עבור לתוכן

לא מצליח לזהות אם מקור הבעיה/תקלה במסך מחשב או בכרטיס הגרפי,עזרה!

Featured Replies

פורסם

יש לך מסך מחשב של סמסונג מגם T220P(נקנה לפני כ 4-5 שנים אם לא טועה) אשר מחובר למחשב יחסית חדש עם כרטיס גרפי GTX570

הבעיה התחילה לפני מספר ימים ויש כמה תופעות מוזרות שלפעמיים בזמן עבודה שגרתית המסך מתכבה ורץ על המסך מין לוגו שכתוב שזה לא מחובר, תופעה אחרת שלפעמיים קוראת זה שהמסך מתכבה ותוך שניה נדלק לסירוגין (בזמן הקצר שהמסך כבוי מופיע לוגו בצד שמאל למעלה anlog\digital ) דבר חוזר מספר פעמיים ביום .

בהתחלה חשבתי אולי הבעיה בכבל DVI או בחיבורים אבל לאחר שהחלפתי כבל וחיזקתי חיבורים התופעות חזרו.

לפני שאני מחליט שהבעיה במסך מחשב והולך לקנות אולי מסך חדש

רציתי לדעת אם יש סיכוי שהבעיה בכלל לא במסך אלה בכרטיס הגרפי

ומה אפשר לעשות בנדון?

פורסם

תגדיר זיהוי 'ידני' במקום אוטומטי.

ואין לך אפשרות לבדוק את המסך במחשב אחר לפני שאתה מספיד אותו?

פורסם
  • מחבר

"תגדיר זיהוי 'ידני' במקום אוטומטי"

עשיתי את זה היום ,בנתיים נראה שהמצב השתפר ההיבהובים נעלמו

אבל יש עדיין קטע מוזר שלא היה לפני כן,כשהמסך כבה כשאין שימוש במחשב באופן אוטומטי שהגדרתי מראש , אז מופיע לוגו שהמסך לא מזהה חיבורים משהו כזה וכשאני רוצה "להעיר את המסך נגיד עם העכבר המסך לא נדלק ורק אם אני לוחץ על כפתור במסך SOURCE אז המסך נדלק

נמתין עוד יום יומיים ונראה אם המצב השתפר .

פורסם

הגדרת בוינדוס כיבוי מסך אחרי X דקות ואז זה מציג לך "No Signal" ?

וכשאתה מכבה את המחשב לא מופיע "No Signal" ?

פורסם
  • מחבר

"הגדרת בוינדוס כיבוי מסך אחרי X דקות ואז זה מציג לך "No Signal" ?"

כן , זה קרה לי היום אחת אבל פעם אחרונה שהמסך הלך לישון המצב היה רגיל ללא הודעות אז אני כבר לא יודע מה הולך פה

זה יהיה במעקב כמה ימים ואני אראה אם יחזרו התופעות אני אעדכן

"

כשאתה מכבה את המחשב לא מופיע "No Signal" ?"

עדיין לא ניסיתי את המצב כי אני לא מכבה את המחשב

אני אנסה את המצב בהמשך ואעדכן

פורסם
  • מחבר

עדכון:

כשאני מכבה רגיל את המחשב אז המסך כבוי רגיל .

אבל כשהמחשב בלילה נכנס למצב "שינה" אז היום כשקמתי ראיתי שמופיע על המסך הלוגו "שצריך לבדוק אות מהכבל" ומתחת לזה היה כיתוב " ANALOG "

הערתי את המחשב באמצאות לחצן שגרתי אב המסך לא נדלק ,בשביל להדליק גם את המסך הייתי צריך ללחוץ על כפתור ה SOURCE שוב פעם אבל ההיבהובים המשיכו ובשביל לפתור שוב את הבעיה הייתי צריך להגדיר מחדש דרך המסך זיהוי ידני במקום אוטומטי שזה מוזר מאוד כי אתמול כבר הגדרתי על ידני אז איך זה חזר מעצמו שוב לאוטומטי

בנתיים לפי מה שאני מבין יש מצב של תקלה במגעים(כפתורים) של המחשב ויש מצב איזה כפתור נדפק וזה כנראה גורם לכל התופעות

יש רעיונות מה אפשר לעשות?

היום בכלל ניתן למצוא מסכים חדשים עם רזולוציה כמו שלי 1920x1200, בגודל 23" ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים