבה ושבת שלום!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים