עבור לתוכן

מבקש מפרט ב-5.1K ש"ח למשחקים ואוברקלוק

Featured Replies

פורסם

. מה התקציב המקסימאלי? 5.1K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל וכמובן לחסוך אם זה משהו לא קריטי.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד איזה 300 שקל

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי יריות, LOL וכו'

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 על 1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב DVD

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? *מעבד: מתוכנן OC בינוני+ בין 4.3Ghz ~ 4.5Ghz . לא חייבים להוסיף קירור 'חזק' למעבד בתפריט, אפשר גם לקחת משהו פשוט ובעתיד לקנות קירור טוב בנפרד. אבל שהמעבד עצמו יתמוך בOC.

**כרטיס מסך: עם הולכים על ה 670 אז אולי קצת OC. אבל אם הולכים על ה 7970 אז בהחלט יהיה OC, מינימום ל לתדרים 1050 / 1500, או אולי ביוס פלאס לגרסאת ה Ghz

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אני גר בחיפה, משהו בסביבה אני מעריך. (יש לי דלקן)

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

תודה מראש

בנתיים זה מה שהרכבתי. החסרון פה שבשביל לתמוך ב SLI עתידי אצתרך לשדרג את הלוח לפחות ל MSI Z77A-G45 שעולה 110 ש"ח יותר. וגם אז אני כנראה אצתרך לשדרג את הספק, מה שאומר שאני שובר את הבאנדל של Fractal R4 + 650W.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3570K 3.4Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1091

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪211

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77-DS3H

כמות: 1 - מחיר: ₪526

מארז:

באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪745

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪147

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

כמות: 1 - מחיר: ₪331

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX670 2GB WIND FORCE 2 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1820

סה"כ: ₪5018

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4918 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/3jkv1ahe

פורסם

תשנה את הלוח ל-Z77-D3H.

ה-R4 מצטיין ביכולות בידוד הרעשים מלבד לשאר היתרונות שהוא מציע, ואין ספק במדובר במארז מעולה, אך אם רמת

שקט גבוהה במיוחד לא נדרשת אפשר למצוא מארז זול יותר ומאוורר היטב. ואולי בבאנדל עם ספק בהספק נמוך במעט, תלוי

בבחירת הכרטיס וברמת ה-OC.

ספק איכותי 650W יודע להחזיק מערכים שונים רבים, (כמובן שלא 7970 ב-OC יחד עם מעבד ב-OC שיגיע לצריכה מטורפת

ומוגזמת. בכל מקרה בשילוב מערך כרטיסים ישנם חסרונות רבים, במיוחד אם לא משלבים מערך מיידי, כך שלא הייתי חושב יותר

מידי בכיוון הזה. אתה תקבל ביצועים מירבים לרוב גם ככה מכרטיס בודד ברמה הזו, בעתיד שיגיע הצורך תשדרג.

פורסם
  • מחבר

אחר צהריים טובים ותודה על התגובה :)

לוח אם:

אתה בהחלט צודק בקשר ללוח, הבנתי שבלוח שבחרתי אין אפשרות לעלות את ה vcore.

אז נשארתי בנתיים עם 2 מתרחים על הלוחות אם:

1. GA-Z77-D3H ב602 ש"ח - לפי מה שראיתי יש ביקורות די טובות על הלוח ואם אני רק עם כ.מסך אחד אז הוא באמת שווה את התקציב

2. Z77A-G45 ב635 ש"ח - זה די מפתה לקנות לוח עם שתי מסילות PCIE 3.0 x16 במחיר הזה, בנתיים הבנתי שהלוח נחשב ל'בסדר' ובדרך כלל ממליצים יותר על אחיו הגדולים G55 וG65. אני לא בטוח אם יהיה שווה לקחת את הלוח הזה לאומת הג'גיהבייט אם אני יהיה רק עם כ.מסך אחד. בכל מקרה אני הולך לקרוא עוד ביקורות על הלוח הנ"ל.

מארז:

מבחינת שקט של מארז אז אני יגיד לך ככה, יש לי במחשב האחר 620 i5 3470 + 7970 dual x+ SeasSeaonic S12 עם מארז CM 690 II Advanced. במחינת רעש הייתי אומר שהמערכת די שקטה בשבילי. את הכרטיס אפשר לשמוע קצת במשחקים, אבל עם OC כבר יותר שומעים אותו. את האמת הייתי אולי לוקח עוד מארז כזה אם היה אותו בTMS.

המארז של R4 מאד נחמד ונראה לי שגם אתה מחזק דעה זו, ובנוסף בא עם באנדל סביר, הדאגה היחידה איתו זה הקירור שלו אבל אני יכול תמיד להוסיף לו מאווררים לפי לצורך. אבל נניח והשקט לא קריטי עד כדי כך, על איזה מארז/באנדל היית ממליץ? חשבתי אולי על הFractal Core 3000 USB3 + Seasonic ECO 600W, השאלה פה רק עד כמה באמת הקירור אוויר שלו יותר טוב לאומת ה R4? אם הם די זהים הייתי מעדיף כבר את ה R4.

ספק:

בקשר לספק.. אם זה יעזוד לך אני כנראה יהיה מעוניין להריץ את המעבד על 4Ghz ל24/7 ואולי לעלות ל 4.2Ghz ~ 4.4Ghz בשביל משחקים/החוויה ונסיון של הOC עצמו. לכרטיס מסך בודאות אני יעשה OC או יחליף את הביוס לאחד עם תזמונים יותר גבוהים.

בקשר לכרטיסי מסך, אני מעונייןב670 או 7970, ואני ישאר עם הכרטיס לפחות שנתיים עד שאני יחשוב על לשדרג או לעשות שילוב.

אפשרות לשילוב כרטיסים עתידי:

רק ליתר בטחון אני אשאל אותך בקשר לשילוב כרטיסים, אז מה שאתה אומר זה או ללכת על זה עכשיו או לשכוח מזה, ופשוט לשדרג את הכרטיס בעתיד?

אני יכול ללכת על 7970 ובעתיד לשלב עם ה 7970 שיש לי כבר, אבל זה נראה לי כאב ראש גדול בגלל שהכרטיס שיש לי זה ה Dual-X עם PCB כחול, והאחד שאני יקנה מTMS (אם אני הילך על 7970) יהיה הכרטיס רפרנס וככה כל כרטיס יהיה עם ביוס שונה (זה משנה כל כך?), וגם ככה עכשיו אני מגיע ל 62~63 מעלות במשחקים ללא OC עם כרטיס בודד... וככה שאני לא יודע עד כמה פרקטי יהיה לתכנן על שילוב 7970 עתידי.

אשמח לקבל עזרה ממך, תודה ;D

פורסם

אם השקט לא קריטי לך בהחלט אפשר לחסוך עם ה-3000 שמאוורר היטב ושקט למדי.

ה-R4 מארז מדהים אין ספק, נותן ביצועים ALL ROUND בצורה טובה עם איכות חומרים מעולה ושקט מאוד. אבל זה לא מארז

שמתיימר לספק יכולות קירור פנומנליות ולא מיועד לכך. בכל זאת השילוב של מארז סופר שקט ואטום ברובו ביחד עם יכולות קירור טובות

במיוחד הוא שילוב לא פשוט ליישום.

תביט בביקורות יש לא מעט, אם אתה מחפש מארז ששם פחות דגש על השקט ומציג יכולות קירור עדיפות יש לא מעט אופציות

טובות. ויתכן שגם זולות יותר.

שוב זה תלוי בבחירת הכרטיס, ה-670 לא מאפשר יכולות OC כמו ה-7970 מצד אחד, מצד שני צריכת החשמל ב-OC

ל-670 תיהיה מתקבלת על הדעת הרבה יותר מאשר צריכת החשמל של ה-7970 אם תסחוט לו את המיץ.

אני חושב שבכל מקרה כדאי להישאר עם כרטיס בודד ולשדרג בעתיד, התמיכה במערך כרטיסים כיום לא מדהימה

ולרוב כרטיס בודד עוצמתי כזה וברזולוציה הזו זה די והותר. ובכל מקרה כמו שציינתי על מנת להחזיק שני כרטיסים

כאלו ב-OC משמעותי נדרש ספק יקר מאוד, צריכת החשמל תיהיה בשמיים וכך גם פליטת החום. בהתחשב בכל הנתונים

זה פשוט לא שווה את זה.

אישית בהתחשב ברזולוציה הקיימת ובדגם הכרטיסים המוצע בקניית מחשב חדש הייתי הולך במקרה הזה על ה-670.

פורסם
  • מחבר

מערך כרטיסים (ירדתי המעניין):

אוקי אחי, נראה לי שאני ירד מהעניין של מערך כרטיסים, בעיקר בגלל עניין החום, אם ה 7970 מגיע ל 62~63 מעלות במשחקים ללא OC במארז של CM 690 II Advanced שהוא עוד נחשב לקירור אוויר טוב יחסית, אז אני לא רוצה לחשוב מה יהיה על שני כרטיסים :bash: . בהתחלה תכננתי לקחת ספק כמו SeaSonic 850 לא מודולרי בשביל המערך כרטיסים, ככה שלא אני חושב שזה היה יוצא עד כדי כך יקר.

לוח אם וכרטיס (Z77-D3H + 670):

אני די סגור על הלוח ג'גיהבייט Z77-D3H, ונראה לי שלמרות שיש לי כבר 7970 במחשב האחר, אני מעוניין לקחת ולנסות את ה 670.

אם ה 7970 כבר יצא לי קצת להתנסות איתו בOC, שינוי מתחים, והחלפת ה bios של הכרטיס, חבל באמת שאין לי מכשיר לבדוק את הצריכת חשמל של ה7970 עם OC גבוה. על כל פנים בגלל שבשבילי ה7970 מספיק ללא OC, אני מעדיף לקחת את ה 670 בשביל אותן סיבות שציינת.

החלק העיקרי שנשאר, מארז + ספק:

לכן עכשיו כל מה שנשאר לי זה להתפנק במארז טוב יחסית עד ל 600 ש"ח, וספק שיחזיק 3570K עם אוברקלוק עד ל 4.5ghz וכ.מסך 670 שיקבל אוברקלוק בקטנה אם יהיה אפשר בכלל ;D

אלו השאלות שרציתי לשאול אותך.

- האם אפשר להגיד שהיכולת קירור של ה 3000 fractal core זהה ל R4? אם כן, אז לא ספק אני הלך על ה R4!

- נניח וכן הייתי הולך על הבאנדל של ה fractal core 3000 + seasonic 600w eco, הספק יחזיק ? אני חושש רק בגלל ה OC, אחרת לא הייתי דואג בכלל. סה"כ ה-3000 נראה לי די סבבה אבל לא מלהיב כל כך, בעיקר שלא אכפת לי לבזבז יותר וללכת על מארז יותר טוב בתקציב.

- אם לא הולכים על ה R4 או ה3000, על אילו עוד מארזים טובים היית יכול להמליץ?

פורסם

600w ל-3570K ו-670 זה מספיק.

אם נדלקת על ה-R4 לך עליו הוא יעשה את העבודה. אם הוא יציג יכולות קירור זהות מול ה-3000 שזה מגיע עם

3 מאווררים ובעל הרבה יותר חריצי איוורור אני בספק. שוב נסה לראות מעט ביקורות ותגבש דעה.

אם נשאר בכיוון הבאנדלים יש גם את הטמפסט שהוא גם מארז לא רע בכלל עם הריידר 550W שיספיק לדעתי גם כן. יוצא במחיר של הקור-3000.

אישית לא כ"כ מתחבר למארזים של NZXT אבל הטמפסט לדעתי מהמוצלחים שיש להם להציע בהתחשבות במחיר כמובן.

פורסם
  • מחבר

אוקי אם ככה טוב לדעת שספק של 600 יספיק.

בוא נגיד ככה, ההבדל בין הבאנדל של הR4 וה-3000 הוא 70 ש"ח. אם היה לך את התקציב על איזה מהם היית הולך?

על כל מקרה אם אני הולך על הR4 אני כנראה יוריד לו את ה-hdd cage העליון ויוסיף לו עוד כמה מאוורים.

המארז Tempest 410 שהצאת נחמד וכבר ראיתי אותו מקודם והסתכלתי על ביקורות אבל לא ממש התחברתי אליו, אני יעשה עוד סיבוב של ביקורות עליו לגבש דעה סופית כי בהתחשבות למחיר זה באמת אחלה באנדל. אני גם לא כל כל מתחבר למארזים של NXZT, אפילו הפאנטום 410 שנחשב לדי טוב ונכנס לי בתקציב, אני לא בטוח אם הייתי מעוניין לקחת.

אני חושב שדי עזרת לי בנתיים ואני מודה לך, עכשיו כל מה שנשאר לי זה החלטות והחלטות :)

אם יש פה עוד משהו שמוכן להמליץ אני על מארזים / ספקים אני אשמח לשמוע :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים