עבור לתוכן

איטיות בהעברת קבצים בין כוננים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם יש לי מחשב נייד Dell V131 עם HD 500GB 7200rpm ובנוסף HD חיצוני WD green 1TB שמחובר בחיבור 3.0 USB

המחשב מחולק לC ו D אשר נמצאים במחשב עצמו (500GB) וE,F,G שבכונן החיצוני.

כאשר אני מעביר קבצים בין C ל D המהירות היא איטית מאוד מתחיל ב40מגה לשנייה ומהר מאוד צונח ל18מגה לשנייה,

כאשר אני מעביר קבצים קטנים ( 2GB ) מC או D לכונן החיצוני העברה היא יחסית מהירה הוא מתחיל במהירות הזויה של 400 מגה לשנייה ובסופו של דבר מתאזן ב50, כאשר לקחתי קובץ גדול (20GB ) הממוצע היה 50 ..

מהיריות אלה לעומת העבר איטיות בהרבה.. כאשר הייתי מעביר קבצים בUSB 3 קצב העברה היה בערך 90 קבוע וכעת משהו השתנה.

מבחינת המהירות בין C לD היא לא אמורה להיות גבוהה אפילו מUSB3 ? (הרי זה זה אותו HD רק כוננים שונים ), בכל מקרה הקצב כרגע הוא איטי להחריד..

צירפתי שתי תמונות מHDtune, בדיקה לכל כונן ( קיימת ירידה חדה בסוף באופן קבוע בשניהם )

יש למישהו פיתרון ?

פורסם

Seagate%20Desktop%20Hard%20Drive.jpg

כשאתה מחלק כונן לשתי מחיצות ומעתיק בינהם, הראשים צריכים לזוז בין שני איזורים, באיזור אחד לקרוא, ובאיזור השני לכתוב.

אי אפשר לעשות זאת בבת אחת.

לכן המהירות תמיד תרד לחצי(בתנאים אופטמילים) מהמהירות של קריאה או כתיבה בלבד מאותו ההרדיסק, או פעולה רציפה מול כונן אחר.

במציאות נתונים נכתבים ונמחקים ונכתבים ונמחקים על גבי הדיסק כל הזמן, ותנאים אופטימלים הם נדירים ודורשים תחזוקה מתמדת(DEFRAG).

בפעולות קריאה וכתיבה מסלול הראשים לרוב מסובך ולא יעיל, ולכן הביצועים יורדים.

בגלל זה המציאו את פעולה הDEFRAG שמסדרת את הקבצים באופן רציף לצורך תזוזת ראשים יעילה בקריאה, ופינוי איזור ריק לצורך תזוזת ראשים יעילה בכתיבה.

DefragBefore_After87.png?imgmax=800

דרך אגב, העתקה מאותו אל אותו הכונן תהיה איטית יותר בין מחיצות, מאשר באותה מחיצה.

מהסיבה הפשוטה שהראשים צריכים לזוז יותר מרחק על גבי שטח הדיסק בין פעולות באיזורים שונים.

images?q=tbn:ANd9GcRg4yd4zmMjqykKez-97DGbkYiCkGSnmmAOOi-yhMMMEw9gPLiB

פורסם
  • מחבר

אוקיי כנראה שהייתי צריך לציין שמאז ומתמיד המחשב שלי עובר DEFRAG אחת לשבוע באופן מתוזמן.

ולכן גם לא הבנתי את תשובתך, הבעיה היא חדשה וחריגה ברמת האיטיות זה בלתי נסבל .. דבר שמעולם לא היה לי במחשב, איך יתכן שלפתע נוצרה בעייה ?

פורסם

כאשר אני מעביר קבצים בין C ל D המהירות היא איטית מאוד מתחיל ב40מגה לשנייה ומהר מאוד צונח ל18מגה לשנייה,

כאשר אני מעביר קבצים קטנים ( 2GB ) מC או D לכונן החיצוני העברה היא יחסית מהירה הוא מתחיל במהירות הזויה של 400 מגה לשנייה ובסופו של דבר מתאזן ב50, כאשר לקחתי קובץ גדול (20GB ) הממוצע היה 50 ..

כמו שהסברתי, העתקה מאותו אל אותו כונן, לעולם תהיה איטית לפחות בחצי(בדרך כלל יותר כי היא מתבצעת במסילות הפנימיות).

כמו כן, המהירות במסילות הפנימיות של הדיסק יורדת משמעותית כי יש פחות מידע בכל טבעת.

לכן ככל שהכונן מתמלא, וככל שהמידע אותו אתה קורא יושב במסילות הפנימיות, המהירות תרד.

לגבי הUSB3, יש בקרים(בדרך כלל אלו שקונים בנפרד) שהדריוור שלהם משבש מדידת מהירות, בגלל הדרך בה הוא מאפשר לbuffer להשפיע על התוצאות.

לכן תמיד העתקה מתחילה במהירות גבוהה שאינה ריאלית, וככל שעובר הזמן היא מתייצבת.

ככל שהפעולה קצרה יותר, כך התוצאה(שהbuffer burst בהתחלה שיבש אותה) מטעה יותר.

הבעיה היא לא בביצועי הכונן, היא בחוסר ההבנה שלך את המציאות המורכבת של טבע הכונן המכאני, מבנה מערכת הקבצים וכרונולוגיית המרחב, ואופי הפעולות שמתרחשות.

נדמה היה לך קודם משהו אחד.

ונדמה לך עכשיו משהו אחר.

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה להיות סתם עקשן, אבל שוב לגבי C וD ממש לפני מספר שבועות אותו גודל של קובץ היה לוקח לי כ5 דקות והיום חצי שעה? איך אתה מסביר את זה ? המצב של התפוסה בכוננים שלי בערך מאז ומתמיד הייתה אותו הדבר הפעולות שאני עושה במחשב מאוד עקביות.

לגבי הUSB3 אני מסוגל לקבל ההסבר שבעת ההעברה המהירות הנקראת היא שגויה ולכן איני יכול לסמוך עליה כמדד לקצב העברה ושוב מצד שני מבחינת הזמנים הם השתנו בצורה ניכרת שגרמה לי לשים לב לבעיה הזאת.

אני מעביר ומוחק קבצים במחשב על בסיס יום יומי בשל חוסר מקום, לכן קל לי להרגיש בקלות את העלייה בזמן העברת הקצבים.

דרך אגב, לא התייחסת כלל לבדיקת HDTUNE אני מניח שהיא תקינה לדעתך?

פורסם

התוצאות נראות תקינות יחסית לדגמים.

גם אצלי עם הרדיסקים יותר מהירים בהעתקה מכונן אל תוך אותו הכונן, מאוד איטית יחסית.

גם אצלי ככל שהפעולה מתמשכת ככה המהירות יורדת מהגבוה, למומצע, והלאה לכיוון המינימום.

בוא אני אגלה לך סוד, אצל כולם זה ככה.

אתה רוצה לשפר ביצועים?

נסה להשתמש בתוכנת DEFRAG עם custom strategy.

שים את הדברים שלא צריכים ביצועים בסוף הכונן.

תגדיר שטח ריק בתחילת הכונן, ו/או בין סוגי הנתונים.

בעיקרון כל מה שבתחילת הכונן עובד יותר מהר.

לכן לביצועים מירביים עדיף לשים(אחרי נתוני מערכת הקבצים) את הקבצים החדשים / שאתה ניגש אליהם הרבה, שטח ריק בשביל פעולות כתיבה, ורק אחריהם את שאר המידע.

perfect_disk_3.jpg

אם אתה רוצה באמת להתפתר מאיטיות ההרדיסק(לפחות במה שנוגע לחיבור בין הפעולות לתגובתיות מערכת ההפעלה והתוכנות), קנה SSD.

ואז אני מאמין יהיה לך הרבה פחות איכפת מביצועי ההרדיסקים.

דרך אגב הרדיסק חדיש של seagate נותן עד פי 2 ביצועים מהכוננים שלך.

rHgvW.jpg

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

לגבי SSD אכן חשבתי על העניין אבל בטכלס אני לא יודע אם אני צריך אחד כזה, הבנתי שבעבודה שוטפת רגילה לא ממש מרגישים אותו

(גלישה, אופיס, צפייה בסרטים וכו' ) תקן אותי אם אני טועה..

וסתם שאלה אם אקנה לדוגמה HD נוסף חדש של 3TB סגייט ואחבר אותו גם בUSB 3 אקבל מהירות כפולה? או שהוא יוגבל ע"י מגבלות הUSB כך שזה כבר לא משנה ?

ושאלה אולי קצת טפשית אבל כאשר אני מעביר לדוגמא קובץ מHD אחד לHD אחר אז בעצם הראשון מבצע נטו פעולה קריאה והשני כתיבה?

פורסם

אם אתה מעוניין בסיגייט החדש 3TB עם 3 שנים אחריות (פחות יומיים), ראה את זה :cool2:

פורסם

היתרון הגדול בSSD שלא משנה מה אתה עושה המערכת מגיבה מהר.

היא עולה תוך שניות, ואפשר לעבוד מיד וללא עיכובים.

פעולות שרצות על הכונן לא יגרמו לקרטועים בעבודה עם דברים אחרים.

אתה מכיר את זה שהוינדוס עולה מההרדיסק, ואי אפשר לעבוד מיד כי ההרדיסק טוחן? וצריך לחכות שהעסק ישתחחר?

ואם מיד תריץ תוכנה נוספת, אתה רק תחמיר את המצב?

זה לא קורה בSSD.

USB3 לא מגביל מהירות מקסימלית של הרדיסקים.

אם תקנה כונן חיצוני מהיר, מה בדיוק תרוויח ממנו?

הרי פעולה מתוך עצמו אליו תהיה בחצי מהירות.

ופעולה ממנו להרדיסק אחר תוגבל על ידי ההרדיסק האחר.

ובכל מקרה המערכת הפעלה תמשיך לעבוד מההרדיסק הישן האיטי.

כן כשאתה מעתיק מהרדיסק אחד להרדיסק אחר, אחד רק קורא, והשני רק כותב.

אלה אם כן מתבצעות פעולות נוספות במקביל.

זאת בדיוק החולשה של הרדיסק בתור מערכת הפעלה, כמעט תמיד יש פעולות מקבילות מתרחשות על הכונן.

בדרך כלל הם קטנות, ולפעמים הם גדולות, אבל כמעט תמיד הם גורמות להאטה כזאת או אחרת של פעולות אחרות.

השאלה הגדולה היא מה רע לך כל כך כרגע?

לא בטוח בכלל שקניית כונן חדש תפתור לך את כל הבעיות.

פורסם
  • מחבר

כרגע מה שקורה הוא שחסר לי מקום כל ההורדות שלי יורדות אל המחשב עצמו וכאשר מתמלא לי המקום וזה קורה דיי מהר אני מעביר אותם לדיסק החיצוני שכרגע מלא לחלוטין לכן מידי פעם אני מוותר על משהו ומוחק אותו.. לכן בטכלס מתבצע אצלי העברת קבצים באופן קבוע

חשבתי שאם אקנה 3TB חיצוני אז אוכל לחסוך את כל זה ואוטומטית להוריד לשם.. ולהשאיר את הHD של המחשב כמה שיותר פנוי מלבד תוכנות ומשחקים

מצד שני SSD ישפר לי דיי הרבה דברים בהתחשב בזה שיש לי לאפטופ כמו זמן בטרייה, משקל, זמני טעינה של מערכת הפעלה ותוכנות למינהם..

בטכלס כל זה לא פותר לי את הבעייה המקורית אלא רק משפר דברים אחרים.. אולי אם אקנה 3TB חיצוני אצמצם את ההעברות של הקבצים.

ולגבי מה רע לי כל כך כרגע? זה בעיקר החוסר מקום והתעסקות התמידית עם העברת קבצים שלאחרונה החלה להיות מאוד איטית ומייגעת אותה מהירות שאתה טוען שהיא תקינה להרדיסקים שלי.

אם היה לי תקציב הייתי קונה את שניהם וחוסך לי את הדילמה.

פורסם

...הבנתי שבעבודה שוטפת רגילה לא ממש מרגישים אותו ...

הבנת לא נכון

SSD (ביחד עם מרחב זיכרון גבוהה) - מבחינתי מהווה את שחרור צוואר הבקבוק הגדול ביותר

המחשב מגיב הרבה יותר טוב עם SSD - אם תשתמש ב-SSD נכונה הדבר ישפר פלאים את עבודת המחשב שלך.

אני כבר שוקל SSD על גבי PCIE במחשב הבא שלי (כרגע עדיין נחשב עניין יקר - כמעט מחיר כפול פר גיגה מSSD רגיל)

אדמיניסטרטיבית - תערוך את הכותרת על הדרך (סימן ! מיותר)

פורסם

וואו לא ידעתי ש- SSD ע"ג PCI-E כ"כ מהיר! טוב לדעת!! :smile1: תודה :hat:

ולפותח הדיון: לא הבנתי למה אתה משתמש בדיסק חיצוני בכלל, למה לא פנימי???

פורסם
  • מחבר

אני משתמש בחיצוני, כי יש לי מחשב נייד,

אשקול את עניין הSSD או HD נוסף, לקנות את שניהם אני לא יכול כרגע ומסתבר שאני זקוק לשניהם.

פורסם

ואתה חייב הכל על החיצוני בשביל הנייד :s05:

תקנה קשיח פנימי זול וחכה שירדו המחירים של ה- SSD.

ואז תקנה גם SSD.

עצה שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים