עבור לתוכן

עזרה בקניית מחשב לסטודנט

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, ומתלבט. אשמח להצעות. התקציב שלי הוא כ-5000 ש"ח, לאחר שדרוג זכרון ל-8GB. הקניה היא בארץ.

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?): עבודה משרדית, כולל תוכנות סטטיסטיות מרובות נתונים בכמה גליונות (כח חישוב קצת יותר רציני מאופיס), צפיה בסרטים.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3, מוכן להתפשר על 14 אבל לא יותר מזה (וגם לא פחות).

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר). רזולוציה גבוהה, בגלל ישיבה ארוכה מול המחשב. עדיפות לFHD, אבל מסך מאיכות טובה עם פחות מזה כנראה יספק אותי.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא.

* משקל רצוי? קל. מתחת ל-1.8 ק"ג בטוח, עדיף מתחת ל-1.5 ק"ג.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם). זמן סוללה של כ-4.5 שעות ומעלה (בחיבור WIFI) יספיק.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI, VGA, ExpressCard...). חיבורים סטנדרטיים יספיקו, צריך שתהיה אפשרות לVGA (גם אם בעזרת מתאם) וHDMI.

* Bluetooth? חובה

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata). דרוש לפחות 128, עדיפות ל-SSD אבל לא חובה.

* כונן אופטי? לא.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? יש לי מחשב סמסונג שאני מרוצה ממנו מאד כבר 3 שנים. גם אסוס יהיה טוב. אשמח לשמוע גם על חברות אחרות מומלצות, מלבד דל שנכוותי מהשירות שלהם בארץ.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...). עדיף עם מסך מגע, כי אני מתכוון להשתמש במחשב כ-3 שנים לפחות ואני מאמין שהמחשוב יתפתח לכוון הזה (תקנו אותי אם אתם חולקים עלי, זה עשוי להוזיל את העניין מאד). מעבד i5.

* ושאלה נוספת: ביוני אמורים לצאת המעבדים החדשים. המחשב לא דחוף לי עד כדי כך, ואני רוצה לשאול האם כדאי לחכות עד אז, ואם כן מאיזו סיבה: כי מחירי המחשבים עם המעבדים הנוכחיים ירדו משמעותית או כי עדיף לקנות את הסדרה החדשה?

הדגמים שחשבתי עליהם הם:

כמובן שכמו כל אדם סביר אני מעדיף לקבל כמה שיותר בכמה שפחות כסף... כך שאם אתם חושבים על מחשבים זולים יותר עם מפרטים דומים ו/או שאני לא זקוק למחשב כמו שמוצג במחשבים לדוגמא כאן - אשמח אם תגידו.

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

סליחה על ההקפצה, אבל עדיין צריך תשובה... מישהו מכיר? יכול להמליץ? תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים