עבור לתוכן

דרושה חוות על מחשב למשחקים ופוטושופ עד 5K

Featured Replies

פורסם

בתחילת השבוע נגנב לי המחשב ולכן התחלתי לחשוב על מחשב חדש

המחשב הקודם שלי היה נייד שעשה עבודה מעולה גם עם משחקים וגם עם תוכנות photoshop, lightroom, vegas

והמחשב החדש שלי מתוכנן להיות נייח שגם יעמוד בכל הדרישות ואפילו מעבר

כרגע בניתי סקיצה ראשונית של המחשב מבוסס על אחד המפרטים המומלצים עם קצת שינויים עד 5000 ש"ח

המחשב צריך להריץ תוכנות לעריכה גראפית שמתאימות לצלמים כגון פוטושופ ולייטרום, אני לא מתעסק בתלת מימד ורנדורים כבדים

המחשב צריך להיות מסוגל להריץ את המשחקים החדשים על גראפיקה גבוהה עדיפות כמובן למקסימלית ושיחזיק לי מעמד לעוד מספר שנים לא מועט

לא דרוש ציוד נלווה למחשב רק המחשב עצמו

אני גר באזור נתניה-חדרה והתכנון היה להרכיס את המחשב בKSP ולכן הכרטיס מסך מהחברה הזו כי רק לו יש זמינות כרגע

זה המפרט:

מעבד Intel Core i7 3770 3.4Ghzs1155 8MB, GPU Core, Tray

קירור למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2

לוח אם Asus P8Z77-M LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 XMP, 2xPCI-E, VGA,

HDMI, DVI

זיכרון Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz HyperX Blue Dual Channel CL9-9-9-

27

כרטיס מסך Asus GTX660 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E

כונן קשיח Western Digital Caviar Blue 1TB 64MB 7200RPM Sata III WD10EZEX

צורב פנימי Samsung SH-224BB DVD±RW x24 Black Sata

ספק כוח Corsair CX 600W V2 Series Active PFC 12cm Fan

מארז Thermaltake Versa G1 Mid Tower Black Case No PSU

מאוורר למארז Thermaltake 200mm Blue LED Slient Fan AF0046

אשמח לשמוע את חוות דעתכם על המפרט, תודה רבה

פורסם

אין פירוט של מחירי הרכיבים, אבל נראה שהלוח לא משתלם. אין טעם להוציא יותר בגלל השם ASUS כמו גם אין טעם בלוח מבוסס Z77 לשימושים.

אני לא מכיר את המארז, אבל נראה שעדיף לקחת מארז MIDI.

הזיכרונות והספק לא מוצדקים, יש דגמים משתלמים יותר. אין פה צורך ב600W.

פורסם
  • מחבר

בניתי מחשב דומה מבחינת חלק מהדברים (דברים שהיו בKSP לאו דווקא היו באתר שדרכו אני רואה שאתם בונים, וזמינות לא מצויינת ולכן לא התחשבתי בזה)

[table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Quad-Core i7 3770 3.4Ghz HyperThreading 8MB Tray

כמות: 1

מחיר: ₪1429[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪47[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-Z77-DS3H

מחיר: ₪537[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מארז:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabye LUXO X140 Black MidiTower ATX 2x 120 MM FAN TOOLESS

מחיר: ₪202[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למארז:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe 120mm KAMA FLOW2 1400rpm

מחיר: ₪46[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]ספק כוח:[/td][/tr][/table][table][tr][td]FSP 600W 80GHN 120mm Satax2 PCI-E 4xRails A.PFC

מחיר: ₪331[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]זיכרון:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Kingston Kit (4Gx2) Hyper-X XMP (extreme memory profile) RED

מחיר: ₪367[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קשיח למחשב שולחני:[/td][/tr][/table][table][tr][td]WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

מחיר: ₪362[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]כרטיס מסך:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte Geforce GTX660 OC 2GB Windforce X2

מחיר: ₪1099[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]כונן אופטי:[/td][/tr][/table][table][tr][td]LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

מחיר: ₪110[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]הרכבה:[/td][/tr][/table][table][tr][td]הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

מחיר: ₪0[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

סה"כ: ₪4530

[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

http://www.tms.co.il/preview/spec/luyxwn14

המפרט מבוסס על מפרט שלקוח מהמפרטים המומלצים שלכם, לא בחרתי אסוס בגלל השם אלא רק בגלל הבחירה בלוח אמ מבוסס Z77

גם הספק כוח הוא 600W בגלל שזה מבוסס על המפרט שהוצאתי מהאתר שלכם

פורסם

מפרטים לא הכי מוצלחים לדעתי, ניתן להרכיב עדיפים.

ענה בבקשה על השאלות הבאות:

- מה גודל המסך שיחובר (או יותר נכון הרזולוציה המקסימאלית שלו)?

- האם מתוכנן אוברקלוק למעבד ו/או לכרטיס מסך?

- עד כמה השקט חשוב?

- האם אתה תתעסק בתוכנות הדו מימד באופן מקצועי וכבד במיוחד? איזה מחשב נייד היה לך שסיפק לך את הדרישות? אני שואל כי ככל הנראה אין פה טעם לזרוק 500 ש"ח על i7.

פורסם
  • מחבר

מסך 22 אינץ' 1680*1050

המסך עתיד להתחלף, כרגע זה פשוט מה שיש בבית ובעקבות הגנבה יותר חשוב לי לקנות מחשב מאשר לשדרג את המסכים שכבר קיימים, בזמן הקרוב אני כבר ישדרג למסך עם רזולוציה גבוהה יותר שיתאים לעבודה על תמונות כמו שצריך

אוברקלוק אם אפשרי אז רצוי, אולי אני גם יכנס לקטע של עריכת וידאו, במצלמה החדשה שאני קונה יש וידאו באיכות גבוהה ולכן אולי אני יכנס גם לזה בנוסף לצילום

שקט דבר חשוב, לא שקט ברמה של לא שומעים, אבל המחשב יהיה בחדר שבו אני ישן ולכן רצוי שהוא לא ישמע כמו רכבת

אני צלם חובב וכרגע שוקל ללמוד את זה באופן מקצועי, העבודה שלי על פוטושופ היא בעיקר תיקונים קטנים ודברים דיי מינורים אבל על תמונות ברזולוציות גבוהות מאוד 4928*3264 ובאופן סדיר עובד על כמה תמונות במקביל, וכמו שאמרתי עם המצלמה החדשה יש סיכוי גם להיכנס קצת לתחום העריכת וידאו ולראות אם אני באמת בעניין בקטע הזה או לא

המחשב נייד שהיה לי זה היה asus n55 היה לו מעבד I7 2670 כרטיס מסך Geforce 635m 2gb ו16 ג'יגה ראם, וכמובן מסך 1920*1080

מחשב חזק עם בטריה חלשה

המחשב אמור להיות מעבר לתחום הצילום לשמש גם למשחקים, ומחיר של 5000 אני רוצה לבנות מחשב שיוכל להריץ את המשחקים החדשים על ULTRA ובכבדים ממש אפשר להסתפק בHIGH, משחק לדוגמא זה the witcher 2

פורסם

הנה מפרט אפשרי, שים לב להערות בתחתית.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪889

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪295

מארז:

FRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪565

זיכרון:

Corsair 8Gb CMV8GX3M1A1600C11 CL11

כמות: 1 - מחיר: ₪299

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪371

כרטיס מסך:

Gigabyte Geforce GTX660 OC 2GB Windforce X2

כמות: 1 - מחיר: ₪1099

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪110

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3672

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3599 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/ew2scjrn

תראה, בתקציב שלך ובהתאם לדרישות המגוונות, ניתן ללכת במספר דרכים.

המפרט ששמתי לך פה הוא ה"בסיסי" והמשתלם ביותר, כאשר בהמשך רשמתי כיצד ניתן לשדרגו לפי בחירתך, אם בכלל. פשוט עושה רושם שאינך צריך יותר ממנו. כללתי מעבד חזק (חזק יותר מה-i7 שהיה לך בנייד) עם קירור סביר, לוח-אם בסיסי אך כולל יציאות כמו USB3 ו-SATA 6Gb/s למקרה שתרצה לחבר התקנים מהירים כמו SSD בעתיד. כללתי מארז איכותי עם ספק מצויין, כרטיס מסך חזק יותר, כונן קשיח מעולה בנפח טרה, צורב וכרטיס מסך טוב לרזולוציה שלך ולעריכה גראפית.

שדרוגים אפשריים:

- עושה רושם שהמעבד ששמתי לך אמור להספיק, בעיקר אם אמרת שזה שהיה בנייד הספיק לך, שכן הוא חזק יותר. אם בכל זאת אתה מעוניין במעבד חזק יותר אך פחות משתלם, קח את ה-i7-3770.

- לוח האם ששמתי לך די בסיסי (אך כולל את החיבורים שציינתי למעלה) ומגיע עם 2 חריצי זיכרון. כלומר, תוכל רק להוסיף עוד סטיק של 8GB בעתיד ולקבל 16GB זיכרון. אם אתה חושב שאתה תצטרך בעתיד יותר זיכרון מזה, אתה יכול לקחת את הדגם הזה שמגיע עם 4 חריצים.

- ניתן לקחת את באנדל מארז+ספק הזה, שבתוספת המחיר אתה מקבל מארז עם חומר מבודד רעשים בחלקו.

- כללתי לך 8GB זיכרון. תוכנות עריכה זוללות זיכרון. לכן, אם אתה תתעסק בזמן הקרוב עם קבצים ברז' גבוהות, אמליץ לך כבר עכשיו לשדרג ל-16GB זיכרון ואת הלוח.

- כרטיס מסך GTX660 הוא אחלה כרטיס ויריץ לך משחקים מודרניים על הגדרות גבוהות עד מקסימליות. יש כרטיסים חזקים יותר כמו HD7950 שיריצו משחקים כבדים בצורה טובה יותר, בעיקר כשתשדרג את המסך.

פורסם
  • מחבר

כמה שאלות

בזיכרון לא כדאי ללכת על שני סטיקים של 4 מול 1 של 8? אפילו שזה חוסך מקום, כי אני כנראה ישדרג ללוח אם עם יותר מ2 חריצים

הלכתי שוב על ה I7 כי הבנתי שתוכנות עריכה גראפית ועריכת סרטים יודעות לנצל את הליבות הוירטואליות שלו, נכון שגם ה I5 יותר חזק מהמעבד שהיה לי אבל השאלה היא האם באמת ההבדל בין ה I7 ל I5 כל כך קטן מבחינת השימוש שלי במחשב

בנוסף ניראה שהמעבד שבחרת לי במפרט הוא ה I5 הכי חלש מבין ה I5 מהדור החדש, יש סיבה לא ללכת על I5 יותר חזק במידה ואני לא משדרג לI7?

במפרט שרשמת לא הכנסת קירור למארז יש סיבה לזה?

והקירור של המעבד בתוכנות שעובדות יותר על המעבד כמו תוכנות גראפיות לא כדאי לשים קירור אקטיבי?

פורסם

-סטיק של 8GB חוסך מקום על פני שני סטיקים של 4GB. הבדל הביצועים זניח עד לא קיים.

-לפי הדרישות והשימושים שלך, ה-I5 יהיה די והותר. הבדלי הביצועים לא יהיו משמעותיים, בטח לא כאלה ששווים את הכסף. אתה רק מתחיל וכשתהיה

מקצועי יותר ותעבוד על פרויקטים כבדים יותר, תוכל כבר לקנות מחשב חדש - יעבור זמן עד אז.

-הבדלי הביצועים בין מעבדי ה-I5 השונים באים לידי ביטוי בכמה מאות MHZ, לא משהו קריטי ובטח לא שווה את הכסף.

-מארזים מגיעים עם מאווררים מהקופסה.

-הקירור של אינטל הוא אקטיבי...

פורסם
  • מחבר

אם אני אצטרך לשדרג כשאני יתחיל לעבוד על פרוייקטים גדולים יותר למה ללכת על ה I5? גם אני וגם אתה לא יכולים לדעת עם עוד שנה אני כבר אשתדרג לפרוייקטים יותר רציניים, לא שווה לי יותר לקנות מחשב שיחזיק לפחות 3-4 שנים בלי מאמץ ויוכל לסחוב עוד שנה שנתיים אחרי זה עם שדרוגים מסויימים? (ולכן גם אולי כדאי באמת לשדרג ללוח אם היותר גדול עם יותר חריצי זיכרון)

ולא שמתי לב שזה אקטיבי, תודה

ויש מארזים שיכולים להכיל יותר מאת המאוורר הבסיסי, לא כדאי לי להשקיע עוד איזה 100 שקלים ולקנות עוד מאוורר ולאבזר את המארז קצת יותר שיותר להתמודד יותר טוב עם מאמץ וחום

פורסם

הקטע הוא שהפרש הביצועים בין i5 ל-i7 אינו גדול. אם עוד כמה שנים ה-i5 לא יסחוב, תהיה בטוח שגם i7 לא. לכן לקחת מעבד שלא משתלם ברוב המקרים כמו ה-i7 זה די סיכון.

קירור חזק יותר ושקט יותר בחנות הזו יעלה לך סביב ה-200 ש"ח (מוגן 3), אם כי אני בספק שצריך, ה-i5 הוא מעבד די קריר.

פורסם
  • מחבר

תקן אותי אם אני טועה אבל ההבדל בין ה I5 לI7 הוא באפשרות לדמות עוד 4 ליבות וירטואליות, ותוכנות שיודעות לנצל את זה מרגישים בהם את ההבדל, לפי מה שקראתי קצת ואני באמת לא מבין בזה יותר מידי תוכנות כמו פוטושופ ווגאס, תוכנות לעריכת תמונות ווידאו יודעות לנצל את הייתרון הזה

אני קצת מודאג מעניין החימום כי כבר הלך לי לוח אם פעם אחת בגלל חימום יתר, לא כדאי לי לקנות עוד שני מאווררים ב50 ש"ח לאחד כדי לעזור לזרימת אוויר יותר טובה במארז

פורסם

יש עוד מספר דברים שוליים בין מעבדי i5 ל-i7, אבל אכן העיקרי בהן הוא התמיכה ב-HT.

היתרון ב-HT (הדמיה של כל ליבה פיזית, כ-2 ליבות לוגיות) זה לא בדיוק תוספת עוצמה- כי סה"כ מדובר על אותה ליבה פיזית אחת, אלא יותר יעילות. בכל ליבה התוכנה שמה משימה אחרת, ואך אתה יכול לעבד יותר דברים בבת אחת (הסבר גס וכללי מאוד). מעבד כמו i7-3770 או fx-8350 יהיו בהחלט מומלצים למי שרוצה להקים מכונות וירטואליות, שכן לכל מכונה וירטואלית אתה יכול להגדיר ליבה וכך העומס לא יועבר ממערכת למערכת. אומנם רוב תוכנות הדו ובעיקר תלת-מימד תומכות בזה, עדיין אין הבדל משמעותי- אתה מוזמן לראות סקירות וביקורות ברשת.

אני קצת מודאג מעניין החימום כי כבר הלך לי לוח אם פעם אחת בגלל חימום יתר, לא כדאי לי לקנות עוד שני מאווררים ב50 ש"ח לאחד כדי לעזור לזרימת אוויר יותר טובה במארז

הקירור למעבד ששמתי לך אומנם סטוק של אינטל, אך הוא מיועד למעבדים מעט חמים יותר. לגבי הקירור למארז- הוא כולל 2 מאווררי איכותיים.

הספק כולל מאוורר איכותי וכרטיס המסך כולל קירור משופר (הכולל 2 מאווררים). מבחינת חימום, אין לך הרבה מה לדאוג. רק נסה לא לדחוס את המחשב לפינה דחוקה או ארון ככה שיהיה לו מרווח נשימה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים