עבור לתוכן

שדרוג מחשב עגלה שמשמש לאינטרנט וניגון סרטי בלו ריי

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

זו יותר בקשה לשדרוג... במידה וההודעה לא מתאימה לפורום זה אנא העבירו אותה.

יש לי מחשב בן 3 שמשמש לגלישה באינטרנט וכסוג של HTPC לצפיה בסרטי DVD ובלו ריי כולל תלת מימד. כל הסרטים שלי מקוריים בדיסקים ולא הורדות (אני אספן). המחשב מחובר בו זמנית למסך 24" ולטלוויזיית LED תלת מימד של LG ושולחן העבודה של WINDOWS מוצג על שניהם כשאחד ממשיך את השני (Dual View).

המפרט שיש לי נבנה בזמנו בעזרתכם, ומאז שדרגתי זיכרון, הוספתי צורב בלו ריי ולאחרונה גם שדרגתי את כרטיס המסך, אבל המחשב עדיין מרגיש עגלה. לוקח זמן עד שהוא עולה ומהרגע שפותחים את הדפדפן (אקספלורר או כרום) ועד שעולה עמוד האינטרנט הראשון עובר זמן. הגלישה עצמה יחסית בסדר... זה לא ממש ממש איטי אבל הייתי מצפה שיטוס. כולה אינטרנט.

בנוסף באופן מוזר, ניגון סרטי DVD אצלי קצת מקרטע והתנועה לא חלקה. דווקא סרטי בלו ריי כולל תלת מימד מנגנים מאוד יפה וחלק, אבל ה-DVD מקרטע. אני מנגן סרטים דרך TotalMedia Theatre 6 או PowerDVD 12 ובשניהם עושה upscaling לתמונה, אבל גם בלי זה התנועה של הדמויות (במיוחד בתנועות מהירות) לא חלקה.

ייתכן מאוד שפירמוט פשוט יפתור לי את הבעיות, אני לא פרמטתי אותו מעולם ויכול להיות שב-3 שנים הוא צבר הרבה זבל ותוכנות שפועלות ברקע. אני מנסה לשלוט בזה עם msconfig ותוכנות שמנקות רג'יסטרי, אבל זה אף פעם לא מנקה "עמוק" כמו פירמוט.

השאלות שלי אליכם בעצם - מה הנקודה החלשה במפרט הנ"ל? האם המעבד? האם כמות הזיכרון? איזה רכיב/ים אני צריך לשדרג כדי לקבל שיפור ביצועים משמעותי? או שאולי אין צורך בזה בכלל וכדאי לפרמט?

אודה לעזרתכם.

מעבד: Intel Pentium Dual-Core E5200

לוח אם: Gigabyte GA-G31M-S2C

זיכרון: KINGSTON DDR II 4GB 800MHz PC6400

כרטיס מסך: TwinTech GeForce GT430 1GB GDDR3 128Bit

כונן קשיח: Western Digital WD5000AACS 500GB SATA II 16MB 3.0 GB/s 7200 RPM

צורב בלו ריי: LG BLU-RAY WH14NS40 DVDx16 OEM

כונן בלו ריי: Lite-on IHOS104-06

ספק כוח: Thermaltake 450W Active PFC

מארז: CoolerMaster Elite 335

מערכת הפעלה: Windows7 32BIT

פורסם

נראה לי שאתה צריך פרמוט...

פורסם

בתור התחלה באמת תתחיל עם פרמוט, נשמע שזה ישפר את העניין לא מעט.

אם אתה בכל זאת מעוניין לתת איזה שדרוג חומרתי אז אני חושב שלקנות SSD ולשים עליו את כל התוכנות + קאש, זה כנראה השיפור הכי הגיוני.

לי אישית אין SSD אבל תוכל להתרשם מהביצועים לפי תגובות של אנשים פה בפורום.

מעבר לזה אין ממש מה לשדרג פה, שדרוג משמעותו החלפת פלטפורמה, יעני לוח+מעבד+זיכרון, אבל זיכרון יש לך מספיק ולוח לא ייתן הרבה, ככה שההשקעה גדולה יחסית למה שתקבל.

פורסם

המעבד הזה ממש לא "עגלה". יש לי מחשב דומה והוא בסדר גמור.

תפרמט.

פורסם
  • מחבר

:'( קיוויתי להימנע מפרמוט, אבל נראה שאין מנוס.

אני מבין שאין טעם להוסיף עוד 4 ג׳יגה זיכרון ושהמעבד גם בסדר (אלו בעיני נראו כרכיבים הכי חלשים).

תודה חברים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים