עבור לתוכן

מבקש חוות דעתכם על מפרט-רכישה בעוד שבוע!!

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

חלפו מספר שנים מאז שכתבתי כאן בפעם האחרונה (מספר גבוה מספיק בכדי שאשכח את היוזר שלי...)

אני סוף סוף משתדרג ומעוניין בחוות דעתכם על מפרט שהרכבתי לאחר התלבטויות רבות רבות

השימושים: בגדול, עריכת וידאו vegas\פרימייר\AE קידודים כבדים, פוטושופ וחבריו לעריכת 2D, יצירת מודלים תלת מימדיים גדולים ע"י ACAD בעיקר, שימוש כמדיה סנטר-בעיקר עבור מערכת סאונד איכותית, וכל זה במולטיטאסקינג פסיכי

בשלב זה אני לא רוכש כ.מסך, אלא אם יש הצעות שאסור לפספס... מסך מקלדת ועכבר ירכשו בנפרד

צפוי OC בעתיד

הרכיבים ירכשו בקס"פ אילת

הרכיבים:

מארז כבר יש ולא יוחלף, thermaltake soprano

לוח אם: z77 maximus V gene \ ג'יגבייט D3H כלשהו ובנוסף כרטיס קול - מה עדיף?

מעבד: i7 3770k

קירור למעבד: Noctua d14

ספק כח: SPS-730AH3CCB thermaltake 730W

ראם: 2X8 ripjaws g.skill 1600mhz

כונן סס"ד: samsung 840 pro 128GB

שני כוננים קשיחים לאחסון-יחוברו ברייד1: WD red 2TB

סך הכל עלות: 5041 ש"ח, לפני הנחת מזומן (מה שלא תהיה)

בבקשה הציעו הצעות מנומקות אם ומדוע להחליף משהו ממה שבחרתי... השתלדתי לברור בקפידה

תודה רבה =]

פורסם

יהיה יותר נוח אם תמלא את הפרטים שנמצאים בנעוץ, ככה יהיה אפשר להשיג לך את המקסימום בלי להיסחף עם הארנק.

בכללי המפרט שהבאת מיועד לOC, ואם אתה לא מעוניין האחד שכזה אפשר בקלות לחסוך לך כסף מבלי לרדת ברמת הביצועים.

פורסם
  • מחבר

היי שוב, תודה על המיקוד גיא, זה הסטיקי>>

1. מה התקציב המקסימאלי? 6.6K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג, כבר חרגתי =]

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת 2D 3D, מדיה סנטר-אודיו איכותי ותצוגה עגב"י מסך 46" מקביל, שימושים מגוונים מאוד נוספים... מולטיטסקינג כבד, מעט משחקים (לכל היותר NFS), שימושים נוספים כשרת אחסון ביתי ל6 מחשבים נוספים ושימושים נסיוניים אחרים כתחביב.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד במשפחת אדובי ps ae, פרימייר, סוני וגאס, עריכת אודיו, תכנון ועריכת מודלים תלת מימדיים גדולים בעיקר בacad.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. דרוש ציוד היקפי-מקלדת עכבר ומסך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז (קיים thermaltake soprano)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8, חשוב יותר שיהיה לו קר...

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מתוכנן OC בינוני עד כבד עם התיישנות המפרט

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא דרושות תוכנות, הרכבה עצמית.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. קייאספי אילת, אם יש רכיבים משתלמים בחנויות אחרות, אין חובה לדבוק בקס"פ אילת בלבד...

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). חשוב שהלוח יכיל חיבור דיגיטלי לאודיו, עם עדיפות למפענח מובנה (DTS\DD) חשוב שהלוח יתמוך בRaid1, מומלץ שישארו שני סלוטים של סאטה3 לפחות להרחבת אחסון עתידית

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא, רק אוברקלוק לרכיבים קיימים והגדלת אחסון

**עוד פרט חשוב ששכחתי לציין- המערכת צריכה להיות ערוכה לעבוד 24/7

החלטתי להגדיל תקציב ולרכוש הכל כעת, כרגע מבחינתי המפרט האופטימלי לאחר כמה פשרות הוא:

מעבד: i7 3770k

לוח: P8 Z77-V ASUS

קירור למעבד: noctua d14

ספק כח: (הקטנתי את ההספק בהתאם לחישוב ההספק בפועל לאחר OC והתיישנות, מסתבר ש730W היו אוברקיל) M12II-520 של סיסוניק, תומך 80+, 520 וואט.

ראם: G.skill ripjaws 8X2

כונן SSD: סמסונג 840 פרו 128

כוננים 'רגילים': שני כונני WD RED 2TB ברייד 1 (אחסון מגובה)

מקלדת ועכבר: סט מייקרוסופט בלוטרק 3000 - אלחוטי (כ170 שח עם עכבר ארגונומי)

מסך: dell u2312hm מהמומלצים

כרטיס מסך: התלבטות בין 7750 ל7770, אלו הדגמים:

http://ksp.co.il/?uin=17411 - ספיר 7770 1GHZ 1GB GDDR5

http://ksp.co.il/?uin=15015 - אסוס 7750 820MHZ 1GB GDDR5

הפרש של 68 ש"ח בסך הכל... ההבנה שלי פחות טובה בכ.מסך, אשמח אם תחדשו לי...

סה"כ יוצא 6600,

בבקשה עדכנו אותי אם משהו במפרט נראה כמו צוואר בקבוק או בחירה לא נבונה,

ושוב תודה!!

פורסם
  • מחבר

up

עצות בעניין הכרטיס מסך?

אם עיבוד gpu לעריכה בתקציב שלי אינו רלוונטי ועדיף להשתמש בעיבוד של הi7 אפשר לחסוך עם כרטיס פשוט...

התקציב עד 650

תודה!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים