עבור לתוכן

באיזה מחיר יש להגן על ביטחון המדינה?

Featured Replies

פורסם
מערכת הביטחון שוקלת להטיל על מרדכי ואנונו מעצר מינהלי, מיד עם שחרורו מהכלא באפריל הקרוב - כך נמסר בדיון שהתקיים היום בוועדת חוץ וביטחון של הכנסת.
(maariv)

השאלה נשאלת היא: מה נחשב צעד "סביר" בכדי לשמור על ביטחון המדינה והאם וענונו עדין מהווה סיכון לבטחון המדינה?

http://www.maariv.co.il/channels/1/ART/645/758.html

פורסם

זאת התעללות.

עד שהבנאדם יצא מהכלא, הם הופכים את החיים שלו לכלא?

מעצר מנהלי זה אחד מהכלים הכי אנטי-דמוקרטיים והכי קטלניים שיש למדינה שלנו, ומשום מה היא לא מהססת להשתמש בו. נגזר על הבנאדם עונש, והוא ריצה את עונשו. מספיק. אי אפשר לשפוט אותו על פשע שעוד לא ביצע, ושהוא לא מראה כוונה לבצע. אם רצו לנטרל אותו לגמרי - היו יכולים להכניס אותו למאסר עולם, או להעלים אותו, או להוציא אותו להורג. זה לא משנה. ההליך המשפטי כנגדו נגמר מזמן, וצריך לעזוב את הבנאדם בשקט אחרי שריצה כבר את עונשו.

פורסם
  • מחבר

אתה נגד מעצר מנהלי אבל אתה בעד הוצאתו להורג??? :-\ מה דמוקרטי בזה?

פורסם

התכוונתי שאם כבר היו מוציאים אותו להורג בזמנו, כשהוא הובא לארץ ונשפט.

הוצאה להורג זה עונש, מעוגן חוקית במערכת הענישה ואם אני לא טועה מותר בארץ להטיל אותו אך ורק על נאצים ובוגדים. אבל האופציה הזאת נגמרה - הבנאדם כבר נשפט מזמן, וגזר הדין היה כלא, לא הוצאה להורג.

הנקודה שלי היא שההליך המשפטי נגדו נגמר. להכניס אותו למעצר מנהלי עכשיו (או להוציא אותו להורג עכשיו) נראה לי מאוד לא מוסרי. חוקית, מותר להם לעשות כמעט ככל העולה על רוחם. מוסרית, אני חושב שהם צריכים לעזוב אותו.

פורסם
  • מחבר

ואם הוא ממשיך להוות סיכון למדינה ורוצה לגלות עוד סודות?

פורסם

אנחנו יודעים את זה, או משערים את זה?

ומה שאמרת אפשר להציג לגבי כל פושע - למה שלא נעקוב אחרי רוצחים ואנסים מיום שחרורם ועד מותם, לוודא שלא יעשו זאת שוב?

אגב, שלא תבין אותי לא נכון, לדעתי מראש הבנאדם היה צריך להיות :hanged:

אבל אם כבר זרקו אותו לכלא... המדינה צריכה לשחק את המשחק לפי החוקים.

ובכלל - לא עשו איזושהי בקרת נזקים מאז תחילת הפרשה ועד היום, כך שהבנאדם יהיה פחות משמעותי?

פורסם

חוקית, מותר להם לעשות כמעט ככל העולה על רוחם.

הם היו רוצים.. מעצר מנהלי שכזה לעולם לא יעמוד במבחן הבג"צ (אני מקווה).

פורסם

אני דיי בטוח שאתה טועה.

הם לא צריכים את בג"צ.

יש מה שנקרא תקנות לשעת חירום, שמאפשרות למדינה לבצע מעצרים מנהליים מבלי להגיד לעצור את העילה או לתת לו לראות עו"ד, להטיל סגר על יישובים ועוד כל מיני דברים. מדינת ישראל, מאז קומה ועד ימינו, מוגדרת "תחת מצב חירום". משמע - הם יכולים לעשות את זה, וזה יהיה חוקי. מה שמונע מאיתנו לראות כאן מעצרים מנהליים על ימין ועל שמאל זה שהכלי הזה, תקנות לשעת חירום, הוא כלי לא דמוקרטי שברור שיש להשתמש בו רק במקרים קיצוניים במיוחד (אולי בגלל זה המושג "שעת חירום"...), ואם היו עוצרים ללא צו כל אדם שחשוד במשהו, הביקורת הציבורית היתה הורגת את השלטון.

לפחות זה מה שאני זוכר משיעורי אזרחות.

פורסם

הם לא צריכים את בג"צ כדי לבצע מעצר מנהלי, אבל וענונו יכול להגיש עתירה לבג"צ, ובג"צ יכול לפסול את החלטת המדינה, ללא קשר לתקנות לשעת חירום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים