עבור לתוכן

מחשב לעבודה אינטנסיבית + גיימינג קל 4500+

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?

4500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

500 ₪

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

בניית אתרים,גראפיקה,תכנות,המון תוכנות פתוחות ברקע, המון טאבים של כרום ופיירפוקס פתוחים בו זמנית. מחשב שאפשר להעמיס עליו + גיימינג קל.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

Dreamweaver CS6,Photshop CS6,Flash CS6, After Effects

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב

גיימינג ממש קל - משחקי אסטרטגיה מדי פעם - יש לי אקסבוקס אז אין צורך בכרטיס מסך מטורף

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

1920*1080 - מסך LG 24

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

יותר חשוב ביצועים ועבודה תחת עומס מאשר גראפיקה

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

צורבים,מסך,וציוד נלווה...

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

כמה שיותר שקט - המחשב יהיה בחדר שינה - אני מעריך בין 8 ל 10

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

לא משנה לי

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

חשוב לי מאוד להשקיע בחומרה איכותית - מעבד טוב,לוח אם,זכרונות 16GB מינימום! SSD

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

תמיד טוב שיהיה אפשרויות שדרוג

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

מישהו?

מפרט אפשרי

נתונים:

- מעבד i7-3770

- 16GB זיכרון פנימי (אמור להיות די והותר לעבודה עם התוכנות שציינת ברזולוציית 1080p)

- מארז בעל בידוד פנימי לשקט מירבי במסגרת התקציב (לא ברמת 8, אולי בסביבות ה-6~7, רמה 10 בדרישת השקט זה רק קירור פסיבי, רוצה תוסיף תקציב)

- קשיח מהיר בעל נפח 1TB

- SSD בנפח 120GB למערכת ההפעלה + תוכנות קבועות

- כרטיס מסך GTX 660, אף על פי שמדובר ב-overkill טוטאלי לדרישות המשחקים שלך, הוא יסייע לעבודה עם התוכנות שציינת, ולכן מתבקש מאוד לדעתי לצרף אותו.

- לוח אם בעל יחס מחיר\תמורה מעולה, מצוין לדרישות עבודה, וישמור על אופציית שדרוג (כגון הוספת זיכרון) בעתיד.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

מעבד:

Intel Quad-Core i7 3770 3.4Ghz HyperThreading 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1399

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪357

מארז:

באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W שחור - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪699

זיכרון:

Crucial 16GB KIT (8G X2) Crucial Balistix Sport CL9- בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪550

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪371

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

כרטיס מסך:

MSI GTX660 2GB GDDR5 Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪1093

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5003

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4903 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/vehx6pgq

פורסם
  • מחבר

כמה לדעתך צריך להוסיף בשביל לקבל שקט ברמה 8-10?

ותוכל לתת לי דוגמא?

פורסם

כמה לדעתך צריך להוסיף בשביל לקבל שקט ברמה 8-10?

ותוכל לתת לי דוגמא?

10 זה לא פרקטי, מאחר ותצטרף א, מחשב ללא מאווררים. ב, גופי קירור\פתרונות חלופיים לרכיבי המערכת, לא ממש ישים במציאות, אלא אם כן אתה בעל יכולת (לא כספית דווקא)

לרמה 8, אני מניח שאפשר להגיע לשם פחות או יותר, בכדי להגיע לשם יש צורך לפעול במספר חזיתות.

ראשית, למעבד ניתן לקחת גוף קירור מסיבי למעבד, כגון גוף הקירור הבא (יש טובים ממנו חשוב לציין, כגון ה-NH-D14)

http://www.tms.co.il/product/11458

שימוש בגוף הקירור הזה, יאפשר לך להסיר את המאווררים, מה שיהפוך אותו לגוף קירור סטטי, זה הפתרון למעבד.

למארז יש צורך במינימום (לדעתי) שני מאווררים, ניתן לבחור מאווררים שקטים יותר מאשר אלו המגיעים יחד עם המארז,

אלו לדוגמה יכולים אמורים להיות שקטים יותר, בכל אופן מומלץ מאוד להתייעץ בנושא הזה.

http://www.tms.co.il/product/6874

בסופו של דבר אי אפשר להימנע לגמרי ממאווררים במארז, מאחר ויש צורך בסירקולציה מינימלית במארז, אי אפשר בלי זה.

אפשר כמובן לרכוש מארז עוד יותר גדול ועם יותר חומר בידוד, כגון ה-XL-R2, מה שיוכל לעזור.

לספק הכוח, בעיקרון אולי כדאי לשקול ולקחת ספק כוח יקר יותר, ובעל הספק גבוה יותר כגון ה-Seasonic מסדרת ה-X או ה-M12,

עם ספקים כאלו, כל עוד המערכת לא בעומס, המאוורר לא יתחיל לעבוד מתחת לעומס של כ~20%, ומעבר ל-20% גם אז הוא יהיה די חרישי (קשה לי להאמין שגם יגיע ל-50% עם מערכת בעלת צריכה כמו שהוצעה לעיל עם ספק של 700W ומעלה)

אפשר גם להוריד את המאוורר הפנימי של הספק ולהחליף אותו באחד שקט יותר, אבל זה כבר תלוי במשתמש, ויש עוד מספר שיקולים אם כן או לא.

לכרטיס המסך יש צורך לנטר את הפעילות השוטפת, (מידע שצוברים לפחות בשבוע של עבודה) ויחד עם הנתונים הללו,

לקבוע את ה-RPM של המאוורר לרמה מסויימת, נניח 20%, ולראות כי זה די להחזיק את כרטיס המסך גם בעומס (ה-Peak שאליו הוא מגיע בעבודה השוטפת)

כמובן שתמיד ניתן להוריד את תדר העבודה של כרטיס המסך, כמובן בוויתור על ביצועים מסויימים, אבל בידיעה כי המאוורר יפעל ב-20% באופן תמידי, וגם יחזיק את הכרטיס בעומס.

לכונן הקשיח ניתן לרכוש כלוב בעל חומר בידוד, שהוא 5.25 ומתלבש על קשיח של 3.5, שמאכלס את עמדת כונני ה-CD\DVD

לדוגמא

http://www.ebay.co.uk/itm/Xilence-Silent-Hard-Drive-Cooling-low-noise-HDD-Cooler-/330410750128

יש עוד כל מיני פתרונות אקזוטיים שכאלו.

וזהו פחות או יותר לקבל מחשב שקט יותר, תוסיף כ~500 ש"ח מינימום.

פורסם
  • מחבר

10 זה לא פרקטי, מאחר ותצטרף א, מחשב ללא מאווררים. ב, גופי קירור\פתרונות חלופיים לרכיבי המערכת, לא ממש ישים במציאות, אלא אם כן אתה בעל יכולת (לא כספית דווקא)

לרמה 8, אני מניח שאפשר להגיע לשם פחות או יותר, בכדי להגיע לשם יש צורך לפעול במספר חזיתות.

ראשית, למעבד ניתן לקחת גוף קירור מסיבי למעבד, כגון גוף הקירור הבא (יש טובים ממנו חשוב לציין, כגון ה-NH-D14)

http://www.tms.co.il/product/11458

שימוש בגוף הקירור הזה, יאפשר לך להסיר את המאווררים, מה שיהפוך אותו לגוף קירור סטטי, זה הפתרון למעבד.

למארז יש צורך במינימום (לדעתי) שני מאווררים, ניתן לבחור מאווררים שקטים יותר מאשר אלו המגיעים יחד עם המארז,

אלו לדוגמה יכולים אמורים להיות שקטים יותר, בכל אופן מומלץ מאוד להתייעץ בנושא הזה.

http://www.tms.co.il/product/6874

בסופו של דבר אי אפשר להימנע לגמרי ממאווררים במארז, מאחר ויש צורך בסירקולציה מינימלית במארז, אי אפשר בלי זה.

אפשר כמובן לרכוש מארז עוד יותר גדול ועם יותר חומר בידוד, כגון ה-XL-R2, מה שיוכל לעזור.

לספק הכוח, בעיקרון אולי כדאי לשקול ולקחת ספק כוח יקר יותר, ובעל הספק גבוה יותר כגון ה-Seasonic מסדרת ה-X או ה-M12,

עם ספקים כאלו, כל עוד המערכת לא בעומס, המאוורר לא יתחיל לעבוד מתחת לעומס של כ~20%, ומעבר ל-20% גם אז הוא יהיה די חרישי (קשה לי להאמין שגם יגיע ל-50% עם מערכת בעלת צריכה כמו שהוצעה לעיל עם ספק של 700W ומעלה)

אפשר גם להוריד את המאוורר הפנימי של הספק ולהחליף אותו באחד שקט יותר, אבל זה כבר תלוי במשתמש, ויש עוד מספר שיקולים אם כן או לא.

לכרטיס המסך יש צורך לנטר את הפעילות השוטפת, (מידע שצוברים לפחות בשבוע של עבודה) ויחד עם הנתונים הללו,

לקבוע את ה-RPM של המאוורר לרמה מסויימת, נניח 20%, ולראות כי זה די להחזיק את כרטיס המסך גם בעומס (ה-Peak שאליו הוא מגיע בעבודה השוטפת)

כמובן שתמיד ניתן להוריד את תדר העבודה של כרטיס המסך, כמובן בוויתור על ביצועים מסויימים, אבל בידיעה כי המאוורר יפעל ב-20% באופן תמידי, וגם יחזיק את הכרטיס בעומס.

לכונן הקשיח ניתן לרכוש כלוב בעל חומר בידוד, שהוא 5.25 ומתלבש על קשיח של 3.5, שמאכלס את עמדת כונני ה-CD\DVD

לדוגמא

http://www.ebay.co.uk/itm/Xilence-Silent-Hard-Drive-Cooling-low-noise-HDD-Cooler-/330410750128

יש עוד כל מיני פתרונות אקזוטיים שכאלו.

וזהו פחות או יותר לקבל מחשב שקט יותר, תוסיף כ~500 ש"ח מינימום.

עשיתי קצת שיפורים במפרט תגיד לי מה דעתך

קישור למפרט :

http://www.tms.co.il/preview/spec/hemnksj6

פורסם

עשיתי קצת שיפורים במפרט תגיד לי מה דעתך

קישור למפרט :

http://www.tms.co.il/preview/spec/hemnksj6

סה"כ, אני יכול לחיות בשלום עם המפרט הזה, לגבי גוף הקירור למעבד, מובן לי לחלוטין.

לגבי שדרוג לוח האם, לא כל כך, אלא אם יש בו תוספת רלוונטית עבורך שלא הייתה ב-B75M-D3H

לגבי מארז + ספק, עם ספק שכזה הייתי אומר שלרוב הוא יהיה די חרישי ולא יזדקק להפעיל את המאוורר לעיתים קרובות (עומס מינימלי של 20% להפעלת המאוורר)

גם הבחירה של במארז ה-R4 על פני ה-XL-R2 הייתה נכונה יותר, מאחר וה-R4 מסתבר כשקט יותר, לעומת ה-XL-R2 שחשבתי לעדיף

http://hexus.net/tech/reviews/chassis/53325-fractal-design-define-xl-r2/?page=3

סה"כ לדעתי ניתן להתחיל ולהגיע ליישורת הסופית עם המפרט\רכיבים.

בהצלחה.

או במילים אחרות, זה מפרט מוצלח.

פורסם
  • מחבר

קראתי פה בפורום שלדגם GA-H77- DS3H יש שני חיבורי SATA 3 לעומת חיבור אחד בדגם הקודם, תקן אותי אם אני טועה.

דבר שני רציתי לשאול אותך, האם יש טעם להוסיף למארז עוד מאווררים? ואם כן איזה?

פורסם

קראתי פה בפורום שלדגם GA-H77- DS3H יש שני חיבורי SATA 3 לעומת חיבור אחד בדגם הקודם, תקן אותי אם אני טועה.

דבר שני רציתי לשאול אותך, האם יש טעם להוסיף למארז עוד מאווררים? ואם כן איזה?

כמות ה-SATA 3 לא קשורה לדגם הלוח, אלא לערכת השבבים שלו.

אינטל (שהיא היצרנית של ערכות השבבים) פועלת בצורה הבאה:

ערכת שבבים B75, בעלת תמיכה ב-SATA 3 בודד, משמע שיש פורט\יציאת\מחבר SATA 3 אחת בלבד, כל השאר SATA 2.

ערכת שבבים H77, בעלת תמיכה בשתי יציאות SATA 3.

כל לוח אם בעל ערכת B75 ללא יוצא דופן ולא משנה מאיזו יצרנית יתן לך יציאת SATA 3 יחידה.

ל-H77 אותו הדבר, רק עם שתי יציאות SATA 3.

נכון לעכשיו כונני ה-SSD הם היחידים שעושים שימוש בתקן ה-SATA 3, כוננים קשיחים לא מגרדים את הסף העליון של תקן ה-SATA 2,

זה שכתוב, "קשיח מהיר תומך SATA 3", גימיק, וזה מוכר, אע"פ שבפועל הוא לא מתקרב לחצי ממה שיש לתקן ה-SATA 2 להציע.

בסופו של דבר קח את הלוח שיספק אותך, אם בעתיד תרצה להוסיף כונן SSD, למה לא.

לגבי המארז, לא רואה כל סיבה להוסיף, המארז מגיע עם שני מאווררים, ולמעבד הרי בחרת גוף קירור מסיבי,

מה שייתן לך את האפשרות להוריד ממנו את המאווררים ולהשתמש בו בתור גוף קירור פסיבי.

בכל אופן תמיד אפשר להוסיף עוד מאווררים, אישית אני לא רואה זאת לנכון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה, למדתי המון בזכותך :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים