עבור לתוכן

דרוש מפרט חלקי למחשב אנימציה וקומפוזיטינג עד 2.5K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, אנימציה, קומפוזיטינג

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אפטר אפקטס, CINEMA4D, 3DS MAX, פרמייר, משתמש כבד, פרנסה חלקית

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מעט מאוד, לא משחקי AAA

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינטש, 1920X1200,

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:

,

, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במארז, ספק, כ. מסך ודיסק קשיח, עוברים מהמחשב הישן

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8

6. האם מתוכנן

(

)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה החנות אפשרית

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפות לצפון, איזור נהריה

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). מקסימום זיכרון (שמונה וצפונה) מעבד I7

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא בזמן הקרוב

פורסם

ציין את הדגמים של מה שעובר.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה זה משנה, אבל...

מארז של HEC, לא חדש אבל סביר

ספק כוח 500, לא זוכר איזו חברה אבל חברה מוכרת

דיסק קשיח סטנדרטי, 500GB

כרטיס מסך AMD FirePro v5800

פורסם
  • מחבר

מה אתם אומרים על AMD FX-8350?

קראתי עליו כמה חוות דעת טובות יחסית לדורות הקודמים והוא גם נותן תמורה די טובה למחיר.

לגבי הנושא הזה בבקשה רק מי שמבין עניין שיענה, אני לא רוצה לפתוח כאן דיון של AMD VS INTEL

תודה

פורסם
  • מחבר

כמעט 300 איש צפו בנושא ולאף אחד אין דעה? חבל

פורסם

כמעט 300 איש צפו בנושא ולאף אחד אין דעה? חבל

תקציב מאוד נמוך עבור התחום של VFX.

מעבד לא מציאה במיוחד לתוכנות של אדובי (OpenCL) אמרנו...

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אם התקציב נמוך אבל מבחינתי זה מה יש כרגע

אני יודע שאפשר למצוא מעבד I7 פלוס לוח פלוס 16 גיגה זיכרון בפחות מ2500, השאלה איזה לוח וזכרונות יתנו לי פתרון טוב

אני לא מרגיש צורך עז בכונן SSD או במערך רייד או בלוח אם מפלצתי שמיועד להמהרה יש לי תקציב נמוך אז מבחינתי אני מסתפק במה שיש.

תקציב מאוד נמוך עבור התחום של VFX.

מעבד לא מציאה במיוחד לתוכנות של אדובי (OpenCL) אמרנו

למה אתה מתכוון? למעבד הראשי או לכרטיס מסך? אם לכרטיס מסך אז כרגע זה מה יש, לתוכנות תלת מימד הוא מעולה לא פחות מקואדרו, לאדובי קצת פחות בגלל שאין לו CUDA, לא קניתי את הכרטיס הזה, זכיתי בו בהגרלה, חבל שזה לא היה כרטיס של נוידיאה אבל מי אני שאתלונן על כרטיס שזכיתי בו.

פורסם

התקציב דווקא בסדר (כמובן אם אתה לא כולל את כרטיס המסך), אני מניח שהוא לא ראה שאתה לא צריך חלק מהחומרה.

בכל מקרה, התחום שלך הוא בעייתי מאוד (אני גם מתעסק בתחום באופן חובבני).

כלומר, מצד אחד אפשר להכניס i7-3770, ביחד עם לוח B75 בסיסי יחסית עם 16GB זיכרון ב-2 סטיקים. אתה תקבל ביצועים מעולים, אך כמו שאתה יודע המעבד די יקר. מצד שני, יש לך את ה-fx-8350 עם לוח 970/990 ו-16GB זיכרון גם כן. מערכת מבוסס fx-8350 ברוב המוחלט של הפעמים תהיה זולה יותר ואתה מקבל כאן מעבד מתומן ליבה (או יותר נכון מרובע ליבה עם זוג ליבות בכל אחת) לעומת מרובע ליבה עם HT מצד אינטל. הבעיה פה, היא שהביצועים של -fx-8350 הפכפכים. בתוכנה אחת אתה רואה שהביצועים שלו מצויינים למחירו, בתוכנה אחרת אתה רואה שהוא נופל משמעותית ממקבילו מצד אינטל. זה כנראה בגלל הארכיטקטורה ואופטימיזציות התוכנה. אתה תוכל להבין למה אני מתכוון אם תעבור על הסקירה הזאת וזאת (ויש עוד המון סקירות שמראות תוצאות דומות כמובן).

לפיכך, זה קשה לומר בוודאות איזה מעבד מתאים לך, שכן אתה מתעסק עם מספר תוכנות ודו ותלת מימד.

כך למשל יראה שילוש מבוסס AMD:

מעבד AMD: מעבד AMD FX Eight-Core FX-8350 Socket AM3+ 4.0GHz 1

לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Gigabyte 990XA-UD3 AM3+, 990X, DDR3 1866, 3xPCI-E, CrossFireX, SLI, HDAudio, GBL 1

זכרונות: זיכרון למחשב Corsair XMS 8GB DDR3 1600MHz CL11 2

מחיר החבילה: 2103 שקל

וכך יראה שילוש מבוסס מעבד אינטל:

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם MSI H77MA-G43 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1333, 2xPCI-E, VGA, DVI 1

זכרונות: זיכרון למחשב Corsair XMS 8GB DDR3 1600MHz CL11 2

מחיר החבילה: 2228 שקל

מיותר לציין שהפרש המחירים משתנה מחנות לחנות וניתן למצוא את החומרה במחירים זולים יותר (אם כי איני מכיר חנויות אחרות באיזור נהריה. שים לב שאתה גם יכול להזמין).

פורסם

פוטושופ לא מבצעת את כל חישובי OpenCL דרך הכרטיס גרפי.

יש המון פונקציות בתוכנה שמתבצעות דרך המעבד, ושם יש יתרון משמעותי למעבדי Core ix.

קח בחשבון שמעבד fx-8350 צורך חשמל פי כמה ממעבדי אינטל (אם זה חשוב לך).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות,

מצד אחד FX-8350 קורץ לי בגלל התפוקה הגדולה יחסית למחיר, בכל המבחנים שראיתי הוא קיבל ציון די גבוה בCINEBENCH שבתור מישהו שעובד בCINEMA4D זה מצויין אבל באמת אני עובד בעוד תוכנות שלא ינצלו את כל הליבות של המעבד וכמובן שצריכת החשמל שלו ממש גבוהה.

נראה לי שאני אלך על האינטל אבל "אשדרג" את ההצעה שהציע לי יאיר ואלך על לוח של גיגהבייט, איך נראה לכם הלוח הזה?

http://ksp.co.il/?uin=15413

פורסם

זה לא שדרוג, אלא יותר לקחת רכיב שהוא פחות משתלם.

למען האמת, לוח ה-MSI ששמתי לך נמכר במחיר משתלם מאוד שם ומבחינת היציאות הוא נותן לך מעט יותר מהג'יגבייט היותר יקר ששמת.

אתה יכול לקחת את הג'יגבייט H77-D3H שעולה 525 ש"ח (שנותן לך אקסטרה יציאות USB3 ולא בתקן מיקרו-ATX) אבל בכללי אין ממש סיבה לזרוק את הכסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים