עבור לתוכן

Samsung NP530U4E-S01IL - מגבלת RAM?

Featured Replies

פורסם

הי,

בהמשך לשרשור מלפני חודש, רכשתי את המחשב בכותרת. הוא הגיע עם 4GB RAM, ויש חריץ הרחבה נוסף. אני תוהה האם יהיה אפשר להוסיף 8GB (שסה"כ יהיו 12), או רק 4GB נוספים.

לא הצלחתי למצוא ב-manual שום אזכור למגבלת RAM. המחשב גם לא מופיע באתר Samsung ישראל (איך זה? יבוא מקביל?).

באתר Corsair, יצרנית הזכרונות, תחת טבלת זכרונות נתמכים ע"י מחשב זה, נרשם ש-12GB זה המקסימום, אבל אני פוחד להסתמך רק על זה.

יש לכם השערה/ידע לגבי הכמות המרבית הנתמכת?

**המחשב משווק בכל מדינה עם סיומת אחרת, לפי שם המדינה (IL כאן, יש גם HK, IT, FR, TH ועוד). הדגמים כמעט זהים, אולם מגיעים עם אבזור קצת שונה בכל מדינה. זה גם מסבך טיפה.

פורסם

זיכרון 4GB מולחם על הלוח.

תא אחד פנוי מסוגל להכיל סטיק זיכרון של עד 8GB.

כלומר מקסימום 4+8=12.

בהתאם לתקציב שלך, תקנה סטיק זיכרון של 4 או 8 למחשב וזה יעבוד.

בגלל שזה אולטרה-בוק, כדי לחסוך במקום ועדיין לאפשר שדרוג הלחימו את הזיכרון ללוח, במרבית המחשבים הסטנדרטיים כשיש 2 סלוטים ניתן להרחיב עד 16GB (למרות שהרבה פעמים בעמוד החברה רשום שזה עד 8GB).

פורסם
  • מחבר

תא אחד פנוי מסוגל להכיל סטיק זיכרון של עד 8GB.

תודה!

מהיכן המידע הזה (מעבר להיותו הגיוני/נפוץ במחשבים אחרים)? לא הצלחתי למצוא סימוכין רשמי ואני מעדיף לראות אחד לפני שאני קונה סטיק של 8GB...

פורסם

יש חנויות בחו"ל שמוכרות את המחשב הזה עם 12GB וכן בפורומים באתר של סמסונג יש עדויות ממשתמשים ששידרגו את הזיכרון הפנימי בלי בעיה.

כך שמלבד העלות הכפולה של 8GB לעומת 4GB אין לך מה לחשוש :)

פורסם
  • מחבר

יש חנויות בחו"ל שמוכרות את המחשב הזה עם 12GB וכן בפורומים באתר של סמסונג יש עדויות ממשתמשים ששידרגו את הזיכרון הפנימי בלי בעיה.

כך שמלבד העלות הכפולה של 8GB לעומת 4GB אין לך מה לחשוש :)

בדיוק מה שרציתי לשמוע :-) תודה!

פורסם

שלום, אולי תוכלו לעזור גם לי :)

יש לי את אותו המחשב ורק כדי לסבך עוד יותר את העניינים בחיפוש שעשיתי אחר כרטיס RAM ראיתי דגם בעל מתח נמוך 1.35V שעולה אותו הדבר כמו הכרטיס עם המתח ה"רגיל".

מה המשמעות של כרטיס RAM עם מתח נמוך והאם הוא נתמך ע"י המחשב הנ"ל?

תודה!

כל כך הרבה כאב ראש מהרחבת זיכרון :bash:

פורסם

מתח נמוך אומר שהוא יכול לעבוד עם מתח נמוך מהסטנדרט (1.5V).

זיכרון כזה אמור לעבוד טוב גם עם עם 1.5V אבל בשביל השקט קח סטיק שעובד במתח רגיל. שים לב רק שמדובר בזיכרון לנייד. כמו זה:

http://kst.co.il/Product.asp?productid=775

פורסם

תודה! לפי מה שהצלחתי לברר באינטרנט המתח הנמוך הוא בשביל אובר קלוקינג או משהו בסגנון. שזה מסוג הדברים שאני לא ממש עושה עם המחשב שלי :nixweiss:

וגם לפי הבירורים שלי צריך סטיק של 1600.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים