עבור לתוכן

וידוא פתרון בנושא תאוצה ותאוטה

Featured Replies

פורסם

רכב נוסע במהירות של 120 קמ"ש. הנהג מחליט לעצור בפתאומיות ולוחץ על הבלמים, התאוטה היא 4 מטר/שנייה בריבוע. תוך כמה זמן יעצור הרכב ואיזה מרחק יעבור עד לעצירה מוחלטת?

מה יצא לכם?

X = ?

T = ?

פורסם

הזמן זה 8.33333 לפי מה שיצא ושליש.

מרחק אני לא זוכר את הנוסחא לפי תאוצה.

פורסם
  • מחבר

הזמן יצא לי 8.306, זה לא ממש משנה, נכון?

הנוסחה לחישוב מרחק היא כזאת:

gif.latex?X=\frac{1}{2}\cdot%20A\cdot%20T^{2}

פורסם
  • מחבר

המרתי את 120 קמ"ש ליחידות של מטר חלקי שנייה על ידי חילוק ב-3.6, כך שיצא לי שהמהירות היא 33.333 מטר לשנייה.

gif.latex?X=\frac{V1^{2}-V0^{2}}{2\cdot%20A}=\frac{0^{2}-33.333^{2}}{8}=138.806M

אחרי שמצאתי שהמרחק הוא 138 מטרים, אני מציב את זה בנוסחה הבאה:

gif.latex?X=\frac{1}{2}\cdot%20A\cdot%20T^{2}

gif.latex?138=0.5\cdot%204\cdot%20T^{2}

ועכשיו אני מבודד את T בריבוע על ידי חילוק שני האגפים ב-0.5 כפול 4.

התוצאה שיצאה לי היא ש-T בריבוע שווה ל-69. כדי להעיף את הריבוע, אני עושה שורש של 69 ואז התוצאה היא 8.306 שניות.

פורסם

סיבכת :)

יותר פשוט לחשב את הזמן מתוך התאוטה, בלי שימוש במרחק, לפי הנוסחה הפשוטה V=A*T. אחר כך אפשר להציב את הזמן בנוסחה לחישוב המרחק. שגיאות העיגול הביאו לתוצאה שלך (לחילופין, יכלת גם להשתמש בשברים פשוטים במקום עשרוניים ואז לא היו שגיאות עיגול בכלל).

פורסם

חבר, הנוסחה שלך נכונה רק אם המהירות ההתחלתית שווה אפס, והיא לא.

x= v(0)*t+0.5*a*t^2

ובהחלט הסתבכת סתם, הפתרון הפשוט ביותר יהיה בעזרת נוסחת המהירות ששניצל נתן, עם תיקון קטן: V=v(0)+a*t

כאשר V היא המהירות הסופית (תציב אפס) וv0 היא המהירות ההתחלתית (תציב 33.333) וa היא התאוצה (4-)

פורסם
  • מחבר

סיבכת :)

יותר פשוט לחשב את הזמן מתוך התאוטה, בלי שימוש במרחק, לפי הנוסחה הפשוטה V=A*T. אחר כך אפשר להציב את הזמן בנוסחה לחישוב המרחק. שגיאות העיגול הביאו לתוצאה שלך (לחילופין, יכלת גם להשתמש בשברים פשוטים במקום עשרוניים ואז לא היו שגיאות עיגול בכלל).

צודק, כשלא עיגלתי יצא לי שהזמן הוא 8.33 שניות. כאן הייתה הטעות שלי.

תודה לכולם :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים