עבור לתוכן

התייעצות ברכישה מורכבת - עמדות עבודה למעבדת מחקר (תקציב פתוח)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני קורא ותיק אך עד כה לא יצא לי להעזר בשירות חברי הפורום המנוסים ממני בתחום... בעבר הייתי יותר מעודכן בתחום המפרטים.

אני מתחיל בקרוב דוקטורט במעבדה חדשה לחלוטין, העוסקת בתחום הנדסי, וכחלק מהתפקיד אני עוזר למנחה בכל ההחלטות לקביעת הרכב ציוד המחשוב במעבדה...

בשלב הראשן מדובר בעמדות עבודה למספר לא מוגדר עדיין של סטודנטים, מסכים, ציוד הקפי (כולל מדפסות) ובהמשך הקרוב גם שרת (אבל השרת יחכה להודעה אחרת, וכנראה גם בפורום IT)...

המנחה שלי הגדיר, ואני מצטט :"תתכנן את העמדות הכי חזקות שאתם צריכים, תביא לי מפרט ואני אדאג לשאר"

המעבדה מתמקדת בעבודה עם big data, הרבה אופטימיזציות, מודלים מורכבים, GIS, matlab וכו'.

כנראה לא יידרש עיבוד גרפי מורכב, אבל כן צרכים חישוביים כבדים (כולל עיבודי תמונה).

השרת ישמש כפי הנראה גם לעיבוד (ואולי אף יכלול כרטיס גרפי ייעודי לעניין, המתאים לעיבוד מקביל, אולי מבית nvidia), אבל צריך שגם עמדות העבודה יידעו לעבוד לבד.

אשמח להצעות למפרטים מתאימים לנושא, כאשר כל עמדה צריכה לכלול יכולת להתחבר לשני מסכים במקביל, ולכלול כמות מספיקה של זיכרון ונפח אחסון (אחת הדרישות של המנחה היא שהמפרט יתמוך בלפחות ארבעה דיסקים קשיחים / כוננים אופטיים, כך שהמארז והלוח צריכים לתמוך בכך).

תודה רבה לעונים

:)

אורי

שרשורים משלימים לשרשור זה:

מדפסות - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=556269

מסכים -http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=556271

פורסם

מלבד תיאורים מפוצצים,

מה בדיוק אתה צריך?

למה כ"כ קשיחים לכל עמדה לדוג'?

מה הדרישות בדיוק? גם לשרת ;)

וגם בתקציב עשיר, צריך בכל זאת אמת מידה (5K לעמדה? 10K לעמדה?) - יש שוני עצום בדלתא שכזו.

פורסם
  • מחבר

arkadur,

תודה על התגובות.

אענה מסודר:

1. התיאורים מפוצצים כי זו ההגדרה הכללית של המעבדה... יש כמה פרויקטים שמתחילים לרוץ ואי אפשר לדעת בדיוק לאן הם יילכו, אז המנחה רוצה עמדות שיוכלו להתמודד עם הכל.

2. הקשיחים - הגדרה של המנחה. הוא רוצה עמדות שיהיו stand-alone מסוגלות לכל מה שנדרוש מהם, כולל אפשרויות שדרוג כמעט בלתי מוגבלות.

3. השרת יחכה מעט דנבנה את הספקס שלו, אבל הוא ישמש בעיקר לאחסון, ניהול מידע ועיבוד. זה משליך על סעיף 2 (למשל - אם השרת ישועבד ל-24 שעות לטובת עיבוד מידע של פרויקט אחד, העמדה של מי שעובד על פרויקט אחר צריכה להיות מסוגלת לעבוד בעצמה על כל המידע... גם מבחינת אחסון זמני וגם מבחינת עיבוד.

4. לגבי התקציב - שאלתי שוב את המנחה במייל, מקווה שמחר הוא יהיה קצת יותר ברור... בינתיים הוא הגדיר "בלי גבול. תגיד מה אתה רוצה - ואני אדאג לזה. רוצה מסך 55" אינץ לכל עמדה וחושב שזה חיוני - זה מה שתרשום"... אין לי כ"כ תשובה לזה :P

פורסם
  • מחבר

אוקיי, לאחר חילופי מיילים עם המנחה, קצת הבהרה - הכוונה היא ליצור עמדות עבודה עצמאיות עם יכולת לקיים כל מה שיידרש מהן.

מבחינת התקציב, הבסיס הוא שיקול עלות/תועלת - למשל, נניח שמעבד X עולה פי 3 ממעבד Y. אם ההבדל בכוח העיבוד הוא 10% (בחישובי נקודה צפה וכו'), אז נבחר בזול יותר. אבל אם הוא גם נותן תמורה גבוהה פי 3 - נבחר ביקר.

הבסיס הוא שהתקציב ישנו, אם ההשקעה שווה את זה.

דוגמה מעולם המסכים - המליצו לי פה על זוג מסכי דל, 24 או 27 אינץ' (כאשר שני מסכי 24 עולים כמו מסך 27 יחיד). אנחנו נבחר בזוג מסכי 24, מכיוון שההפרש כבר לא כ"כ משמעותי מבחינת התמורה ביחס לעלות (ולעובדה שרוכשים כ-10 עמדות עבודה).

זה עוזר קצת מבחינת ההבהרה?

מצטער על העמימות... אבל שם אני נמצא - אין תקציב מוגדר.

פורסם

לאחר שהבנתי מה שרשמת, שוב אני חוזר לשאלה שלי.

נניח ומפרט ב5K יניב תוצאה מסויימת. מפרט ב6K יתן לך אולי 10% תוספת בביצועים.

אם זה שווה את זה? לא. אתה תחסוך 1K על כל עמדה X מספר העמדות שתקים.

מצד שני מפרט ב10K זה כבר סיפור אחר. יש מבין?

ככל שעולים בתקציב - השיפור בביצועים ירד (כלומר, המערכת תהיה חזקה יותר - אבל לא משתלמת ביחס למה שהשקעת עליה לעומת מערכת זולה יותר)

אז. אם נתעלם כרגע מעלות המסכים ושאר הציוד מסביב (הייתי מקצה לכל דרישה תקציב בנפרד), כמה אתם חושבים לשים על כל עמדה ?

מהבחינה של כוננים קשיחים, מסכים וכו' - כל לוח בסיסי וזול יענה על הדרישה הזו, בטח שלוחות אם עם תקציב גבוהה יחסית.

שיקול נוסף הוא - האם המערכות יעברו OC? (אני שואל למרות שאני מודע לפרמטר היציבות שדרוש במקרים מעין אלו).

הייתי מנסה לענות על השאלון, אולי לא תוכל לענות על כל השאלות מפאת המקרה החריג הזה שעל דפי הפורום - אבל הוא יוכל לעזור לי ולשאר הצוות והמשתמשים להגיע לאיזון הנכון תוך מענה על דרישותך.

המלצה נוספת, כיוון שמדובר במערכות עשירות יחסית, ולכל הפחות כמה אחדים מהם - קח הצעות מחיר מכמה חנויות.

נוכח העובדה שאתה הולך לשים הזמנה שכזו - אני מאמין שתקבל יחס שונה ומחירים טובים יותר (גם אם זה לא יוצא מהכיס שלך...)

כמו כן, קח בחשבון את שיקולי האחריות. כאשר עמדה תקלקל, מי יתעסק בתיקון שלה? מי יתחזק את המערכות? אב הבית? אולי יש טכנאי מחשבים אצלכם, אין לי מושג - אבל שוב זה דברים שצריך לבדוק. אם לא - ככל הנראה יש גם מקום לחוזה אחזקה מול החנות שתקנה ממנה את הציוד, שתוכל להגיע כאשר תקבל קריאה ולתת מענה מיידי עבור העמדה התקולה.

פורסם
  • מחבר

אני נפגש כנראה מחר או מחרתיים עם המנחה שלי, כך שאעבור איתו על השאלון - אני מבין מאיפה בא הקושי בהגדרה...

לגבי השאלות הנוספות:

1. OC - לא סביר, בגלל הפגיעה ביציבות ובאחריות (ברוב המקרים).

2. אחריות ושירות - כנראה שחלק מהתמיכה אני אעשה, ואת הדברים המורכבים יותר מחלקת ה-IT והשירות הטכני של היחידה האקדמית. לגבי אחריות מעבר לזה, זה מתקשר לסעיף הבא.

3. מקום הרכישה - מכיוון שמדובר במוסד אקדמי, הם עובדים מול הספקים שלהם ובתנאי מכרז. המנחה שלי אמר "תעביר מפרט, אני אעביר הלאה - הם כבר יחליטו אם הם קונים מחנות מקומית, מרשת ארצית, או מחשב מותג מורכב". לכן, זה פחות פקטור.

תודה על התשובות המפורטות, אחזור עם מידע נוסף :)

פורסם

האמת שבשאלון יש סעיפים חשובים למקרים כאלו, בעיקר על התכנות בהן תעשו שימוש.

כמו כן, אפשר להוסיף כאן את המידע על דרישות השרת, הרבה יותר נוח שהכל במקום אחד.

פורסם

בהתייחסות לתשובה מס' 3 - אתה צריך לקחת פקטור חשוב שהוא העלויות וההיצע של כל חנות, מאחר ולא

ידוע מהיכן ירכשו המערכות, יש סיכוי לא קטן שלפחות חלק מהרכיבים שיומלצו פה בחנות X לא יהיו זמינות בחנות Y

ובמיוחד כשמדובר על מחשב מותג לדוגמה שבו יהיה חבל לבזבז פה הרבה אנרגיות בניסיון להגיע למתכון הנכון של עלות מול

ביצועים כי כאמור מדובר במחשב מורכב מראש שבמקרה כזה צריך לבחור לפי דרישות מהמעבד\לוח\וכמות הזכרון\נפח קשיח.

ההכוונה צריכה להיות מכיוון של רכיבים מסויימים באפשרויות היצע נרחבות ולא למפרט ספציפי שבוא לאחר מכן

תאלץ לחזור לפה ולומר - את זה אין, צריך המלצה למשהו אחר, או לדוגמה מחיר של רכיב מסויים שקיבלת המלצה

לגביו פה מכיוון שהוא במחיר משתלם בחנות X יהיה יותר יקר בחנות Y ששם יש אלטרנטיבה זולה יותר לרכיב בעל נתונים

דומים. זכרונות\ספק\לוח\קשיחים וכ'.

מכיוון שמשפטים כמו " תביא לי מפרט ואני אדאג לשאר", "תעביר מפרט, אני יעביר הלאה" הם לא רלוונטים

מהסיבות שצויינו ההמלצה צריכה לבוא מכיוון כללי ללא הצמדות למפרט ספציפי.

בנוסף אתה צריך להתמקד קודם כל בבחירת רכיבי הליבה, שהם מעבד\לוח\זכרון (כמות), כל השאר, אם אתה נצמד

לכללי "בטיחות" פשוטים שהם בחירה בחברות מוכרות וטובות בהתאם להיצע ולמחירים של אותה החנות זה לא אמור

להוות הבדל מהותי.

לדוגמה:

מעבד- אין הרבה אופציות, INTEL\AMD לפי הדגם הנדרש.

קירור- אם המעבד עובד במאמץ מסביב לשעון שווה אולי לשקול קירור איכותי. ישנם לא מעט אפשריות בחירה

שוב, בהתאם להיצע של החנות, לכן קשה להמליץ על משהו ספציפי, לדוגמה:

ZALMAN\SCYTHE \ARTIC COOLING ועוד אלו חברות שאני מאמין שניתן למצוא לפחות

חלק מהן בהיצע של החנות, המחיר של קירור טוב ומספק מחברות אלו נע בין 120 ל-220 שקלים.

זכרונות - שם החברה לא ממש משנה, הזכרונות הכי זולים בכמות הראם הנדרשת יעשו את העבודה.

לוח - לרוב GB קיימים בהיצע של רוב החנויות במגוון הגדול ביותר ונותנים מחירים אטרקטיבים.

גם פה שם היצרן פחות משנה, יש לבחור את ערכת השבבים הרצוייה והפיצ'רים הנדרשים ומשם לבחור ביצרן הזול ביותר.

ספק- פה חשוב לשים לב שנבחר ספק שאינו ג'נרי שיכול לגרום ללא מעט תקלות, כל עוד נצמדים ליצרנים מוכרים

הסבירות שיהיו בעיות בעתיד יפחתו בצורה משמעותית. לרוב ספק איכותי 400W או אולי קצת יותר למערכות שעובדות

ב-LOAD מסביב לשעון יהיו די והותר.

ישנן לא מעט חברות שיש סיכוי גדול שתיתקל באחת מהן בהיצע של החנות -סיסוניק\קורסייר\אנרמקס\HEC\FSP ועוד,

חלקן טובות יותר מאחרות אבל אף אחת מהן אינה ג'נרית שתסכן את חיי המערכת.

מארז- לבחור רק לפי הדרישות, כל עוד ישנו מאוורר אחד לכניסת אוויר ואחד ליציאה, שם היצרן פחות קריטי, אבל בהתאם

לצרכים - שקט\יציאות קידמיות\מידות\כמות HDD וכ'.

קשיח- לרוב סיגייט ו-WD קיימות ברוב החנויות ומספקות מענה מצויין, גם חברות נוספות יעשו את העבודה אך כאמור

לרוב שני חברות אלו קיימות ברוב החנויות. רק יש לשים לב שמדובר בקשיח מדגם עדכני. אפשר לברר זאת בקלות.

כרטיס מסך במידה וישולב - שם החברה אינו משנה, יש לבחור את היצרן הרצוי- NV\AMD ואת הדגם הרצוי ומשם לבחור

את החברה שמספקת אותו במחיר האטרקטיבי ביותר לפי ההיצע של אותה החנות.

קשה לי להבין אילו רכיבים יעבדו בצורה האופטימלית ביותר למקרה זה, האם לדוגמה מעבד 3770 יעשה את העבודה יחד

עם כמות זכרון נכבדת , או שמה אולי כדאי לפזול צפונה למעבדים חזקים ויקרים יותר. כמה קשיחים יחוברו ללוח\ SSD מהיר

ידרש פה בכל עמדה? באיזה נפח? ישנן שאלות פתוחות נוספות שרצוי שלאחר התיעצות נוספת תנסה בכל זאת לענות

על השאלון ככל שניתן ובצורה המפורטת ביותר שאתה יכול.

דוגמה לשאלה שנמצאת בשאלון- רזולוצית המסך, אפשר להבין מדברייך בשירשור אחר שנדרש שטח עבודה גדול, האם

רזולוציה גבוהה מ-1920X1080 תועיל פה לדעתך ומהווה שיקול? לדוגמה אני עובד עם מסך רחב מאוד שלמעשה הוא

כמו חיבור של שני מסכים רק ללא ההפרדה, במידה ומסך לדוגמת זה יהיה רצוי ונוח לכל עמדה צריך לקחת בחשבון

לדוגמה שמדובר ברזולוציה גבוהה מהרזולוציה המקסימלית שנתמכת ע"י הלוח ויש לשלב כרטיס חיצוני בכל עמדה

שיתמוך ברזולוציות גבוהות מהסטנדרט.

פורסם
  • מחבר

עדכון לאחר שיחה עם המנחה (תשובות על סמך סעיפי השאלון):

1. מה התקציב המקסימאלי?

1500$ (התקציב כולל את המסכים).

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

ניתן עד 2000$

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

עמדת פיתוח קוד

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

Visual Studio, Matlab, GIS - שימוש כבד מאוד (כולל הרצות לאורך לילות / סופ"שים)

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

יחוברו שני מסכים, כנראה dell u2412m (כל אחד 1920x1200).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

בינוניות - אבל חיבור של שני מסכים כמובן.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

מקלדת, עכבר - פשוטים שלא יעוררו את הרצון לגנוב אותם (מעבדה אוניברסיטאית...)

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

רמקולים וציוד הקפי אחר.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא מתוכנן

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

אין צורך במערכת הפעלה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

מדיאטק, מלמ טים, KSP

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

8GBytes Memory and up, i7, 2.8GHz and up, 6Mbytes Cache and up, USB3, ESATA

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

By all means YES

עכשיו אני מאמין שיהיה יותר קל להגיע לתובנות ספציפיות (ואני מאמין ב- 800$-1300$ (תקציב לאחר הורדת עלות המסכים) אפשר יהיה לבנות עמדות ראויות, נכון?).

שוב, תודה רבה לכל העונים!

בנוסף (במענה ל- OR2OOO) - על השרת אפתח שרשור נפרד בהמשך, אחרי שאדון קצת יותר לעומק עם המנחה לגבי הדרישות שלנו (אולי אפילו מחר... :P).

תודה :)

פורסם

עם דרישות כאלה קשה לחסוך כאן. בחרתי לך מעבד I7 שבהחלט ינוצל ב-matlab או חישובים כבדים אחרים, קירור שישאיר את המעבד קריר

תחת מאמץ כבד, כונן SSD לפעילות חלקה, גישה מהירה לדיסק והמון פעולות IOPS, גם 16GB זיכרון שלא אמור להגביל אותך (ניתן להוסיף)

וכמובן מארז מרווח, איכותי ושקט.

מפרט זה הורכב ב - http://www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i7 3770 3.4Ghz HyperThreading 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1429

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪210

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪357

מארז:

באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W שחור - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪699

זיכרון:

Crucial 16GB KIT (8G X2) Crucial Balistix Sport CL9- בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪550

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪371

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪110

מסך:

Dell U2412M UltraSharp LED IPS 1920 x 1200

כמות: 2 - מחיר: ₪1333

סה"כ: ₪6882

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 6745 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/38mxt2na

פורסם
  • מחבר

גיל, תודה רבה!

רק להיות בטוח - הכוונה היא להשתמש בכונן ה SSD להתקנת מערכת הפעלה בלבד, נכון?

מחר אני נפגש עם המרצה, אציג לו את המפרט (או הצעות אחרות שיעלו פה), יש לי תחושה שזה ימצא חן בעיניו :)

I'll be back לבניית השרת... :)

פורסם

להתקנת מערכת ההפעלה - כן. בלבד? לא.

על ה-SSD אתה תתקין גם תוכנות, סביבות פיתוח וקבצים בכלל שאתה מתכן הרבה גישות אליהם.

כידוע בתחום מדעי המחשב, דיסקים קשיחים מהווים צוואר בקבוק רציני הן במהירות והן בגישה. כונני SSD די משנים את המשחק.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני מניח ש-120 ג'יגה אמורים להספק לליבה של התוכנות הכבדות.

הקבצים עצמם כנראה לא יאוחסנו שם (Big data תופס הרבה מקום...), אבל זמני גישה הם כבר פחות קריטיים בכל מה שנוגע לעיבודים שיקחו שעות בכל מקרה :D

שוב תודה, ואחזור עם שאלות נוספות (אם יהיו למנחה).

פורסם

גיל, התכנות האלו לא יקבלו שיפור ביצועים מ-CUDA?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים