עבור לתוכן

מפרט מחשב במינימום מחיר-מקסימום ביצועים ,ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

אני מנסה להרכיב לאחי מחשב במינימום מחיר-מקסימום ביצועים, למטה מופיע המפרט שהכנתי, אימרו לי מה דעתכם.

האמת שהוא ביקש עד 1500 ש"ח אבל לא מצאתי איפה להתפשר, מה אתם אומרים?

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, הרצת סרטים באיכות HD ומשחקים בינוניים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. TMS

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). יציאת HDMI בכרטיס מסך

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

להלן מופיע המפרט שהרכבתי, ומהתבוננות שלכם: האם המעבד שבחרתי לא חלש מדי? הוא יגביל את הרצת המשחקים? האם העבודה השוטפת במחשב תהיה מהירה וללא תקיעות? המחשב יתמודד עם מולטיטסקינג בצורה טובה? האם עדיף לקחת את הבאנדל עם המארז של TMS?

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Dual-Core Pentium G860 3.0Ghz 3MB Box - כולל קירור

כמות: 1 - מחיר: ₪334

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D2V for 1155 Sata3/USB3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪305

מארז:

באנדל תקציבי - SilverStone Presicion PS08 USB3 + Silverstone Strider 400W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪385

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪147

קשיח למחשב שולחני:

Toshiba 500G 3.5" SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪271

כרטיס מסך:

Sparkle GTX650 1GB GDDR5 HDMI OC - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪526

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪110

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2078

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2037 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/8kg7cl3y

פורסם

לתקציב מירבי של 2K המפרט הנ"ל בסדר גמור, במשחקים עדכניים וכבדים במידה וישוחקו ההגבלה בביצועים

תבוא מהכרטיס מסך.

הייתי לוקח רק מעבד עדכני יותר כמו ה-G2020 בתוספת קירור נחושת של אינטל. גם יצא כמה גרושים פחות.

אם נלך על הסכום במפרט וננסה לשפר מעט את הביצועים בתוספת כמה שקלים זה יראה כך:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Ivy Bridge Dual-Core Pentium G2020 2.9Ghz 3MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪261

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D2V for 1155 Sata3/USB3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪305

מארז:

באנדל תקציבי - SilverStone Presicion PS08 USB3 + Silverstone Strider 400W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪385

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪147

קשיח למחשב שולחני:

Hitachi Deskstar 7K1000, 500G, 3.5", SATA 2

כמות: 1 - מחיר: ₪261

כרטיס מסך:

Sapphire 7770 1GB GDDR5 DVI HDMI DP GHZ Edition

כמות: 1 - מחיר: ₪593

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪110

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2106

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2064 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/w4153tlk

או שפשוט תלך על ה-650 ותחסוך את ההפרש.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה! כמה שאלות:

1. אם המעבד הזה עדכני יותר, מדוע הוא עולה פחות? והאם ההפרש של ה-100MHZ בינו לבין ה-G860 ישפיע במידה מסוימת על ביצועי המחשב?

2. מבחינת לוח האם, מה עדיף, את ה-D2V או-D3V?

3. האם ספקי כוח של סילברסטון נחשבים טובים ואמינים?

4. לא עדיף לקחת דיסק קשיח SATA3?

5. 7770 טוב יותר מ-GTX 650 OC?

פורסם

1. המעבד הזה עדכני יותר ואם איני טועה גם מעט חזק יותר. למה הוא זול יותר? יש המון שיקולים שקובעות החנויות בחלק מהפעמים אינם קשורים למוצר עצמו.

2. אני לא הייתי לוקח אף אחד מהם, יש לך את הלוח הזה אשר כולל תכונות דומות ומעט זול יותר (אפשר להגיד שהוא המקביל ל-D2V). את ההבדלים בין הלוחות אתה יכול לראות בעמוד המוצר באתר החברה.

3. כן.

4. לא, שכן ביצועי הכונן הקשיח לא מוגבלים ע"י SATA2 אפילו. כוננים עם SATA3 זה רק גימיק. אם איני טועה, הדסקסטאר שהוצע לך מעט מהיר מהטושיבה ששמת.

5. 7770 עדיף. אני הייתי חושב לקחת GTX560, שאומנם הוא צורך יותר חשמל, אך חזק יותר והוא נמצא באותו טווח מחירים.

נ.ב.- אני רואה אצלם מערכת מוכנה דומה- http://www.tms.co.il/product/12167

היא כוללת כרטיס מסך חזק יותר (עם קירור משופר), לוח-אם שאומנם מדור קודם אך עם יותר חיבורים וספק כח מעט חזק יותר.

פורסם

אפשר ללכת על הלוח של MSI ולחסוך כמה שקלים, הסיבה היחידה שאני מעדיף את ה-GB זה מכיוון שהוא מגיע עם יותר

יציאות SATA וההפרש במחיר זניח, מצד שני לא סביר שתשתמש בכל יציאות ה-SATA הקיימות שבו לכן זה לא ממש משנה.

פורסם
  • מחבר

1. FSP זה לא ספק ג'נרי? סילברסטון לא עדיפים?

2. באופן כללי, האם 400W יספיקו למערכת מחשב שהם מציעים עם ה-GTX 560?

3. קצת מבאס לקחת לוח אם מדור קודם. מה ההבדל בינו לבין ה-MSI B75? אין פערים מסויימים?

4. האם לוחות אם של אינטל נחשבים טובים ואמינים גם כן? לעניות דעתי, ג'יגבייט MSI ואסרוק הם המובילים. לא תהיה בעיה עם אינטל?

5. המעבד הזה לא ישפיע על מהירות המחשב? התקנת/העלאת משחקים/תוכנות, פתיחת חלונות מרובים וכיו"ב לא יארכו זמן רב יותר מאשר I3 לדוגמא?

5. למה הספק והלוח אם שהם מציעים במערכת המחשב המובנית לא מופיעים כשרוצים לבנות מחשב ידנית? =\

פורסם

http://www.hardocp.com/article/2008/01/22/silverstone_strider_st400_400w_power_supply/1#.UXlt2Hnfqco

זה מצחיק שלרוב מתעקשים על מעבד של אינטל בחירוף נפש, אבל שזה מגיע ללוחות שלהם נרתעים כמו מאש.

הלוחות של אינטל מעולים, לא תמיד הכי יפים, לא תמיד הכי משתלמים, אבל לוחות יציבים ואמינים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, ומה מבחינת הדור? לא עדיף שיהיה דור חדש יותר?

ולגבי שאר השאלות? :-\

פורסם

1. לא, FPS היא אחלה חברה. כמו לכל חברה, יש מוצרים טובים ויקרים, ומוצרים פחות טובים אך זולים יותר. הספק הזה והסילברסטון הם בסדר גמור. בתוספת כמה עשרות שקלים אתה יכול לקחת את הסיסוניק 500W שמעט טוב מהם אם תרצה, לא חייב.

2. כן.

3. אין סיבה להתבאס, אתה מקבל יותר פה. אתה לא משווה דור לדור, אלא סדרת לוחות לסדרת לוחות. גם GTX560 הוא מדור קודם, אבל עובדה שמציע ביצועים טובים יותר מאשר כרטיסים מהדור הנוכחי במחיר דומה.

4. למיטב ידיעתי אינטל מספיקה עכשיו לייצר לוחות. רוב המוחלט של הלוחות שלה (כולל הלוח הזה) אחלה לוחות.

5. במצבי מאמץ i3 יתן לך עוד קצת ביצועים, אבל לא פי 2 כמו העלות שלו. G2020 אחלה מעבד, מחזיק בכבוד משחקים. משחקים כבדים מאוד או כאלה שלא בנויים טוב יכול להיות שיגביל מעט, אבל האופציה הבאה שלך היא מעבד i5-3470 שעולה כמעט פי 4 יותר. בשימושים כלליים אתה לא תרגיש הבדל.

6. כנראה כי זה חדש באתר שלהם, לא ראיתי את הבאנדלים/חומרה הזו לפני שבוע למשל. מה שכן, מדובר על חומרה ידועה ואין מה לחשוש כל עוד יש אחריות מלאה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אז לפי מה שאתה אומר, נראה לי שהמחשב שהם מציעים משתלם יותר.

וסתם שאלה לסיום, עדיף לקחת את הקירור של אינטל עם הליבת נחושת? זה ישפיע בכלל על משהו?

פורסם

אפשר, אם איני טועה הוא מעט שקט יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים