עבור לתוכן

"אינוורטר": האם זה שם גנרי ל-Variable Frequency Drive?

Featured Replies

פורסם

לאחרונה העליתי את האפשרות לפיה השם "אינוורטר", המשתמש לתיאור מזגנים ומקררים בעלי מדחס בעל תפוקה משתנה, או מכונות הכביסה שיש להן תוף עם מנוע שקט מאוד ובעל הנעה ישירה, הוא למעשה שם מסחרי ששייך לחברה כלשהי, אשר הפך לשם גנרי ל-Variable Frequency Drive ובקיצור: VFD.

העליתי טענה זו, מכיוון שהתברר לי שהיו בארץ הרבה מאוד מכשירים שמופעלים ע"י מנועי VFD, עוד לפני שהמונח "אינוורטר" נכנס לשימוש בשפה העברית, כאשר אלקטרה השיקה את המזגן שלה "אלקטרה אינוורטר", שהיה המוצר החשמלי הראשון בארץ שעשה שימוש במינוח "אינוורטר", אולם מכשירים מהתקופה שלפני כן, כל לא השתמשו במינוח הזה.

דוגמאות: יש לי ראיות לקיומן של מכונות כביסה עם פיקוד מכני משנות ה-90, אשר המנוע של התוף שלהן מופעל באמצעות מנוע מסוג VFD (אינוורטר)(כמו אלו של קונסטרקטה).

בנוסף, מכשירי הליכה/ריצה ביתיים וכן כאלו בחדרי כושר, כבר שני עשורים שהם משתמשים במנועים מסוג VFD, כדי להניע את המסילה שלהם, ואין כל איזכור למונח "אינוורטר".

מחרטות ממוחשבות השתמשו אף הן בשנות ה-90 במנועי VFD כדי לסובב את המצע שעליהן חורטים (המחרטה הממוחשבת שעבדתי איתה בחטיבת הביניים ליאו בק, הופעלה עם מנוע מסוג VFD, בשל הצליל שלו).

אפילו סחרחרות סוסים בפארקי שעשועים, מופעלות כבר עשרות שנים ע"י מנוע מסוג VFD, וזאת גם משום שהן אינן מרעישות כלל בעת נסיעתן למרות גודלן (אם לא מחשיבים את המוסיקה שמשמיעים בהן תכופות)(לא שומעים מהן זמזום של 50hz או של 100hz), וזאת בנוסף לעובדה שאפשר לשנות את מהירות הנסיעה שלהן.

אז האם נראה לכם שאכן יש מצב ש"אינוורטר" אכן הפך לשם גנרי ל-VFD, כשם ש-"LED" הפך לשם גנרי למסך LCD?

פורסם

לא חדש שלוקחים טכנולוגיות קיימות, מלבישים להן שם חדש ומציגים אותן כחדשות ומהפכניות לחלוטין. השוק הישראלי מת על זה.

פורסם
  • מחבר

אכן.

דוגמא נוספת לטכנולוגייה קיימת שהלבישו עליה פה בארץ שם חדש ומציגים אותה כחדשנית: הנורות הפלואורסצנטיות הקומפקטיות (או איך שקוראים להן בארץ בשמן הגנרי: נורות חסכניות).

מציגים את הנורות הללו הטכנולוגיית התאורה של העתיד, וזאת למרות שאב הטיפוס המתקדם שלהן (Philips SL-1000, הכיל שפופרת פלואורסצנט, צ'וק סליל השראה מגנטי וסטרטר בתוך נורה אחת), הוצג ב-1978, והדגם המסחרי הראשון (SL*18, גם כן, שפופרת פלואורסצנט, צ'וק מגנטי וסטרטר בנורה אחת), הוצג בשנת 1982.

על אף הגיל הישן של הטכנולוגיה, רק ב-2009 התחילו פתאום בארץ לקדם את הטכנולוגיה ולקרוא לה בשם חדש ושונה מאיך שהיא נקראה לפני כן, כתירוץ להוציא את נורות הליבון האמינות אל מחוץ לחוק ב-2012.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים