עבור לתוכן

אפיקי השקעה מומלצים?

Featured Replies

פורסם

אני בן 16, יש לי בסביבות ה-4000 שקל נזיל.

אני מחפש דרכים להשקעה מהירה ושתניב רווחים, אני כמובן לא מצפה להכפיל את הסכום בחודש אבל

כל סכום שאני ארוויח יהיה טוב.

אני לא יכול לעבוד כרגע כי אני בתקופה עמוסה של בגרויות וזה בעייתי, בקיץ אני כנראה אלך לעבוד

אבל עד אז אני רוצה למצוא דרך להרוויח קצת.

בנק זה לא אופציה כי חיסכון 'פתוח' הוא אחד עם עמלה מאוד נמוכה וחיסכון סגור גם כן לא שווה את התקופה

שכל הכסף הזה יהיה נעול.

הצעות יתקבלו בברכה!

פורסם

מדובר בסכום קטן מדי.

אפיק ההשקעה היחיד שאפשרי הוא מט"ח.

אתה באמת רוצה להתעסק עם סכום כ"כ קטן? הכי כדאי יהיה להנות מהכסף. כשתהיה לך הכנסה, יהיה נכון יותר לחשוב על חסכונות.

פורסם

שום דבר שתרוויח בתקופה הזו (עד הקיץ) על 4000 ש"ח לא יהיה שווה ערך אפילו ליום עבודה אחד.

באופן כללי - קרנות כספיות או מק"מ הם דרך בטוחה לקבל ריבית מעט יותר גבוהה מחיסכון בנק, אבל שוב, ההבדל לאורך התקופה הקצרה לא משמעותי, ובלי תנאים מיוחדים בבנק, עמלות "דמי הניהול" הרצחניות יאכלו את כל הרווח ממילא.

לדעתי חבל להתעסק, אלא מהטעמים הבאים:

* ללמוד קצת על שוק ההון ועל מכשירים פיננסיים

* אם אתה חושש שבהשארת הסכום נזיל לא תוכל לעמוד בפיתוי לנצל אותו לצריכה

זה לא יהיה השקעה אלא הימור, ואני מסכים איתך שבתקופה הקצרה הזו עם הסכום הקטן הזה (אולי זה גדול לילד בן 16, אבל במונחים אבסולוטיים זה קטן), אין שום דרך "להשקיע" ולקבל תמורה ראויה. רק "להמר". ובהימורים - כל דבר אפשרי וטוב כמו כל דבר אחר - מט"ח, מניות, קזינו...

פורסם
  • מחבר

מדובר בסכום קטן מדי.

אתה באמת רוצה להתעסק עם סכום כ"כ קטן? הכי כדאי יהיה להנות מהכסף. כשתהיה לך הכנסה, יהיה נכון יותר לחשוב על חסכונות.

כן יצא לי כבר לחשוב על זה שזה סכום קטן, חשבתי אולי בכל זאת יש למישהו הצעה.

וכשאתה אומר מט"ח אתה מתכוון לדוגמא לקנות דולרים במחיר נמוך ואז להמיר אותם חזרה

לשקלים כשהערך יעלה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים