עבור לתוכן

מערכת ההפעלה לא עולה במחשב הנייד!

Featured Replies

פורסם

שלום!

בעיה קשה בנייד- האיתחול לא מצליח!

בהפעלה אני מקבל מייד מסך האומר שאיתחול WINDOWS לא הצליח ואני מתבקש לבחור באחת מ-5 אפשרויות הפעלה (Safe Mode כלשהו, או הקונפיגורציה הטובה האחרונה, או להתחיל נורמלי). בכל האפשרויות האיתחול לא מצליח: בבחירת "נורמלי" או "הקונפיגורציה הטובה האחרונה" WIN מתחיל לעלות, אך נתקע על מסך ריק (לא כתוב כלום). בבחירת כל אחת מאפשרויות ה-Safe mode הוא מריץ כל מיני שורות תכנה על המסך ונתקע גם כן.

ניסיתי איתחול עם דיסק WINDOWS ב-CD ROM- המחשב אמנם ניסה לקרוא אותו, אך חזרו אותן תופעות בדיוק.

ניסיתי עם דיסקט DOS Startup- אבל הוא בכלל לא קורא אותו.

מה עושים???

נתונים:

א. Pentium II 333MHz

ב. WIN XP PRO (קצת "כבד" למחשב, אבל עבד בסדר).

וקצת היסטוריה (שאולי קשורה לעניין- ואולי לא..):

א. לאחרונה קיבלתי המון דוא"ל עם הוירוס MyDoom (זוהה ע"י הנורטון כ-"Novarg"). האנטי-וירוס זיהה את רובם ומחק אותם, אבל יש לי סיבות די טובות לחשד שאולי בכל זאת נדבקתי (בסריקה עם האנטי וירוס כשהמחשב עוד עבד לא נמצאו וירוסים).

ב. המחשב לא כובה בצורה מסודרת בפעם האחרונה- נשאר פועל עד שנגמרה הסוללה.

כאמור- מה עושים???

פורסם

עלה ב recovery והזן את הנתונים הבאים:

Cd system32

Cd config

Ren system system.old

Cd ..

Cd ..

Cd repair

Copy system c:\windows\system32\config\system

Exit

אם זה לא מצליח המשך בזה:

Cd system32

Cd config

Ren software software.old

Cd ..

Cd ..

Cd repair

Copy software c:\windows\system32\config\software

Exit

פורסם
  • מחבר

תודה. אבל מה זאת אומרת "עלה ב-recovery"? איך עושים זאת?

פורסם

תלחץ F8 לפני שהווינדוס מתחיל לעלות

פורסם
  • מחבר

ניסיתי כבר עם F8, ניסיתי את כל אפשרויות האיתחול שמוצגות שם- אף אחת לא עובדת.

איך בכל זאת אני מגיע ל-"recovery" ולמצב שאני יכול להזין נתונים כפי שכתב Jean-Paul?

פורסם

אתה צריך לעשות בוט מדיסק התקנה של XP (כמובן דיסק bootable) ובמסך הראשון ללחוץ על R בכדי להיכנס ל-Recovery Console.

פורסם

ואי נשבע לכם שראיתי את השאלה הזאת באיזה פורום אחר לפני 5 חודשים

גם עם אותו מחשב בערך

פורסם
  • מחבר

ואי נשבע לכם שראיתי את השאלה הזאת באיזה פורום אחר לפני 5 חודשים

גם עם אותו מחשב בערך

לצערי אני לא יכול להעזר בתשובתך... אבל אם תצליח למצוא את זה ותפנה אותי לשם אודה לך מאד. אני לא הצלחתי למצוא שום דבר כזה.

פורסם
  • מחבר

אתה צריך לעשות בוט מדיסק התקנה של XP (כמובן דיסק bootable) ובמסך הראשון ללחוץ על R בכדי להיכנס ל-Recovery Console.

תודה. בשמחה הייתי עושה את זה, הצרה שעד כה לא הצלחתי לעשות בוט מדיסק או מדיסקט. המחשב אמנם "מסתכל" על הדיסק (המנורה של ה-סי.די.רום נדלקת), אך חוזר להרד -דיסק. חשבתי "לג'מפר" את ההרד-דיסק שיהיה slave במקום master ואולי אז הוא יעשה בוט מהדיסק, אבל בינתיים אין לי ג'מפר מתאים. למען האמת אני גם לא לגמרי משוכנע שזה יעזור. מה דעתך?

פורסם

יכול להיות שהדיסק התקנה שלך הוא פשוט לא bootable.

בהודעה הזאת, מוסבר יפה מאוד איך מגיעים ל-Recovery Console גם במקרה כזה.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שהדיסק התקנה שלך הוא פשוט לא bootable.

בהודעה הזאת, מוסבר יפה מאוד איך מגיעים ל-Recovery Console גם במקרה כזה.

ניסיתי לעשות boot עם הדיסק במחשב אחר וזה עבד, כך שהוא כן bootable.

בדקתי את ההודעה של jean-paul שהפנית אותי אליה וגם את כל שאר ההודעות שאפשר לראות שם, כולל העבודה שלך עם e-r-a-n. מדהים איך אתם יודעים את כל זה, ובאמת כל הכבוד על העזרה שנתתם שם. בכל אופן--- אצלי זה לא עובד. אם לא פיספסתי שום דבר, אז מדובר שם על recovery רק אחרי boot מדיסק, או ממצב של מע' הפעלה פועלת (לפחות חלקית). אבל אני לא מצליח לעשות boot מדיסק ומע' ההפעלה רק מתחילה לעלות, עד שנעצרת, ללא כל הודעת תקלה. פשוט לא קורה כלום..

האם פיספסתי משהו בכל זאת? יש רעיונות נוספים? אם אני אצליח "לג'מפר" את ההרד-דיסק כך שיהיה slave במקום master- זה יעזור לעשות boot מהדיסק?

פורסם

מממממ.... הגדרת ב-BIOS לעשות boot מהסידירום?

פורסם
  • מחבר

מממממ.... הגדרת ב-BIOS לעשות boot מהסידירום?

מאד רציתי לעשות את זה, אבל אני לא יודע איך להגיע להגדרות ה-BIOS... זה לא כמו ב-desktop, ששם בשניות הראשונות אחרי ההפעלה אתה רואה את גירסת הביוס ויכול ללחוץ על DEL כדי להיכנס להגדרות. במצב הנוכחי בנייד הוא רושם את שם המחשב ומייד אח"כ עובר למסך הבחירה בין אפשרויות ההפעלה השונות (safe mode, start normally, last good configuration, etc.), שאת כולן כבר ניסיתי.

ניסיתי גם כאן ללחוץ על del בהפעלה, אבל זה לא עשה כלום.

פורסם

אז פה קבור הכלב.

אתה חייב למצוא את הדרך להיכנס ל-BIOS שלך ולהגדיר שם לעשות boot מהסידירום.

תנסה אולי ללחוץ F10 כשהמחשב מתחיל לעלות (אצל חבר שלי בנייד שלו זה ככה).

תנסה כפתורי F אחרים.

הכי טוב יהיה לבדוק בחוברת של היצרנית. שם בטוח רשום איך נכנסים ל-BIOS. השאלה היא אם יש לך את החוברת הזאת.

פורסם
  • מחבר

ThePorscher (נועם?)- אתה גדול!

ניסיתי שוב להיכנס ל-setup של הביוס, לחצתי על כל מיני מקשים, ופתאום F2 הצליח! אני משוכנע שגם קודם לחצתי עליו, אבל מה זה משנה- זה הצליח. מכאן זה כבר היה פשוט- עליתי מהדיסק, פעלתי לפי ההגדרות שכתב כאן jean paul (וגם בהודעה שהפנית אותי אליה)- ויש לי שוב מחשב עובד!! :D :D אמנם חלק גדול המתוכנות שמופיעות ברשימת ה-programs לא פועלות עכשו, אבל זה כבר סתם עבודה שחורה.

יש אגב משהו שאני יכול לעשות כדי לגרום להן לעבוד בלי לעשות להן install מחדש? איזה מן restore פלאי כזה שיחזיר את הכל למצב הקודם?

בכל מקרה- ה מ ו ן תודה. עשית אותי (ביחד עם Jean-Paul) שמח!! ותודה לכל מי שניסה לעזור.

עמוס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים