עבור לתוכן

דרושה חוות דעת על מפרט והמלצות (עד 3K) למחשב מדיה

Featured Replies

פורסם

אהלן, זה המפרט שאני חושב עליו, המחשב יהיה מדיה סנטר + טיפה משחקים לא כבדים + אינטרנט + צרכים סטודנטיאלים

:)

1. מה התקציב המקסימאלי? 3K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לנסות לא אבל אם חובה ואני די בטוח שלא חובה אז ב250 שח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD + סאונד וצרכים סטודנטיאלים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת אלחוטית

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-10

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא, בעדיפות אזור ת"א והמרכז

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

א.כניסות USB 3 מקדימה

ב. חיבור SPDIF אופטי ללוח אם

ג. מארז שניתן לשים בסלון

ד. שיהיה מקום להרחבת דיסק קשיח אם אצטרך בעתיד, ולכרטיס מסך אם אצטרך בעתיד

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

המפרט הבא זה המפרט שחשבתי עליו: (וההערות שלי לגביו)

מעבד: intel core i3 3220 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU core, Tray

לוח אם: Asus P8H77-M s1155 i3\i5\i7, intel H77, DDR3 XMP, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI בעל יציאתOPTIC SPDIF

זכרונות: G.skill ripjaws-x 2x4GB, DDR3 1600Mhz PC3 12800 kit CL9-9-9-24

דיסק קשיח: seagate 2TB barracuda 7200RPM 64MB SATAIII ST2000DM001

צורב: Sony Optiarc AD-7280S DVDRW x24 Black Sata

כרטיס רשת: TP-Link TL--WN881ND 802.11n Wireless N PCI Express Adapter 300Mbps

ספק כח: Corsair VS650W Series Active PFC 12cm Fan PSU

מאוורר: Zalman ZM-F3 120mm Silent Case Fan הבנתי שהוא טוב, שקט ושהגודל במקרה זה כן קובע

מקלדת: Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Retail לא יכול בלעדיה

מארז: Frontier Opera OP17A-NL/SV ATX HTPC With 400W כמובן שהספק של קורסאייר יחליף את הספק שמקבלים עם המארז, הבנתי שיש מחלוקות לגבי המארז, אשמח לשמוע על עוד מארזים בערך בתחום המחירים הנ"ל או אם יש סיבה להעדיף פשוט מארז עומד גם בסדר רק צריך לשמוע אם באמת זה נכון ולמה? מזכיר שהמחשב יעמוד בסלון

אשמח לשמוע המלצות וחוות דעת לגבי המפרט הנ"ל, המחיר לכל המחשב הזה הוא 2961 (2921 במזומן) בKSP.

בברכת שבוע טוב ובשורות טובות, ניר :)

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

מה זה "משחקים לא כבדים"? משחקים נורמלים או משחקי פלאש?

המחשב הזה לא יריץ לך משחקים נורמלים. אני לא רואה שצירפת כרטיס מסך. הייתי ממליץ לקחת משהו ברמת ה Radeon 7750 לפחות. או מפרט מבוסס AMD. לצרכים האלו - זה עדיף. בשימוש שוטף לא תרגיש הבדל. במשחקים, המעבד הגרפי המובנה שיש במעבדי ה A8 למינהם יהיה עדיף בהרבה (תלוי בדגם, כמובן).

בשביל מה אתה צריך ספק כזה? קח ספק 400W/450W סביר וזהו.

ksp.jpg

מעבד שיהיה עדיף לצרכים שלך. משחקים יעבדו לך טוב יותר בצורה משמעותית. לוח שיש בו את הדרוש לך. ספק שיספיק. פחות כסף. מהנסיון שלי, הקירור שבא עם מעבדי AMD הוא שקט מאוד פרט למתי שהמעבד ב LOAD. בעת צפיה בסרטים, אין סיבה שירעיש. אם לא יספיק לך, תחליף לקירור שקט יותר.

פורסם
  • מחבר

האם יש ניסיון עם המארז?

אולי עדיף לקחת מארז רגיל וזהו?

אין לי ניסיון עם AMD אז רציתי לדעת האם אצטרך בעתיד לטובת פרומטים מתקדמים שיפותחו מאיץ גרפי? באם כן האם לוח האם הזה תומך במאיצים גרפיים?

ראיתי שאין בלוח האם הזה USB 3, האם יש לוח אם תואם הכולל USB 3?

ומבחינת זכרון, לא כדאי יותר זכרון? במפרט שאני כתבתי שמתי 8GB

פורסם

לגבי המארז, אין לי נסיון איתו. אם אתה לא מתכוון להתעסק עם המחשב הרבה, אני לא חושב שהמארז כזה קריטי.

לא הצלחתי להבין את השאלה לגבי AMD.

כל לוח שקיים, פרט לבודדים בלבד, תומך בהוספה של מאיץ גרפי. אבל אתה צודק, הלוח הזה לא מתאים עבורך כי אינו כולל USB3. יש את הלוח הזה עם USB3.

שמתי 8GB.

פורסם
  • מחבר

או קיי אז לגביי המארז, אני באמת אלך על מארז פשוט.

ראיתי שבAMD המחירים זולים יותר מאשר בINTEL ולכן אני גם יכול לעלות בסולם הרמות, כמו למשל לקחת את הלוח האם הזה: F2A85-M PRO, ואת אותו מעבד שהצעת.

רציתי לדעת לאיזה מאיצים גרפיים לוחות האם של ASUS בשביל AMD מתאימים? (הבנתי שלא כל הלוחות אם תואמים את כל המאיצים הגרפיים).

פורסם

אם אתה חושב שהלוח הזה יהווה שיפור בשבילך, לבריאות. למה אתה חושב כך, לצורך העניין?

מה הרזולוציה של הטלווזיה שלך?

כל לוח נורמלי יתאים לכל כרטיס מסך. אין פה מגבלה.

פורסם
  • מחבר

אז לגבי ה"מחשבה שלוח אם זה הוא שיפור" זה מתוך מחשבה לעתיד, לאט לאט אני קורא יותר ויותר ומתעמק ומנסה להבין כמובן, וחשבתי שבגלל שהלוח אם הזה יש לו הכי הרבה אפשרויות הרחבה וכו' אולי יהיה מתאים למקרה וארצה לשדרג בעתיד את המחשב (תקן אותי אם אני טועה) בנוסף, המון אנשים המליצו ישר על שASUS ולא על GIGABYE מבחינת לוח אם, האם יש לכך סיבה?

הרזולוציה של הטלויזיה שלי כיום היא 1920X1080.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים