עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט עם הרבה דרישות (עד 3.3K ש"ח)

Featured Replies

פורסם

אחרי שעברתי על אינספור שרשורים אחורה לא הצלחתי למצוא מחשב שיענה על דרישותיי.

להלן השאלון -

* מטרות המחשב? תיכנות (אקליפס, VS), גלישה "כבדה" באינטרנט (טבים מרובים, אתרי פלאש, יוטיוב), מכונה ורטואלית ברקע = על המחשב להציג ולעבד את שלושת הדברים הללו במקביל.

* גודל המסך - 14" (מוכן לשקול גם 13.3).

* רזולוציית המסך? אני מניח שזה סטנדרטי. בכל אופן, השימוש העיקרי יהיה תכנות וגלישה, לכן רצוי שהמלל יהיה קריא וברור מספיק.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת יתרון, אם כי לא חובה.

* משקל רצוי? משקל לא קריטי, מעדיף מחשב בנוי בצורה מאסיבית על פני משקל נמוך.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3

* Bluetooth? כן.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) נפח לא קריטי, הרוב מאוכסן בשירותי ענן. אשמח אם ניתן להכניס SSD בתקציב.

* כונן אופטי? לא חובה, אך רצוי.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? שלילי.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי בלי מערכת הפעלה.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: דרישה העיקרית החשובה ביותר היא מחשב שקט (רצוי באופן מוחלט) במצב IDLE. מתסכל לשבת שעות אל מול המסך בחדר שקט לחלוטין ולהקשיב ליללות המאוורר אל תוך הלילה.

דרישה שניה - ביצועים. מוכן להתפשר על המשקל וזמן סוללה, תמורת ביצועים גבוהים ומחשב זריז יותר.

לא מעוניין באולטרה בוק, אם כי נראה שגם כך לא נכנס אחד כזה לתקציב.

המחשב שמצאתי כמתאים ביותר למשימה נכון לעכשיו - http://ksp.co.il/?store=ashkelon&uin=16458

יצא לי לקרוא ביקורת אשר טוענת שמדובר במחשב רועש גם במצב מנוחה. היתכן?

בגלל שלא יצא לי להתנסות באף נייד מהדורות האחורינים, אינני בטוח לגבי המעבד שיוכל לענות על דרישותי. האם ישנו הבדל משמעותי בין I5 דור שני ושלישי בניידים? עד כמה מורגש ההבדל, אם בכלל? אולי עדיף ללכת על שילוב של I3 עם כונן SSD?

אשמח לדעת מומחים. תודה! :xyxthumbs:

נערך על-ידי ilu_xa

פורסם

יצא לי לעבוד עם אחיו הגדול יותר של המחשב שמצאת ה3550 והוא אכן רועש במנוחה. במידה וזה לא מפריע לך אכן מחשב משתלם..מסך מט, מקלדת מוארת,ושאר השטויות

SSD יהיה עדיף בכל מצב אבל קח בחשבון שהוא תמיד מייקר,במיוחד בגדלים האלו ולכן כנראה אם תקח תאלץ להתפשר על משהו עם כונן של 128 SSD עבור מערכת ההפעלה בלבד.

בקשר להבדלי הדורות-כל דור מהווה קפיצת מדרגה, במעבר בין ה3-4 הייתה גם קפיצה בכרטיס המסך המובנה שאכן שופר.

פורסם

Access Denied,

אולי דווקא ה-3460 עדיף בגלל התמיכה בכונן mSATA, כך הוא יוכל בעתיד להוסיף את הכונן SSD בנוסף לקיים.

כמו כן, אני לא מבין למה בחרת לקנות ב-KSP כאשר ניתן לרכוש את אותו המחשב במחיר נמוך יותר פה:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20200

הפרש של 150 ש"ח, כאשר בסכום הזה אתה מוסיף עוד 4GB זיכרון בקלות כך שיהיה לך 8GB סה"כ. אם כבר רצית להוציא סכום של 3,300~.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכולם על התשובות. על מסך מגע אני אוותר בשבל זה, פיצ'ר נחמד אך מיותר מבחינתי.

Chevy, דיסק mSATA נגיש ככונן רגיל לכל דבר? או שמה מדובר בכונן לזיכרון קאש בלבד?

תודה על הלינק של החנות, אכן 150 שקל זה סכום מכובד לכל הדעות בשביל סטודנט:smile1:

החנות הזו מומלצת לרכוש ממנה?

פורסם

במחשבים ניידים, אין חשיבות לחנות כל עוד אתה מקבל אחריות דרך היבואן הרשמי.

כונן SSD בחיבור mSATA הוא כונן נגיש רק קטן יותר בגודל הפיסי שלו מ-SSD סטנדרטי בגודל 2.5", כך שכן - הוא נגיש ככונן רגיל וגם מהיר יותר מכוננים "היברידיים - Cache".

אם הרכישה לא דחופה, אולי שווה לחכות מעט לרענון הדגמים של החברות השונות. החלטה שלך, אני אישית הייתי מחכה אם כבר אתה משקיע הרבה כסף אז לקנות דגם חדש ולא את של "שנה שעברה".

פורסם
  • מחבר

מתי אמורים להגיע הדגמים החדשים? בהחלט רכישה לא דחופה, אך הבעיה היא שכרגע ישנה יכולת והרבה רצון... יהיה קשה להתאפק.

כיצד מתומחרים הדגמים החדשים בניידים? האם הם יהיו "יקרים" יותר עקב היותם חדשים, ושאצטרך לחכות תקופה עד שהמחירים יתאזנו?

פורסם
,

אולי דווקא ה-3460 עדיף בגלל התמיכה בכונן mSATA, כך הוא יוכל בעתיד להוסיף את הכונן SSD בנוסף לקיים.

בשביל האפשרות התאורתית להוסיף כונן SSD בעתיד אני הייתי מעדיף את המחשב הטוב יותר היום, וזה ה-5430.

אם לפותח הדיון נראה שהפיצ'ר הזה יהיה שימושי עבורו בעתיד הקרוב, זו כבר החלטה שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים