עבור לתוכן

מבקש מפרט למכונות וירטואלית (vmware esxi) ב-7K בלי ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

המחשב לעיבוד נתונים נטו, בלי משחקים וכו', למעשה הייתי קונה שרת אם המחירים היו שפויים.

המפרט שחשבתי עליו:

cpu: Intel Core i7 3820 3.6Ghz s2011 10MB L3 Cache, Tray

mb: Asus P9X79 s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 1866Mhz, 3xPCI-E

ram x2: Corsair 4x8GB Vengeance Quad Channel CL10-10-10-27

ssd x2: 240/250/256 GB SSD

psu: Corsair TX 650W V2 Active PFC 14cm Fan

cpu cooler: Noctua NH-D14 SE2011 CPU Cooler

העלות אמורה לצאת בסביבות 6700, לא סגור לגבי:

1. לוח אם - לא חסר תגובות רעות של לוחות Asus P9X79 תקולים, למי שהלוח עובד כמובן מרוצים. במיוחד תלונות על סלוטים של זיכרון תקול, כאשר לי זה משמעותי כיוון שאני הולך להפעיל את כל השמונה. בגדול כל לוח אם מחברה אמינה המאפשר 64 גיגה יספק אותי.

2. זיכרון - לא יכנס מתחת לקולר. אפשר להוסיף 250 ש"ח ל- gskill ripjaws שיכנס או פשוט להוריד את הקירור מהזיכרון ולאבד אחריות.

3. דיסק - חייבים להיות 2 בגודל 240-256 גיגה הטובים ביותר מבחינת עלות/תועלת. לא בטוח לגבי אינטל 335 או סמסונג 840 או m4 וכו'.

1. מה התקציב המקסימאלי? - 7k~

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - רק שיקולי עלות/תועלת, אפשר לחרוג קצת.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 1-2k

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - הרבה מכונות וירטואליות עם עומס קל על כל מכונה. כלומר יכולת עיבוד מקבילי גבוהה חשובה יותר מביצועי ליבה יחידה.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - vmware esxi. שימוש כבד, כמעט מסביב לשעון.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא, המחשב יתפקד כשרת.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - כרטיס מסך, צורב.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 1. המחשב יעמוד בחדר נפרד והרעש לא משנה בכלל.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא, אבל אם המעבד יהיה צוואר בקבוק אז אוברקלוק קל.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. - חשבתי לקנות בקספ אילת רק בגלל המחיר, באופן כללי אין העדפה חוץ מהמחיר.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). - לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? - לא, עוד 4-5 שנים רוב הסיכויים שאקנה חדש

תודה לכל העוזרים!

פורסם

בגדול המפרט מבוזבז מאוד.

1. אתה באמת זקוק ל-64GB זכרון? אני חושב שזה מטורף, למה לך לבזבז כסף על לוח X79 כשאתה יכול להסתפק בלוח Z77 עם תמיכה ב-32GB? באמת הכל ינוצל? מדובר בכמות זכרון ברמה של שרת כבר.

2. ה-SSD של אינטל מעולה, אבל לא תראה הבדל ביצועים משמעותי מול הסמסונג, לכן הסמסונג הוא בחירה עדיפה עליו בנפח שאתה מבקש. הוא זול משמעותית.

3. ספק כח אוברקיל למערכת שלא דורשת כרטיס מסך High End, לא מיועדת לגיימינג ול-OC כבד.

4. קירור עצום ויקר מאוד שמיועד למערכות עם OC כבד ולשקט מירבי, ציינת ששקט לא חשוב לך אז אין צורך לגוף קירור כזה בכלל.

5. לגבי הזכרונות, אם אתה צריך נמוכים אז לך על סדרת ה Low Profile של Vengeance, סדרת ה Ripjawz לא משתלמת גם ותעשה לך בעיות עם קירור מאסיבי, אבל לדעתי אתה בכלל לא צריך את הקירור הזה ותוכל להסתפק במשהו הרבה יותר בסיסי.

מחכה לתשובה שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, אני יודע שבחלק מהפרמטרים יש קצת אוברקיל, אנסה להסביר את השיקולים לפי המספור שלך. מראש אתנצל שאשתמש במחירון של החנות באילת פשוט כי לא מצאתי מחירים דומים בשום מקום אחר, אם יש למישהו הצעות מעניינות אשמח לשמוע, המיקום לא מהווה בעיה.

1. לצערי אני באמת זקוק ל-64gb זיכרון :( כרגע יש לי מחשב עם 32gb וזה מגביל את כמות מכונות וירטואליות שהמחשב יכול להריץ, עם כפול זיכרון אוכל להכפיל פי 1.5 לפחות את מספרן. ההבדל בין הלוחות X79 ו-Z77 בסביבת 600 ש"ח, מה שאומר שכדאי ללכת על X79 להגדלת התפוקה. מה שכן, יש לא מעט תלונות על נסיונות להפעיל 64gb, מקווה שהכל יסתדר.

2. אינטל 335 יקר ב-30 ש"ח מסמסונג 840 (825 נגד 795 ש"ח, מחירי אילת). לפי ההשוואה

http://www.anandtech.com/bench/Product/695?vs=678

אינטל יותר כדאי ואמין לפי רוב התגובות שראיתי. הבדל של 15gb קיבולת ביניהם לא מפריע לי, אלא אם כן הסמסונג עדיף מאיזושהי סיבה?

3. ספק כח זה עולה 440 ש"ח. הייתי יכול לחסוך 200 ש"ח אם הייתי לוקח ספק חלש יותר של 400w נגיד מסדרה נמוכה יותר של corsair, אבל יש לי נסיון מצוין עם הספק הזה והתגובות הכלליות עלוי מצוינות. ספק טוב גם יגן טוב יותר מקפיצות מתח, אז אני מעדיף להשקיע את ה-200 ש"ח במקרה זה. זהו "בזבוז" של 200 ש"ח במודע :)

4. בדומה לספק, אני יודע שיכולתי לחסוך 100 ש"ח על קירור פשוט יותר (מחירו 274 ש"ח), אבל אני מעדיף את החיה הזאת בימים החמים של הקיץ :) מה גם שהמבחר לתושבת 2011 כמעט ולא קיים.

5. לגבי הזכרונות המבחר פשוט לא קיים. חוץ מ-קספ לא מצאתי אף חנות שמציעה קיט של 4x8gb בכלל או אפילו 2x8gb במחיר שפוי. שני האופציות הן Corsair Vengeance הרגיל או G.Skill Ripjaws שיקר ב-130 ש"ח מסיבה לא ברורה אבל מתאים לפי הגובה לקירור מעבד. חשבתי כבר להזמין מחו"ל בגלל חוסר מבחר בארץ, אבל קצת מפחיד להזמין קיט של 4x8gb או אפילו 8x8gb ולגלות שכמה סטיקים לא עובדים. נראה לי שאלך על G.Skill כדי לא להתעסק עם הורדת הקירור מהזיכרונות של Corsair וביטול אחריות.

האמת כשחשבתי על זה, תוכל להסביר למה לדעתך המפרט מבוזבז מאוד? הדגשתי שאני צריך שרת, וחוץ מ-200 ש"ח על ספק כח ו-100 ש"ח על קירור מעבד אני לא מוצא על מה עוד אפשר לחסוך.

פורסם

מבחינתי המפרט נחשב מבוזבז מהכיוון של הלוח, הזכרונות וספק הכח. אם אתה אומר שיש דרישה הכרחית ל 64GB אין מנוס מבאמת לבחור לוח X79. גם מבחינת הקירור לדעתי מדובר בהשקעה מיותרת, כל עוד המעבד לא ב-OC אין סיבה לקירור שכזה ללא קשר למחירו, המעבד לא יגיע לטמפרטורות שאליהן מיועד הקירור הזה כל עוד הוא בנתוני סטוק. הוא מיועד לאנשים שמעוניינים בקירור ושקט מירבי, נכון שהמבחר לא גדול לסוקט 2011 אבל בטוח יש אלטרנטיבות יותר זולות וגם איכותיות.

לא רואה גם את הצורך בספק כזה, הוא מעולה נכון אבל בקושי 60 אחוז ממנו ינוצל ואפשר לקחת ספק 500 איכותי של סיסוניק שלא ייפול ממנו מבחינת נצילות בפחות כסף.

פורסם

אני מניח שאתה שאתה עובד עם גירסא בתשלום של ESX

אחרת בגירסא החינמית נתמכים רק עד 32GB

http://www.vmware.com/products/datacenter-virtualization/vsphere-hypervisor/requirements.html

If your system has more than 32GB, you can either update the BIOS to recognize only 32GB or physically remove the extra memory from your server. Paid versions do not have this limitation.

פורסם
  • מחבר

לא, ממש לא גירסא בתשלום, אני לא חברה שיכולה להרשות לעצמה רשיונות. כרגע יש לי מחשב עם 32GB אז לא הייתי מודע להגבלה זו, תודה. אבל בכל מקרה, אני לא חייב דווקא את esxi, לא חסר תוכנות דומות שרצות ישירות על החומרה, proxmox חינמית עד כמה שאני יודע, בטוח שאמצא עוד כמה חינמיות או כאלה שריפו את תאוות הבצע שלהן :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים