עבור לתוכן

מעבד חזק vs כונן SSD

Featured Replies

פורסם

אני עומד לקנות מחשב חדש (אמנם נייד, אבל השאלה היא כללית) שישמש בעיקר לתכנות.

התקציב וההיצע בשוק הביא אותי להתלבטות:

האם ללכת על מעבד חלש יותר - i7-3517u ולצייד את המערכת בכונן SSD.

או ללכת על מעבד חזק יותר - i7-3537u וללכת על כונן מהסוג ישן.

מבחינתי נפח הכונן הוא לא פונקציה כי יש לי כונן חיצוני.

מבחינת הפרשי ביצועים - תכנות ושימוש שוטף לסרטים תוכנות ואינטרנט.

איזה אופציה אמורה לתת לי ביצועים טובים יותר?

פורסם

SSD בלי התלבטות, ייתן לך שימוש חלק יותר במחשב, הכל ייטען מהר יותר, מחשב ייכבה \ יידלק \ ייכנס ל-SLEEP מהר הרבה יותר.

אבל זה תלוי בתוכנות, אם זה ממש תובעני אולי תועיל ממעבד חזק יותר, למרות שההבדלים בנתונים מינוריים.

פורסם

אם הנפח זה לא פונקציה, אז על מה בכלל ההתלבטות?

ההבדל בן דיסק קשיח הזול ביותר בגודל חצי טרה, ל SSD מצוין בנפח 128GB הוא 250 שח. לא יותר מדי התלבטות למחשב בתקציב כזה.

בגדול, לקנות היום במחשב חזק דיסק קשיח ולא SSD, זה במידה מסויימת כמו לשדך צמיגים גרועים לרכב ספורט מצוין. (טוב, אולי אפשר לבחור חלק אחר ברכב, אך זה הרעיון)

- - - נערך: - - -

רק עכשיו קלטתי שאתה מדבר על מחשב נייד.

הסתכלתי על דגמי המעבדים שצירפת.. מדובר סתם בבזבוז כסף.

רוב דגמי ה i7 בניידים הם ממש עבודה בעיניים. סתם לשלם הרבה על מותג שנותן כמעט 0% ביצועים עדיפים על ה i5 שמקביל אליו. לדוגמה כאן, מעבד שהוא זול ב 130$ מ i7 המקביל שציינת, וכל ההבדל מתבטא ב 1MB גודל ה cache. (שאולי מתבטא ב 2% בביצועים, וגם זה תלוי במה)

לדיסקים קשיחים יש מינוס מרכזי ענק במחשבים ניידים. - פגיעים לזעזועים עקב זה שהם מכניים ויש בהם חלקים נעים, כאשר SSD כלל לא רגיש לזה. (מבוסס זכרונות פלאש) בנוסף, דיסקים קשיחים לניידים עוד יותר איטיים מאשר מקביליהם במחשבים שולחניים.

לנייד כיום זה פשוט שטות לקנות דיסק קשיח, אלא אם מוכרחים נפח גדול ואין תקציב. מה שלא הבעיה אצלך כך זה נראה.

נערך על-ידי Kalen

פורסם
  • מחבר

המחשבים שאני רואה באינטרנט במחיר סביר מגיעים עם HDD רגיל של 500 ג'יגה ואחד נוסף של 32 ג'יגה שהוא SSD.

ממה שראיתי, זה נותן שילוב של שני העולמות, גם נםח וגם שיפור בביצועים, השאלה היא אם גם במקרה הזה עדיפה השקעה בכונן בתצורה כזאת על חשבון המעבד?

פורסם

נאמר כאן כבר שהשיפור במעבד כמעט לא קיים, ולא סביר שבכלל יורגש אי- פעם.

קח ססד, עדיף מכל הבחינות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים