עבור לתוכן

חוו"ד על מחשב לעבודה משרדית, אין הגבלה תקציבית

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

מבקש חוו"ד על המפרט הבא לעבודה משרדית בחברה.

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אין הגבלה, אבל לא צריך להביא דברים סתם.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - אופיס, קורל דרו, פורטושופ (לא עריכה כבדה בעיקר וקטורים וסמלים), מולטיטאסקינג -מספר תכנות פתוחות במקביל.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין - לא.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - כן, הכל אלחוטי, מחשב אחד עם מסך, מחשב אחד ללא מסך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - רמקולים.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא קריטי, אם כי אוורור המחשב חשוב מאוד, יתכן ויהיה בתוך ארון (במידת הצורך, נאוורר גם את הארון).

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, לא קריטי האם להרכיב בחנות או לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אין העדפה מסויימת, ראיתי פה המלצות על TMS

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAI D/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB-3.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא.

להלן המפרט שהרכבתי, יש לציין שמדובר ב-2 מחשבים, אחד מהם לא צריך מסך. שאר התכנות למעט Win כבר יותקנו בעסק.[table][tr][td]קטגוריות[/td][td]מוצרים[/td][td]

כמות

[/td][td]

מחיר

[/td][/tr][tr][td]מעבד[/td][td]Intel Ivy Bridge Dual-Core Pentium G2020 2.9Ghz 3MB Tray[/td][td]

2

[/td][td]

₪257

[/td][/tr][tr][td]קירור למעבד[/td][td]ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td]

2

[/td][td]

₪47

[/td][/tr][tr][td]לוח אם[/td][td]Gigabyte GA-B75M-D2V for 1155 Sata3/USB3.0[/td][td]

2

[/td][td]

₪305

[/td][/tr][tr][td]מארז[/td][td]FRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td]

2

[/td][td]

₪565

[/td][/tr][tr][td]זיכרון[/td][td]Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td]

2

[/td][td]

₪147

[/td][/tr][tr][td]קשיח למחשב שולחני[/td][td]WD 500GB Sata 3 Caviar Blue[/td][td]

2

[/td][td]

₪289

[/td][/tr][tr][td]כונן אופטי[/td][td]LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black[/td][td]

2

[/td][td]

₪110

[/td][/tr][tr][td]מקלדת[/td][td]MK260 Cordless 2.4GHz Desktop Heb/Eng/Rus[/td][td]

2

[/td][td]

₪122

[/td][/tr][tr][td]מסך[/td][td]LG IPS235T-BN Black 23" 8ms Widescreen - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td]

1

[/td][td]

₪835

[/td][/tr][tr][td]תוכנות[/td][td]Microsoft Windows 7 Home Premium Hebrew 32/64 BIT COA + DISK - למערכות חדשות מלאות ומחשבים ניידים בלבד[/td][td]

2

[/td][td]

₪369

[/td][/tr][tr][td]הרכבה[/td][td]הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח[/td][td]

2

[/td][td]

₪0

[/td][/tr][tr][td][/td][td]

סה"כ:

[/td][td]

21

[/td][td]

₪5257

[/td][/tr][/table]

פורסם

שני מחשבים?

מה התקציב המקסימלי? לא ניתן לעזור יותר מידי ללא הפרט הזה.

פורסם
  • מחבר

כן 2 מחשבים, אחד ללא צורך במסך (המסך קיים).

לגבי התקציב - אין הגבלה, לצורך העניין 90,000 ש"ח.

צריך מחשבים שיעשו את העבודה המינימאלית הזו לאורך זמן (לכן נבחרו מארז גדול וספק לא גנרי). אבל לא באמת צריך משהו מעבר.

תודה,

פורסם

תקציב ראלי... אתה מעוניין להשקיע עד 2500 למחשב? כי יש הבדל בין מחשב ב-5000 לאחד ב-2000.

פורסם
  • מחבר

אני מבקש מחילה אבל לא הבנתי... אין בעיה תקציבית. כמה שדרוש על מנת לעשות את העבודה נוציא, לא חוסך בזה.

אבל בכדי לקנות רכיב צריך להסביר למה הוא נחוץ.

לדוג' - לא צריך נפח גדול כלל להרד דיסק, אבל המחשב נשאר דלוק 24/7 ככה שלא קריטי כונן SSD, גם אם זה תוספת של 50 ₪, כמו כן לא יודע מה האמינות של ה-SSD לעומת מגנטי רגיל.

אבל אם מישהו יסביר בצורה משכנעת למה צריך להשקיע גם 20,000 ש"ח בכונן, אין בעיה תקציבית לבצע את זה.

מינימום מחיר - מקסימום מענה לדרישות. אם זה צריך להיות 2000 אחלה אם זה צריך להיות 8000 גם אחלה.

בכל אופן תודה על התגובה המהירה!

בברכה,

פורסם

אני מנסה לומר שניתן לבנות מחשב גם ב-1500 ש"ח בשביל מה שציינת, אבל כנראה שמחשב ב-5000 ש"ח יבצע את אותם פעולות מהר יותר.

הכוונה היא כמה אתה מעוניין להוציא על כל מחשב, כי לבצע את הפעולות האלו אפשר כמאת בכל סכום, השאלה כמה מהר הן יבוצעו.

פורסם
  • מחבר

הבנתי,

בגדול אין קריטיות למהירות בה יתבצעו הדברים כל עוד זה לא יהיה מתסכל להביט במסך ולחכות שיסיים לקפוא. (דוגמה רעה שהייתה עם מעבד atom שהריץ הכל אבל בזמן שלו...)

רוצה שיהיה מפרט מאוזן ואמין, שום דבר לא אוברקיל ומיותר. אם זאת במידה וצריך להשקיע יותר זה לא בעיה, רק הסבר למה ונוסיף / נשנה.

שוב תודה,

אבי.

פורסם

אני חייב טווח מסוים לתקציב, אני לא יכול לעבוד על כמות בלתי מוגבלת, זה נותן אין סוף אפשרויות.

פורסם

avishem - אתה לא תקבל עזרה ללא הגדרות תקציב. למה? כי זהו אחד החוקים בפורום של האתר.

4000 עד 6000 ש"ח הם סכום יפה+ למחשב משרדי עם ציוד הקפי ומסך.

תגיד שזהו התקציב שלך ותגמור עניין.

פורסם
  • מחבר

אני מבין... בכל אופן נראה שקלעתי לדעת חכמים במפרטים המומלצים.

מזכיר שלא ביקשתי שיבנו לי מחשב... ביקשתי חוות דעת האם המפרט מאוזן או לא כדי לראות שלא מבוזבז סתם כסף מחד ולראות שהכל יעבוד מאידך.

אז תודה בכל אופן. סליחה מראש אם הקשיתי על מישהו בכך שאמרתי שאין הגבלה תקציבית.

כנראה שציפיתי ליותר מידי, שוב תודה.

אבי.

פורסם

לדעתי זה מפרט מעולה לצורך שלך.

כן - אפשר להוציא יותר כסף והמחשב יהיה מהיר יותר. זה, כמובן, לא נגמר אף פעם. לעבודה כללית משרדית, המחשב היה בהחלט יהיה "מהיר מספיק".

שתי הערות:

• יכול להיות שזה משתלם כי זה איזה מבצע של TMS - אבל רחוק מלהיות צורך בספק בעל הספק של 500W. מספיק גם 350W אמין ואיכותי.
  • הייתי הולך על מסך של DELL, סתם כי אני סולד ממוצריה של LG. :-X
    מעבר לכך, בדל U2312HM ניתן לכוונן את גובה המסך (וכן לסובב אותו). ב LG ניתן רק להטות את המסך. לרוב מה שקורה עם מסכים כאלה בסביבה משרדית היא שאנשים מתחילים להניח אותם על ערימות של נייר הדפסה. הארגונומיה המשופרת מהווה יתרון משמעותי בסביבה משרדית.
  • הייתי הולך על WIN8. אחלה מערכת, גם אם צריך איזה יום להתרגל אליה. תהיה נוחה בהרבה להדיוטות.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אכן הספק נבחר כי זה מבצע ב-tms תודה.

ניקח את הדל באמת, יש לי ניסיון טוב איתם.

בחברה יש כבר 3 מחשבים עם win7 והם רגילים לעבוד על זה. זו הסיבה בבחיאה אבל אם בעיה בהתממשקות שלהם אז אני אשדרג ל-8

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים