עבור לתוכן

מפרט ללא מסך וציוד הקפי עבור משחקים ושימוש כללי. תקציב: 5,000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? התקציב גמיש לכאן ולכאן.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? התקציב גמיש לכאן ולכאן.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, צפייה בקבצי וידאו (כולל 720p/1080p)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DotA 2, LoL, WoW, TERA, Elder Scrolls Online, משחקי תפקידים, משחקי אסטרטגיה, מעט משחקי פעולה מגוף ראשון.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 גודל מסך: ''22

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? Win 7 באנגלית אם עודנה נמכרת במחיר משתלם. אין לי כוונה לשלם תוספת עבור הרכבה, אבל לא חשוב לי במיוחד להרכיב את המחשב בעצמי.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא. אני גר בצפון, אני משער כי חנויות כיום מבצעות משלוחים (לחלקים, לפחות) בכל רחבי הארץ. לא מעוניין בחנות מהמרכז או מהדרום שאינה מבצעת משלוחים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אני חושב שניתן להכניס SSD של 128GB בתקציב. ארצה לוח-אם שיתמוך בחיבורים העדכניים הקיימים בשוק. ארצה מארז סולידי ו"אפור" (הצבע עצמו משנה פחות).

לא תהיה לי בעיה להמתין לקניית הSSD הקבוצתית אם תתממש, התקציב להוציא הכונן במקרה כזה הוא בעצם כ-4,500 ש"ח.

אין צורך בHDD גדול במיוחד.

יש צורך ב8GB זיכרון פנימי.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? המחשב לא ישודרג מלבד תוספת RAM/HDD בעתיד.

בעיקרון חשבתי על מפרט המבוסס על הIntel Quad-Core i5 3570. אני לא מתמצא כלל וכלל בחלקים השונים או אף בחברות הנחשבות למוצלחות יותר היום (לוח-האם במחשב הנייח האחרון שרכשתי היה של EPoX), אבל אשמח לכך שהחלקים השונים לא יהיו "מפוזרים" על-פני יותר מדי חברות, אלא אם-כן באמת ישנה אפשרות עדיפה או משתלמת יותר.

תודה מראש :hi:

פורסם

מפרט אפשרי\בסיס להתחלה.

+ מעבד i5-3470, אפשר לשדרג ל-i5-3570, אבל למשחקים הבדלי הביצועים זניחים אם לא אפסיים.

לשם המחשה הבדלי הביצועים בין i5-3450 לבין i5-3570K (בתדר סטוק), הבדלים זניחים.

http://www.technic3d.com/review/cpu-s/1410-intel-core-i7-3770-i5-3570k-i5-3550-und-i5-3450/6.htm

אבל שוב, לשיקולך הבלעדי.

+ לוח אם בעל יחס מחיר\היצע גבוה, עם יציאת SATA 3 ו-USB 3, אפשר לשדרג גם ללוח H77, לתוספת יציאת SATA 3 נוספת.

לשיקולך.

+8GB זיכרון פנימי

+2TB קשיח (לא חובה - אפשר לרדת בנפח ובמחיר בהתאם)

+SSD

+ HD 7870XT, שקרוב מאוד בביצועיו ל-HD 7950, ובמחיר נמוך בהרבה, ומשתלם הרבה יותר.

+ מערכת הפעלה במחיר שפוי.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪889

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪357

מארז:

באנדל - Gigabyte Luxo X10 + Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪485

זיכרון:

Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪136

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda 7200RPM - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כרטיס מסך:

Sapphire 7870 XT 2GB GDDR5 with BOOST DP Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪1135

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪99

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium Hebrew 64 BIT

כמות: 1 - מחיר: ₪369

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4630

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4538 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/w1dcgqxu

פורסם
  • מחבר

תודה על המפרט!

ה HD 7870XT נראה כמו כרטיס משתלם במיוחד.

בנוגע לזכרון, ראיתי שיש בKSP יחידת 8GB בודדת של Corsair במחיר נמוך יותר מהHynix הכפול. האם לא עדיף לרכוש יחידה בודדת של 8GB ועוד במחיר נמוך יותר? כמו-כן איני מכיר את Hynix, אבל כאמור, איני מכיר חברות באופן כללי להוציא אלו שהיו מוכרות גם לפני עשור.

אני יוצא מנקודת הנחה כי ההבדלים במעבדים יבואו לידי ביטוי משמעותי יותר שנתיים-שלוש מהיום, נא לתקן אותי אם זו הנחה שגויה.

כלומר, בהנחה שTMS לא יעשו צרות עם-כך שאיני רוכש זכרון אצלם:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3570 3.4Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1011

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-H77M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪449

מארז:

באנדל - Gigabyte Luxo X10 + Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪485

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda 7200RPM - בקניית מחשב חדש בלבד

כרטיס מסך:

Sapphire 7870 XT 2GB GDDR5 with BOOST DP Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪1135

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪99

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium English 64BIT

כמות: 1 - מחיר: ₪369

סה"כ: ₪4572

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4481 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/axu8j1gm

+ זכרון Corsair XMS 8GB DDR3 1600MHz CL11 מKSP

סה"כ: 4771 ש"ח.

פורסם

תודה על המפרט!

ה HD 7870XT נראה כמו כרטיס משתלם במיוחד.

בנוגע לזכרון, ראיתי שיש בKSP יחידת 8GB בודדת של Corsair במחיר נמוך יותר מהHynix הכפול. האם לא עדיף לרכוש יחידה בודדת של 8GB ועוד במחיר נמוך יותר? כמו-כן איני מכיר את Hynix, אבל כאמור, איני מכיר חברות באופן כללי להוציא אלו שהיו מוכרות גם לפני עשור.

אני יוצא מנקודת הנחה כי ההבדלים במעבדים יבואו לידי ביטוי משמעותי יותר שנתיים-שלוש מהיום, נא לתקן אותי אם זו הנחה שגויה.

לגבי כרטיס המסך, אמת,

נכון לתג המחיר העדכני, מדובר בכרטיס בעל יחס מחיר\ביצועים מעולה.

ביקורת לאשרור.

http://ht4u.net/reviews/2013/sapphire_radeon_hd_7870_xt_with_boost_im_test/index38.php

לגבי מודול הזיכרון, אני מחזק את ידיך, תג המחיר אטרקטיבי, בהחלט הייתי עושה כפי שהצעת,

רק חשוב לציין, שבעת וכאשר תתקין את מודול הזיכרון במערכת החדשה, מהירות העבודה תוצג כ-1333MHz ולא 1600MHz

וזאת מאחר ומדובר בזיכרון בעל פרופילי תזמון, או XMP, משמע הדבר שדרך הביוס יש צורך לקבוע את מהירות העבודה דרך פרופילים שהייצרן קבע,

ההליך קל ופשוט עד מאוד ולא מסובך כלל, לכן רק למען הסר ספק עתידי.

לגבי המעבדים, ובכן ראשית ההבדל המחירים בין ה-3470 וה-3570 עומד על 122 ש"ח נכון לכתיבת מילים אלו.

הבדלי הביצועים יהיו בין 5~7 אחוז, פלוס מינוס.

לשם המחשה, הנה הבדלי הביצועים בין ה-i5-3450 וה-i5-3550

http://www.cpu-world.com/Compare/422/Intel_Core_i5_i5-3450_vs_Intel_Core_i5_i5-3550.html

לדעתי אפשר לגזור ולהשליך על ה-3470 וה-3570 את הבדלים הביצועים הללו, בגסות.

האם לדעתי הבדלי הביצועים שווים את הבדל המחירים, לא.

האם להגיד שאין הבדלי ביצועים? יש, קלים ככל שיהיו.

האם להגיד שהביצועים הללו יורגשו בעתיד? אינני כה בטוח.

לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

מובן. נראה שאכן עדיף פשוט לקחת את ה3470.

בנוגע לSSD: אני לא מתמצא בכוננים האלו מעבר לקונספט הבסיסי שלהם. מדוע הכונן הפרטני הזה של Samsung ולא כונן אחר שלהם/כונן של חברה אחרת? ראיתי שTMS מציעים מחיר מוזל עבור לא מעט דגמי SSD.

בנוגע ללוחות-אם: אלך על H77 מפני שאני משער שאם ארצה להוסיף שטח איחסון ישנה סבירות שיהיה זה SSD.

בקיצור, מפרט על בסיס:

GIGABYTE GA-H77-D3H

Intel i5 3470 3.2Ghz s1155 6MB

Sapphire HD 7870 2GB GDDR5 XT WITH BOOST

פורסם

מובן. נראה שאכן עדיף פשוט לקחת את ה3470.

בנוגע לSSD: אני לא מתמצא בכוננים האלו מעבר לקונספט הבסיסי שלהם. מדוע הכונן הפרטני הזה של Samsung ולא כונן אחר שלהם/כונן של חברה אחרת? ראיתי שTMS מציעים מחיר מוזל עבור לא מעט דגמי SSD.

בנוגע ללוחות-אם: אלך על H77 מפני שאני משער שאם ארצה להוסיף שטח איחסון ישנה סבירות שיהיה זה SSD.

בקיצור, מפרט על בסיס:

GIGABYTE GA-H77-D3H

Intel i5 3470 3.2Ghz s1155 6MB

Sapphire HD 7870 2GB GDDR5 XT WITH BOOST

לגבי כונני ה-SSD.

ה-Samsung 840 מציג ומציע יחס ביצועים\מחיר טוב הרבה יותר בהשוואה לשאר כונני ה-SSD שנמכרים ב-TMS תחת תג מחיר דומה,

(אשמח אם תוכלו להעמיד אותי על טעותי, במידה וישנה שכזאת)

בגדול, אם אינני מטעה, המדד האחיד (שלא משתמע לשתי פנים) לכונני ה-SSD הוא IOps, אולי הביקורת הבאה תפשט את דברי לטבלה נוחה.

חפש אחר Samsung 840 Series 120GB (basic)

http://uk.hardware.info/reviews/3911/11/52-128-gb-a-256-gb-ssds-tested-and-compared-iometer

כפי שניתן לראות, בכונני ה-SSD לנפחי ה~120GB (מי יותר ומי בדיוק) ה-Samsung 840 אוחז במקום נאה.

לגבי המעבדים, שוב, אני לא אומר שלא יהיו הבדלי ביצועים (קלים ככל שיהיו) בין ה-3570 וה-3470, יהיו.

האם הבדלי הביצועים הללו שווים את תוספת המחיר? לשיקולך הבלעדי, יש שיסכימו ויש שיתנגדו, אני משנה את דעתי ונמנע, ברשותך.

לגבי לוח האם, (GA-H77-D3H) סה"כ מדובר על לוח מצוין.

נ.ב

הערה לגבי מודולי הזיכרון, אולי ארשה לעצמי לומר "האח הידד"

מאחר ואולי תצליח לחסוך קצת כסף ואת הזמן.

מסתבר, כי מודול הזיכרון שהצעת

(קישור ל-KSP)

http://ksp.co.il/?uin=17303

נמכר גם ב-TMS, כמובן תחת תג מחיר גבוה יותר.

http://www.tms.co.il/product/10967

אבל כפי ש-TMS מציגים

"מתחרים בכל הצעת מחיר ומפרט מהפורומים

* ההשוואה תתבסס על המחירים המעודכנים באתר החנות המתחרה ביום הפניה, ולאותם תנאי תשלום."

נסה את האמירה שלהם, ואל תתספק רק בהשוואת המחיר, תנסה להוריד גם בכמה שקלים יותר.

במידה ותצלח את המשימה, גם תרכוש את הזיכרון באותו המחיר (אולי גם פחות) וגם תקבל מערכת מוכנה להפעלה.

~~הוספה~~

תבקש מ-TMS להשוות מחיר גם למעבד

http://www.1pc.co.il/product-2173-Intel_Core_i5_3470_Tray_.aspx

חנות בנתניה, הם יורידו את המחיר, מניסיון עבר.

פורסם
  • מחבר

הו, מעולה! (בנוגע להשוואת מחירים מצד TMS בעת הרכישה)

אני מניח שמאווררי Raidmax 120mm Retail Quiet Fan יעשו את העבודה במיקומי המאווררים הפנויים במארז?

עודני מתלבט בין ה3470 וה3570 וכמו-כן אני חושב שאלך על HDD בנפח 1TB לעתה.

אבל פרט לכך, למעט וידוא בעת הרכישה בפועל כי אין לפתע רכיב משתלם במיוחד, אפשר לומר שאני יודע מה אני הולך לרכוש.

תודה רבה ^_^

עריכה:

מסתבר שמדיניות השוואת של המחירים בTMS הינה למפרטים מלאים.

אני עדיין מעוניין ביחידת 8GB בודדת. בהנחה שאני רוכש את הזכרון בTMS, האם הדגם הנ"ל של Corsair מומלץ גם במחיר שלהם או שמה ישנן אפשרויות עדיפות?

פורסם

עריכה:

מסתבר שמדיניות השוואת של המחירים בTMS הינה למפרטים מלאים.

אני עדיין מעוניין ביחידת 8GB בודדת. בהנחה שאני רוכש את הזכרון בTMS, האם הדגם הנ"ל של Corsair מומלץ גם במחיר שלהם או שמה ישנן אפשרויות עדיפות?

טוב, התבדתי.

בכל אופן, דגם הזיכרון שהצעת מ-KSP סה"כ אטרקטיבי לטעמי, מבחינת נתונים\מחיר, הייתי רוכש את הזיכרון מ-KSP,

79 ש"ח לא הולכים ברגל, אני (אישית) הייתי רוכש את הזיכרונות בנפרד.

במידה ובסופו של דבר וזה כן ישתלם לך מבחינת נסיעות\זמן וכיוצא בזה, אז אולי עדיף ולוותר בפעם הזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים