עבור לתוכן

האם אני יכול/כדאי לי להשתמש במארז ובספק הכח הנוכחיים שלי במחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לדעת האם אני יכול/כדאי לי להשתמש בספק הכח הנוכחי שלי: ThermalTake ToughPower 600W PFC PSU 24pin (W0103)

ובמארז: CoolerMaster CM 690 Black ATX Case

שניהם בני כ-4.5 שנים (תחילת אוקטובר 2008). במארז יש צורך להחליף את רוב/כל המאווררים.

האם אני יכול/כדאי לי להשתמש בהנ"ל עבור המפרט הבא: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137602&section=293&target=משחקים

תודה!

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה.

שנית, תוכל (או כל אחד אחר) להמליץ לי על מאווררים למארז?

פורסם

מה אתה מחפש? יותר ביצועים? יותר שקט?

בגדול אפשר ללכת על כל מאוורר תלוי מה אתה מחפש, חברות איכותיות כמו הקורסייר SP\AF או נוקטואה או פראקטל יהיו

מהאיכותיים ביותר, אך גם מהיקרות ביותר. תלוי גם כמה מאווררים אתה מעוניין להחליף, החלפה של כמות גדולה יחסית של

מאווררים (אאל"ט יש ב-690 מקום ל-4~5 מאווררים) כבר תגיע לא רחוק מאוד מעלות של מארז.

מאחר ואין ממש טעם להחליף את ה-690 כי זה אחלה מארז, במידה ומדובר על מערכת סטדרטית למדי אפשר ללכת

על שני מאווררי פראקטל שקטים בסביבות ה-100~120 שקלים וזה יספיק.

פורסם
  • מחבר

תודה Roy,

אני מעוניין להחליף את שלושת המאווררים שהגיעו עם המארז (120mm כל אחד, ממוקמים בקדמת, אחורי וצד המארז).

אני מעוניין להחליף אותם בגלל שאין לי ממש ברירה - הם "מתים"...

אני לא מתכנן לבצע אובר-קלוקינג למחשב החדש.

מה שאני מחפש זה אמינות (אורך חיים). ממה שקראתי בנושא, הבנתי שמה שאני צריך לחפש זה מאווררים עם מיסבים כדוריים. האם אתה (או כל אחד אחר) מכיר כאלה מומלצים?

שקט מבחינתי זה "nice to have".

שאלה אחרת - במפרט שקישרתי אליו בהודעה הראשונה שלי מופיע "סטיק" אחד של 8GB של RAM. הייתי מעוניין לדעת למה עדיף כאן "סטיק" אחד של 8GB על פני שניים של 4GB.

פורסם

אני לא חושב שיש סיבה אמיתית להעדיף 8 בסטיק אחד, לפי מה שידוע לי ללוח יש 4 חריצים ככה שמבחינת שדרוג עתידי אין שום בעיה, מה גם ש-2 סטיקים עדיף מבחינת ביצועים (לא באופן קריטי) כי הם עובדים ב-dual channel

פורסם

בזכרונות מה שתמצא הכי זול יהיה הכי טוב.

אני חושב שאפשר לוותר בקלות על מאוורר הצד. מאוורר אחד לכניסת אוויר ואחד ליציאה בתוספת פתחי האיוורור הקיימים במארז זה מפסיק

למערכת הזו. אני אישית לא אוהב מאווררי צד.

אם אין לך דרישה מיוחדת לדעתי לך על שני מאווררים זולים יותר לרוב מתוצרת מוכרת, משהו כמו F12 AC או בסגנון.

אין סיבה שלא יעבדו כראוי זמן רב ויעשו את העבודה.

פורסם

מחזק

אני כרגע על מערכת דומה ובלי מאווררים בכלל והטמפרטורה סבירה לגמרי, קח גם בחשבון שמדובר בקיץ ואני מתגורר בדרום

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם, עזרתם לי מאוד!

פורסם

מה זאת אומרת הם "מתים"?

מה קרה להם?

פורסם

יש מאווררים זולים יחסית של Arctic ו-Antec וכמובן הכי יקרים יהיו Noctua וכאלה.

אתה ממש לא חייב להוסיף מאוורר צד.

לגבי זכרונות- אם לוח האם והמעבד שניהם תומכים ב-32GB זכרון אז שווה בשביל שדרוג עתידי ללכת על שבבים של 8 ג'יגה, אבל גם אז עדיף 2X8 כדי לנצל את ה-Dual channel memory.

פורסם
  • מחבר
מה זאת אומרת הם "מתים"?

מה קרה להם?

זה לא קרה בבת אחת, אלא התפרס על תקופה של משהו כמו 2.5 שנים. אחד-אחד עם הזמן הם הפסיקו לעבוד ובמקום להחליף אותם אמרתי לעצמי: "לא נורא, יש לי עוד מספיק מאווררים" עד שלא היו יותר... תוך פחות מחודש אחרי שמאוורר המארז האחרון הפסיק לעבוד, גם המאוורר של המעבד הפסיק.

ב"מתים" התכוונתי שהם לא מסתובבים בכלל (בניגוד למאוורר של המעבד שעדיין פה ושם מסתובב וכשהוא מסתובב הוא עושה את זה במהירות נמוכה שלא מורידה את הטמפ' כך שלצורך העניין גם הוא לא עובד).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים