עבור לתוכן

מפרט גיימינג + streaming דרישות ספציפיות מאוד, עד 4k.

Featured Replies

פורסם

חשוב לי מאוד מאוד מאוד שתשימו לב לשימוש ב 2. סעיף א'.

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - עוד 100-200 במידה וצריך להוסיף למארז לפי הדרישה בסעיף 10.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לא משנה כל כך... אין צורך לחסוך, שימו לב לחריגות.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

בין 300-500 אני עדיין לא סגור בדיוק שהיו מנוצלים נטו לSSD.

100-200 במידה וצריך להוסיף למארז לפי הדרישה בסעיף 10!

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

פה נכנסים 2פריטים מאוד מאוד חשובים ככה שאם התקציב לא יספיק לדרישות אני היה צריך להרחיב אותו!

*גיימינג תדיר-כבד (מבחינת שעות עבודה של המחשב דלוק כמעט ימיים בלי מנוחה, לא בהכרח מבחינת איכות המשחק עצמו!!! ).

*Streaming אני משדר באתר שנקרא Twitch tv באיכות 720p את התוכנה הפרט בהמשך.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

התוכנה של הStream נקראת XSplit Broadcaster . היא משמשת ללכידת וידיאו מהמסך בשידור חיי ויודעת להכווין אותו לשרתים השונים.

מכיוון שרוב האופציות בתוכנה תומכות בשימוש בi7 מהדור השני ומעלה (נשמע לי קצת הזויי עם המחירים שלהם שזה אפשרי להכניס למפרט, אני משאיר את זה לכם אם לא אפשרי אז להסביר למה? אם יש צורך וכמה צריך להוסיף מi5 לi7 כמו שהתוכנה דורשת?) מהדור החדש יש לחשוב על להכניס מעבד כזה למפרט (אני לא מבין בשיט במפרטים מצטער).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

דיאבלו 3, כאשר המחשב צריך להריץ אותו חלק באיכות גבוהה בזמן שהתוכנה של הstream פועלת.

בין היתר משחקים אחרים שאני משחק כמו bf3 מידי פעם , gta iv וכו' למעט האמת חשוב לי שהמשחקים יפעלו טוב ויראו טוב.

כמו כן, חשוב לי שהכרטיס מסך יחזיק לתקופה ארוכה אבל במידה ואתם רואים לנכון שהשימוש שלי לא דורש כרטיס מסך הזויי אין לי בעיה עוד שנה-שנתיים לקנות חדש לכן חשוב שהיה תאום בין המפרט לסדרת כרטיסים שתצא בעתיד.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

יש לי מסך led 21 של סאמסונג שאני מרוצה ממנו 1920x1080 בקיצור הרזולוציה של הfull hd.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

פה אני לא יודע על מה מדובר לדעתי גבוהות?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

הכל.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

אני רוצה שהיה סבבה למחשב לא צריך שקט מוחלט אבל שלא היה מחרשה של הקיבוץ 0.0 לכן הלך על 5-6.

6. האם מתוכנן

אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

שאלה טובה, בגלל שאני גר במקום די נטוש, הכי קרוב אלי זה KSP ולאחר מכן ivory בחיפה לכן העדיפות כרגע היא לKSP.

בכל אופן שמעתי דברים טובים על TMS איפה הם ממוקמים בצפון (אם יש חיה כזאת)

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

USB 3 גישה נוחה אליו, מארז עם קירור טוב פה אני נכנס בדגש על השעות עבודה של המחשב.

המחשב יכול לשבת יומיים בלי עבודה ולאחר מכן עבודה רצופה של 48שעות (יומיים רצוף) חשוב לי שהרכיבים ישרדו את זה יפה, ושהמחשב יחזיק כמו שצריך.

SSD - בשימוש רק בחריגה מהתקציב לכן להשים אותו בתחתית המפרט (אחרי שחישבתם את ה4k לכתוב תוספת של X ש"ח על SSD ולהראות את הסוג.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

כמובן, כמו שהזכרתי לגבי הכרטיס מסך שבמידה והדרישות שלי לא דורשות משהו הזויי (למרות שאני רוצה כרטיס שחזיק משחקים חדשים במהלך השנה-שנתיים הקרובות) אז אפשרי להשים כרטיס מסויים שלאחר מכן אחרי שנה אני יוכל להחליף אותו לכרטיס אחר יותר טוב לאותה התקופה.

מארז:

בנוסף מהניסיון שלי עם מארזי מחשב (Raidmax ) נתקלתי עם מאוורר בגודל לא סטנדרטי לאף מאורר אחר שנמצא בכל שוק בעולם חחחח ולא היה ניתן להחליף אותו, חשוב לי שהמארז היה נוח לניקיון, שקט אם יש צורך להוסיף עוד 100-200 ש"ח בשביל מארז טוב שניתן היה להוסיף מאווררים לכו על זה.

המחשב לפעמים מחובר לטלוויזיה 32אינצ', יש לקחת בחשבון (לפעמים לא תמיד אני משתדל שלא כי יש לי laptop שמחובר אליה כדי לא להכביד על המחשב בזמן הStream.

עוד כמה שאלות מאוד מאוד מאוד חשובות! ללא קשר לתקציב של המחשב אבל קשורות לבניה שלו!

1.המחשב מחובר ישירות בקוו ישיר לאינטרנט (ללא wifi), האם יש צורך בכרטיס רשת יותר איכותי (למרות שהבנתי שזה סתם בזבוז).

2. האם יש צורך בכרטיס מיוחד לStreaming ? נתתי דוגמא לפורום של האתר של Xsplit (התוכנה של הסטרימינג) של הפורום שתומך בכרטיסים כאלה. (במידה ויש צורך אני יזמין מהאינטרנט בלי קשר לתקציב פה כמו שאמרתי).

http://www.xsplit.com/forum/viewforum.php?f=106&sid=d3f55958c41260cad27168759b981e59

פורסם

מפרט אפשרי

נתונים:

- מעבד i5-3470, יחזיק שידור ב-720p ללא קושי.

- לוח אם איכותי H77

- כונן קשיח מהיר בעל נפח 1TB

- זיכרון פנימי בנפח של 8GB

- כרטיס מסך בעל ביצועי משחק מצוינים HD 7870 XT

- ספק כוח 550W תוצרת Antec

- מארז איכותי Antec

מפרט הבסיס:

http://ksp.co.il/?uin=16091

שדרוגי חובה:

- שדרוג ל: ‏לוח אם Gigabyte H77-DS3H s1155 - עלות 195 ש"ח

- שדרוג ל: ‏זיכרון למחשב G.Skill 1x8GB DDR3 1333Mhz - עלות 150 ש"ח

- שדרוג ל: ‏Hitachi DeskStar 7K1000.D 1TB 7200RPM 32MB Sata III‎ - עלות 110 ש"ח

- שדרוג ל: ‏Antec Basiq 550W Active PFC 12cm PSU VP550P (Retail)‎ - עלות 190 ש"ח

רכיבים שצריך להוסיף רגיל, לא דרך מערכת השדרוגים:

- Sapphire Radeon HD 7870 XT BOOST 2GB - עלות 1350 ש"ח

- Antec One Mid Tower Gaming Black Case (No PSU) - עלות 229 ש"ח

סה"כ לתשלום: (על סמך חישוב המערכת של KSP)

4051 ש"ח (זה המחיר שיוצא)

סה"כ לתשלום (חישוב ידני):

מפרט בסיס - 1930 ש"ח

+

195 + 150 + 110 + 190 (= 645)

+

1350 + 229 (= 1579)

=

1930 + 645 + 1579 = 4154 ש"ח

יש למערכת איזשהו קיזוז\טעות עם המארז,

כשמוסיפים את ה-Antec One (עלות 229 ש"ח), המחיר לא עולה בהתאם לעלות המארז,

טעות של המערכת או לא, אינני יודע.

כך או כך זה המחיר שמוצג.

עד כאן הצעת מפרט ה-4K

לגבי כונן ה-SSD, יש לך את הכונן הבא בעלות של 525 ש"ח, לא רחוק מדי ממסגרת התקציב לכונן.

http://ksp.co.il/?uin=18001

לגבי מפרט מבוסס i7, כפי שכבר ציינת, המחירים לא מתאימים לתקציב הנתון, משמע שמפרט מבוסס i5 הוא מתבקש.

לגבי TMS, אכן לרוב הם מומלצים עקב המחירים שלעיתים נמוכים יותר, יש להם סניף בנתניה, ראשון לציון וירושלים.

לשם הדוגמא, ב-4225 ש"ח אפשר לסגור את המפרט ללא החריגה של כונן ה-SSD, משמע שעוד בתוך גבולות התקציב + החריגה למארז - ללא החריגה ל-SSD

ניתן לסכם את רוב הדרישות

http://www.tms.co.il/preview/spec/5246jwb9

לגבי השאלות החשובות

1. לא, כל עוד אתה לא מתקרב למגבלות הרשת שלך, אין כל צורך, ורוב המשתמשים הביתיים בישראל רחוקים שנות אור מהתקרבות לסף העליון הזה..

2. תמיד אפשר לרכוש כרטיס לכידה, אבל במידה ואתה עושה כן, כל העניין הוא לשים אותו במערכת אחרת, לרוב חלשה הרבה יותר, אבל חזקה דיה על מנת לבצע את מלאכת ההזרמה\שידור.

משמע שהמערכת למשחקים, תהיה...ובכן למשחקים בלבד, מה שיקל מבחינת עומס המעבד,

והמערכת השנייה, שיכולה להיות גם ישנה ומבוססת Q9400, אבל מאחר ורוב מלאכת העיבוד תבוצע בין כה וכה על כרטיס הלכידה עצמו, מה שישאר למחשב זה רק לשדר את הווידאו לרשת.

השילוב הזה של שתי מערכות, אחד למשחקים שהיא החזקה, והשנייה החלשה יותר + כרטיס הלכידה די נפוצה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על המפרטים, ועל התשובות המפורטות והמובנות.

מכיוון שהתגובה מאוד ארוכה העדפתי לא לצטט...

אמנם נותרתי עם מספר שאלות:

1.נתחיל במעבד, כמו שאמרתה i5 בגרסה שהבאתה מחזיק שידור ב720p ללא קושי, אמנם רציתי לדעת בכל זאת מה היה ההפרש בינו לבין i7 במחיר

(רק בשביל הספורט :P ). פשוט הייתי עושה את זה בעצמי אבל יש כל כך הרבה דגמים של i7.

2. נעבור לכונן הקשיח, אני יודע ש7200rpm זה ככל הנראה המהיר לפי מה שראיתי אממ ה 32mb ראיתי שיש כאלה של 64, מה זה אומר? האם כדי להשקיע באחד של 64?.

בנוסף Hitachi היא חברה ידועה בדיסקים קשיחים פשוט לא ראיתי שממליצים עליהם הרבה ,לרוב ראיתי Winston digital וכו'....

3. Ram לא עדיף 2 סטיקים של 4gb על פני אחד של 8gb? אם כן מה ההבדל? בנוסף גם פה לגבי החברה G.skill לא הכרתי פשוט לפני, האם הזיכרון הספציפי שהבאתה לי נחשב איכותי? גם פה לא ראיתי הרבה שממליצים עליו.

האם לזיכרון הנ"ל יש צלעות קירור משלו?

4. כרטיס מסך , אני לא מבין בזה אני יקרא קצת סיקורים על זה שהבאתה הוא נשמע טוב :P .

5. Antec גם פה אין לי ניסיון עם החברה? ראיתי את המארז והספק, 550w יספיק לשימושים שלי?, המארז עצמו הוא בעל מאווררים סטנדרטים שאפשר להשיג בכל חנות מחשבים?

האם מערכת הקירור במחשב תחזיק לשימושים שלי כמו שאמרתי המחשב יכול להיות דלוק לעבודה 24-48 שעות רצוף.

אם יש צורך להוסיף לחריגה אשמח לדעת לפני שהבצע רכישה, מכיוון שהעדיף להוסיף כדי לקבל בדיוק מה שאני רוצה.

תודה רבה בכל אופן אני מאוד מעריך את העזרה,

חג כשר ושמח.

דניאל.

פורסם

שמח לסייע.

1. בקצרה רק רציתי לגעת במשפט הסיום שלך, "פשוט הייתי עושה את זה בעצמי אבל יש כל כך הרבה דגמים של i7."

ובכן למען האמת, לא ממש.

ב-KSP יש שלושה קטגוריות עיקריות למערכות מקונפגות מראש שהן רלוונטיות למשתמש:

-> יש להשתמש ב"מסנן מתקדם" ולבחור במתג ה-i7 <-

"מערכות מחשב מומלצות" - מציגה שלושה מערכות, המערכת האמצעית מבוססת i7-3820 לתושבת ה-LGA2011 כך שהיא לא רלוונטית,

המערכת השלישית לא רלוונטית מאחר והיא יותר מדי מקונפגת, עם תוספות ורכיבים שונים שהופכים אותה לחבילה לא כדאית.

המערכת היחידה הרלוונטית מכל קטגריות השונות, היא מערכת ה-iVB4, היא הכי פחות מקונפגת, ומאפשר את מרווח העבודה הגדול ביותר + שדרוגים.

http://ksp.co.il/?uin=16095

"מערכות מחשב לגיימרים" - מציעה כארבעה מערכות שונות, לא רלוונטיות מאחר ורובן מציעות רכיבים שלא הופכים את המערכת למשתלמת במיוחד.

"מערכות מחשב זולות" - מערכת בודדת, שנת אחריות אחת בלבד, רכיבים ג'נריים ללא אפשרות לשנות, שומר נפשו ירחק.

לסיום אנחנו נעבוד על מערכת ה-iVB4

מערכת הכוללות את כל הרכיבים+שדרוגים שהוצגו במפרט הראשון + יחד כונן ה-SSD, מערכת שכזאת (מבוססת i7) מסתכמת במחיר של 5105 ש"ח.

2. לגבי הכונן הקשיח, ובכן 7200rpm הוא אינו הגבוה ביותר לכוננים, יש כונני המציגים גם 15,000rpm, אבל אע"פ כן לא מתקרבים לביצועי ה-SSD,

וחוץ מזה הם לרוב מרעישים ומתחממים בצורה שרוב המשתמשים יראו לנוראי, הקשיחים יחלפו מן העולם, זה רק עניין של זמן כמובן.

לגבי ההשגה שלך לגבי hitachi, זה נובע גרידא מחוסר ידע פשיטא (מבלי לפגוע כמובן)

לידע כללי, hitachi נרכשו ע"י WD עוד ב-2011, מבחינת אמינות, מדובר על חברה שקו המוצרים שלה לא נופל כלל משל יצרנית אחרת

http://en.wikipedia.org/wiki/Hitachi_Global_Storage_Technologies

הכונן עצמו מציג סה"כ ביצועים טובים, ביחס לתג המחיר שלו, ראה ביקורת

http://uk.hardware.info/reviews/3559/toshiba-dt01aca100-1tb-review-toshibas-first-35-inch-hard-disk

לסיכום

השוואה בין שני כונני Seagate, אחד בעל catch של 32MB ואחד של 64MB, הכונן השלישי הוא זה של hitachi

http://uk.hardware.info/comparisontable/products/117739-132501-130954

סה"כ ניתן לראות כי יש הבדלי ביצועים, אך הם אינם כה עצומים,

אבל מצד שני הבדל המחירים בין ה-hitachi 1TB ל-seagate 1TB עומד על 42 ש"ח, אם אתה רוצה להוסיף ולשדרג, בבקשה, למה לא.

לשיקולך.

3. לגבי הזיכרונות, אתה נמצא עוד ב-2005, אולי שם עוד היה איזשהו יתרון ל-dual channel, היום ב-2013 הוא פשוט לא קיים עד אפסי.

סתם לנוסטלגיה

http://www.tomshardware.com/reviews/PARALLEL-PROCESSING,1705-11.html

ומשהו קצת עדכני

http://www.techspot.com/article/131-intel-corei7-memory-performance/page14.html

שוב, פשוט אפסי עד לא קיים עד זניח, הקף בעיגול, השלם את החסר.

לגבי G.skill, הנחת היסוד שלך 'לא ראיתי שממליצים = תהיות וספקות' קצת מוציאה אותי מדעתי,

מאחר ומספר לא מבוטל של מפרטים מגיע מ-TMS, ומאחר ו-TMS לא מוכרת זיכרונות G.skill, אני לא מופתע כי לא ראית הרבה שממליצים עליו,

לא שזה הגיוני לעשות נגזרת של אמינות מתוך כמות הודעות רנדומלית שקראת לך בשוטטות ברחבי הפורום, עם כל הכבוד כן.

G.skill היא יצרנית איכותית, בחו"ל היא נחשבת לטובה מאוד וקו המוצרים שלה עושה חיל, גם בארץ.

אבל תכל'ס היום כל זה לא משנה, בסופו של דבר רוב יצרניות מודולי הזיכרון רוכשות את השבבים עצמם (שהם הפקטור המרכזי בביצועים)

מיצרניות כגון Hynix או Samsung או Micron או Elpida ועוד שהן אלו שמיצריות את שבבי הזיכרון.

יצרניות כגון G.skill, Kingston, Corsiar, Crucial, Mushkin ועוד פשוט רוכשות את השבבים מיצרניות השבבים הללו, ומיצרות עמם מודולי DDR שונים,

לכן היום, זה כמעט ולא משנה מאיזו יצרנית אתה תרכוש את מודול הזיכרון שלך, מאחר ולרוב הביצועים יהיו זהים, אפשר לדבר על זה ימים ולילות.

אתה מוזמן לקרוא קצת תגובות משתמשים

http://www.newegg.com/Desktop-Memory/SubCategory/ID-147

4. אכן, אני ממליץ לקרוא קצת ביקורות, תתחיל עם זאת

http://ht4u.net/reviews/2013/sapphire_radeon_hd_7870_xt_with_boost_im_test/

5. כן הספק יספיק ושלא ימכרו לך לוקשים ב-KSP שלא....אתה יותר ממוזמן לשאול את חברי הפורום על הנקודה הזאת.

וכן המארז מגיע עם מאווררים סטנדרטים לפי התעשייה, של 120mm, ניתן להשיג גם בירח.

לגבי הקירור, סה"כ כן, אינני מוצא כל סיבה שלא, אם יש לך תוספת לשדרוג גוף הקירור למעבד, מה טוב, אם לא, הקירור הנוכחי יעשה את המוטל עליו.

ובכן אבוי, זה לקח זמן.

פורסם
  • מחבר

עוד פעם תודה על ההסבר המפורט והקולע , כנראה שבלעדיך הייתי עדיין נשאר מבולבל לגבי בחירת חלקים :) .

השארתה אותי כמעט בלי שאלות למעט שני דברים קטנים... :

1. היכן אני יכול למצוא או איך אפשר להשוואת בין הi7 בגרסא שהבאתה לי לבין הi5 גם בגרסא שהבאתה לי מכל מיני היבטים כמו gaming תוכנות שפועלות וכו'....

(בניינו האם ההפרש משמעותי ?)

2.מה שקצת מציק או שכמו שאתה אומר זה נובע פשוט מחוסר ידע (המון זמן לא התעסקתי בצד הטכני במחשבים) זה הקירור.

אתה אומר שהקירור שהבאתה לי עם המארז והספק אמורים להחזיק את המערכת הזאת דלוקה זמן רב ללא הפרעות, השאלה היא בכל זאת אם אני ירצה לשדרג את הקירור בהמשך, איזה מערכות מומלצות.

קירור למעבד אחר? קירור מים בא פה בחשבון בכלל? או שזה לא שימושי לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים