עבור לתוכן

כיבוי פתאומי של המחשב, עבודה איטית מאוד וטמפ' לטיגון חביתות

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי לפטופ של Dell, דגם N5010, מעבד i5 של אינטל, 6 GB זכרון, וכרטיס מסך Raedon 5470 (אם יש עוד פרטים שיכולים להיות רלוונטים אשמח לספק).

בימים האחרונים המחשב התחיל להכבות בפתאומיות (לא כתהליך של כיבוי, פשוט כיבוי מיידי ופתאומי בבת אחת) אחת לזמן מה (פעם זה כמה שעות, לפעמים גם תוך 20 דקות מהפעלה).

שמתי לב שהוא ממש רותח למגע, הנחתי אותו בשיפוע על ספר ככה שצד שמאל שלו, איפה שהאוויר החם נפלט החוצה, לא נחסם ע"י השולחן ונמצא "בערך באוויר". זה לא עזר, והגעתי היום למצב שלא רק הצד השמאלי חם, אלא ממש כל המחשב. תוך כתיבת שורות אלה אני מניח את הידיים על השטח שמתחת למקלדת (לצידי הפד של העכבר) וזה ממש רותח. בנוסף, המחשב עובד ברגעים מסוימים ובתוכנות למיניהן בזחילה עד איטיות מעצבנת.

פירמטתי את המחשב במחשבה שאולי תוכנה או וירוס מסוים מעמיסים יותר מדי על המערכת וגורמים לחימום, אבל זה לא זה. מיד עם עליית המערכת אחרי פירמוט פתחתי EVERST, התוצאות לפניכם בקובץ המצורף (או פה)

המחשב עוד נמצא באחריות של DELL, ולפני כשנה כשהיו לי בעיות כלשהן שלחתי אותו לתיקון במעבדה שלהם, כשהוא חזר הם אמרו שבין השאר הם החליפו גם את מערכת הקירור מאחר והיא לא תפקדה או משהו כזה, מדובר על איזור מרץ 2012, ככה שזה אמור להיות די חדש.

אין לי בעיה מבחינת האחריות לשלוח אליהם שוב את המחשב, אבל אני מעדיף למנוע את זה ואם אפשר לעשות משהו פה בשביל לפתור את זה, זה יחסוך לי את ה-72 שעות עד שבוע שהמחשב נמצא אצלם כשהוא בתיקון.

מה יכול לגרום לכאלה טמפ' גבוהות, ומה אפשר לעשות בשביל לתקן בעצמי? (יכול להיות שאני טועה והכיבוי הפתאומי נגרם ממשהו אחר והטמפ' זה בעיה נפרדת?...)

תודה מראש!

פורסם

לפני שנה , החליפו לך למערכת קירור חדשה לגמרי ?

ואחרי שנה שהיא אצלך עוד פעם יש בעיות ?

האם אתה שם את הנייד במקומות שבו הוא לא אמור להיות ( כגון : הכרית שלך , הכרית של החברה , על הפוך או בכלל במקום שחוסם לו את כניסות האוורור )?

תנסה לנקות לו את הכניסות אוורור (תעשה חיפוש) ואם לא עוזר תחזור לחברה שיתקנו אותו עוד פעם .

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב ליאור!

לא, אני במיוחד נמנע מחסימת יציאת האוויר שלו, וכפי שציינתי, אפילו כשהוא על שולחן אני מייצב אותו באופסייד על ספר בשביל שהצד האחורי שלו יהיה באוויר, ככה שהיציאה פתוחה לחלוטין.

אני אנסה לנקות את העסק ואדווח עם תוצאות.

אגב - מצאתי סרטון ביוטיוב שטוען שמחשב מהדגם שלי בדיוק ידוע בבעיות ההתחממות הדרסטיות שלו, ושהפתרון האולטמטיבי הוא לעדכן את ה-BIOS לגרסה A15 או משהו כזה. בתגובות שם חלק מהאנשים טוענים שזה עובד, וחלק אומרים שהם לא ינסו כי לעדכן BIOS במחשב שנמצא בסכנת כיבוי פתאומי בגלל התחממות מסוכן מאוד מכיוון שבאמצע העדכון הוא יכול להכבות ואו אז המחשב הופך למדף ספרים או כלי נשק נגד ג'וקים...

פורסם

לפי מה שהבנתי פן על קור דרך פתחי האוורור ,אמור לנקות מספיק ..

בכל מקרה אם המחשב באחריות לא הייתי מסתבך יותר מידי .. ( ועושה דברים שעלולים לבטל את האחריות )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים