עבור לתוכן

התלבטות בקניית מחשב Ultraportable

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני סטודנט לתואר שני, עד עכשיו היה לי מחשב דל inspiron 1520 שאני מרוצה ממנו עד הגג, אך נהיה לי כבד לסחוב אותו לאחרונה, לכן אני מחפש מחשב קל וחדש.

מה שאני הולך להריץ עליו זה לרוב מטלב, אופיס, אינטרנט, לא משהו מאוד כבד (מעדיף שיהיה עם I5)

בעיקרון אני רוצה מחשב שיהיה קל, ויחזיק הרבה זמן סוללה, אלו המרכיבים המרכזיים בבחירה שלי.

התקציב שלי נע סביבות 4000

הסתכלתי על כל מיני מחשבים, בעיקר על Dell vostro 3360, inspiron 13z וגם של אסוס vivobook ו- zen למינהם שמקבילים למפרטים. יש איזה המלצה מבינהם? (אני מאוד אוהב את דל עקב הניסיון שלי איתם)

גודל המסך? - 13-14"

* משקל רצוי? - קל, פחות מ-2 קילו, אפילו פחות מ1.8

* זיכרון- לפחות 4GB, עם אפשרות להרחיב

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? -כן, לפחות 5-6 שעות

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות?

ESATA HDMIוכו) - HDMI לפחות

* בלוטות? - כן

* גודל מינימלי וסוג של

כונן קשיח? (HDD,SSD, או שילוב - דורש mSata) - לא משנה

* כונן CD/DVD? צורב? - לא חייב

* כונן Bluray? - לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - אם אפשר בלי אז בלי

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - דל \ אסוס \ סמסונג

אשמח לעזרה בנושא כי אני ממש מתלבט...

תודה רבה!

פורסם

היי..

כמוך גם אני בשבוע וחצי האחרונות התלבטתי בקניית מחשב אולטרא 14 אינץ

לבסוף קניתי את הסמסונג סידרה 5

530U4E.. היום אני מקבל אותו ככה שאין לי רשמים מיוחדים ממנו.. אממ התלבטתי בינו לבין ה 530U4C

ובסוף לקחתי אותו..מחירו משהו כמו 4100

:)

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

כן, הסתכלתי גם עליו. מאוד התרשמתי מהמפרט, במיוחד מזה שהוא בא עם כרטיס מסך חיצוני (למרות שלא בדקתי ממש את טיב הכרטיס הנ"ל)

אני ממש מתלבט בינו לבין DELL vostro 3360 וגם לבין אסוס ux32 שמגיעים עם מפרט מאוד דומה כולם.

חוץ מהמסונג שבא עם כרטיס מסך חיצוני שזה בונוס, אני לא רואה ממש הבדלים.. משקל פחות או יותר זהה, 200 גרם לפה ולשם..

יש המלצות מאנשים שהשתמשו באחד מהם?

פורסם
  • מחבר

קיבלת כבר את המחשב? יש לך דעה?

אני חושב מאוד לקחת אותו גם

עזרה? מישהו?

פורסם

כן אכן קיבלתי..

מבסוט מאוד

מהיר מאוד

קל ויפה ממש

צריך קצת להתרגל לווינדוס 8

\אבל בגדול אני ממליץ מאוד על המחשב

אם תרצה לדעת עוד משהו שאל...

פורסם

מאיזה חומר התחתית של המחשב, המכסה של הצג והמשענת יד(היכן שהמקלדת והעכבר נמצאים)?

פורסם

במקרה שהדרישה היא למחשב לימודים שנדרש גם לתמוך במאטלב, אני חושב שאולטרה בוק או מחשב דומה הם לא הכיוון המומלץ.

הנה כמה דוגמאות למחשבים טובים, חזקים בחומרה ובבניה שלהם ועונים לדרישות שלך:

- Dell Latitude E5430 - האופציה הזולה ביותר (כ-3600 שח) אבל מצד שני גם הכבדה ביותר מהאופציות שאציג לך (זה נייד 14 אינצ').

מדובר בנייד שהוא סוס עבודה שמומלץ לטעמי על רוב הניידים בארץ ונותן תמורה מצויינת ביחס לעלות שלו.

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21958

- Lenovo ThinkPad Edge E330 - נייד 13 אינצ' קל ועם זמן סוללה מצויין. מומלץ במסגרת התקציב לשדרג ל-3 שנים אחריות

דרך החנות עצמה או דרך נותן השירות (IBM ישראל) בעלות של כ-400 שח. המחיר הסופי למחשב עם שדרוג האחריות יהיה כ-3900 שח

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10438

- Dell Latitude E6330 - נייד 13 אינצ' חזק וקל עם איכות בניה מעולה. סדרת ה-6XXX של דל עדיפה מהבחינה הזו על ה-5XXX אבל

התשלום בצד השני הוא במחיר הגבוה יותר. (זה הנייד היקר מבין השלושה, במחיר של כ-4500 שח)

http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=700024

השילוב הטוב בעיני של משקל קל לצד ביצועים טובים יהיה כנראה ב-E330 של לנובו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, הסתכלתי באמת על גרסאות ה latitude של דל, אבל באמת קצת נסלדתי מהמחיר, למרות שאני יודע שהם המחשבים בין הטובים שיש.

אתה אומר שהצעירים מגירסאת u של אינטל לא יחזיקו תוכנת קצת יותר כבדות?

ועוד משהו, לגבי השילוב עם כונן hdd רגיל וכונן ssd, כמה זה משפיע על הביצועים? כדאי להשקיע בזה בכלל?

ולגבי הלנובו, הוא כדאי? אני לא כ"כ אוהב את הקונפיגורציה שלהם..

תודה!

פורסם

SSD לא משפיע באופן ישיר על הביצועים אלא מקצר זמני טעינה.

אם יש לך מספיק זכרון (לדוגמה 8 ג'יגה) אתה לא תרגיש כמעט הבדל בעבודה שוטפת בין הכוננים לדעתי.

לגבי המעבד, אין לי ניסיון מספיק עם מעבדים חסכוניים כדי להגיד באופן חד משמעי אם מעבד פשוט יספיק או שעדיף לקחת מעבד חסכוני יקר - i7.

מבחינת ביצועים ה-i5 3210 עדיף לרוב על ה-i7 החסכוני החזק ביותר ועולה הרבה פחות ממנו.

אם אתה מוכן להתפשר בנוגע לביצועים זו כבר החלטה שלך - ללכת על מעבד חזק יותר, או נייד קל יותר.

אני המלצתי לך על מה שנראה לי, אם יש לך העדפות אחרות תקנה את המחשב שנראה לך הכי טוב עבורך. תתחדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים