עבור לתוכן

איך אפשר לדעת מה מקור הבעיה?

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם,

מדובר במחשב נייד לא חדש. אני לא יודע אם יש לכך חשיבות כלשהי, אבל בכל זאת אפתח ואומר שבימים האחרונים שמתי לב לסוג של "ריצודים" / "הבהובים" קטנטנים במסך, שכמעט אינם מורגשים. לא יודע אם יש לזה קשר למה שקרה אחר כך...

מה שקרה זה שלפתע, פתאום, מבלי ששמתי לב איך זה בדיוק קרה (המחשב היה דלוק, אבל לא עבדתי עליו), אני חוזר למחשב ורואה שהמסך 99% שחור. :o

למה רק 99%? כי שמתי לב, שאם אני מטה את המסך בזווית מסוימת, אני רואה צללית מאוד מאוד קלושה, חלשה ועמומה של שולחן העבודה. כלומר, תיאורטית, אני יכול עדיין לעבוד על המחשב מבלי שאני רואה כמעט כלום.

כאשר אתחלתי את המחשב, המסך חזר להציג כשורה למשך שנייה בודדת, ואז השחיר שוב באותו אופן.

מה יכולה להיות הבעיה - המסך? כרטיס המסך? ואיך אני יכול לפתור אותה? :s05:

תודה! :)

פורסם

שני גורמים אפשריים:

אינוורטר (שזה מקור המתח של המסך) - זו האופציה היותר סבירה, וגם הזולה יותר

הנורה של המסך (לפי הסימפטומים זה פחות סביר) - במקרה זה צריך להחליף נורה (זול אך מורכב ועם סיכוי לא רע להרוס) או מסך (יקר אך יותר פשוט).

פורסם
  • מחבר

למען האמת, באינטואיציה (המאוד לא מלומדת) שלי ישר חשבתי על כרטיס המסך. למה אתה לא מעלה אותו כאופציה? יכול להיות שהוא נשרף?

פורסם

כי בניידים הדיאגנוסטיקה היא אחרת במעט ולפי הסימפטומים שרשמת אלו התקלות האפשריות.

פורסם
  • מחבר

כדי לבודד את הבעיה, יש אפשרות לחבר את הלפטופ למסך מחשב חיצוני (של מחשב רגיל)? אם כן, באמצעות איזה כבל אפשר לעשות זאת?

פורסם

אתה גם יכול לטלויזיה LCD.

עם כבל VGA או HDMI.

פורסם

אינווטרים של ניידים אוהבים למות. זוהי עובדה ידועה.

כמו כן, המשכת לראות את התמונה על המסך, אך לא הייתה תאורה אחורית.

זה מחזק את העניין שמדובר באינוורטר מת, או לחילופין נורה גמורה.

אני לא יודע אם יש דרך טובה יותר לדעת מלהזמין אינוורטר ולהחליף אותו בתקווה לכך שהוא האשם (עולה פחות מהמסך), ואם לא, אז מסך חדש (אם אתה חובב אקסטרים-מברגים אז החלפת הנורה בלבד היא אופציה טובה יותר).

אגב, ריצודים במסך הם סימן די ברור לאינוורטר בעייתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים