עבור לתוכן

סדרות טלוויזיה

Featured Replies

פורסם

תשמע אוז סדרה חביבה פלוס. לא מעבר . כנראה אנשים התחילו להסתכל עליה בתור קלאסה זה הכל

• תגובות 1.4k
  • צפיות 1.3m
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יאלה, נזרום איתך. רק כי אני מעריך את דעתך, אני אתן לה צפייה, ארט. ;)

לטוב או לרע, עונה ראשונה בתנור.

פורסם

ממליץ על סדרת המתח הסוריאליסטית (והעתיקה) "TWIN PEAKS", שיצר הבמאי דיוויד לינץ' (מלהולנד דרייב, BLUE VELVET, ERASERHEAD, וכו')

לכל מי שבמקרה לא ראה...

פורסם

טוב, ראיתי אוז. סדרה טובה אבל לא נכנסת לטופ 10 שלי.

פורסם

כבר ראית אוז? רק אתמול הגבת :)

הגעת לשלב שבו ביצ'ר "מתהפך" על שילינגר בחדר כושר? (סצנה שאני לא אשכח בחיים)

פורסם

רק עונה ראשונה?

תמשיך, זה משתפר באופן אקפוננציאלי.

אתה נהיה מעורב בסיפור ובדמויות באופן שמעט מאוד סדרות מצליחות לעשות.

תחשוב על העונה הראשונה כסיבוב הכירות עם הכלא וחלק מהדמויות והדינאמיקה בין הקבוצות השונות.

ורק אז מתחילים להתרחש האירועים החשובים בסיפור.

פורסם

אני לקראת הסיום של העונה השניה (עוד לא ישנתי, צופה ברצף מאתמול).

זה קרה בעונה הראשונה שהוא חירבן לו בפה, אז כן.

הטרנספורמציה של ביצ'ר באמת הייתה אחד הסיפורים היותר מסקרנים/משעשעים, אם כי זה לא הכי אמין שהממזר המשוגע הזה עדיין נושם חח. שילינגר הזה נהיה וואחד פוסי. פואט עם החריזה הקטלנית שלו גם אחת הדמויות החביבות עלי, אבל נראה שלא נשמע ממנו יותר (שוחרר). :(

מעניין שהרבה דמויות מחוק וסדר משחקות שם. כנראה שמי שליהק לסדרה היה חובב של אוז או שותף להפקה.

סדרה טובה, אבל יש טובות יותר. עד סוף השבוע כנראה כבר אסיים.

פורסם

וואי וואי עוד לא ישנת מאתמול? מה אתה לוקח?

ולצורך העניין סיימתי לראות דרקולה עונה 1 חביב אבל... קצת בנאלי

מנסה עכשיו house of cards - מישהו ראה במקרה?

פורסם

אאל"ט פואט עוד יחזור וישורר.

והסיפור בין ביצ'ר לשילינגר ימשיך להיות מוטיב חזק לאורך כל הסדרה עד הסוף.

שילינגר הוא לא פוסי, הוא טיפוס ערמומי מחושב מסוכן ומעוות.

הרבה מניאקים יתנהגו כמו פוסי בסיטואציה מסויימת כשהם יופתעו ויהיו בעמדת חולשה.

אבל הם רק יחכו לרגע בו השולחן יתהפך והפסיכיות שלהם תצא עליך שוב.

אל תשכח שמדובר על מנהיג האחווה הארית הנאצית.

תחושת עליונות מעוותת המושתתת על שינאה ובוז, והצורך להשפיל אחרים ולשלוט בהם, הם חלק אינטגרלי מהזהות שלהם.

פורסם

בית הקלפים בין הסדרות שיותר אהבתי בשנים האחרונות

פורסם

כמה בולבולים בסדרה אחת, או מיי. מזל שהיה לפחות את נידונת המוות החרמנית לאזן את זה קצת חח.

כנראה המסר הוא שכל מי שנכנס לכלא הופך אוטומטית לחובב בולבולים אפילו אם אתה נאצי ששונא הומואים. :hitler:

שילינגר הוא לא פוסי, הוא טיפוס ערמומי מחושב מסוכן ומעוות.

הם מחסלים שם אסירים על ימין ועל שמאל, כאילו זה שום דבר, כמעט באופן אקראי, ודווקא את ביצ'ר, הווימפ החלשלוש שהוא לבד לגמרי, ואחרי כל מה שהוא עוד העז לעשות, שילנגר לא מוצא את הזמן לטפל בו, או אפילו לנגוע בו?! אני לא קונה את זה בכלל.

ומה הוא עושה במקום, אתם שואלים?

מגבש תכנית מפותלת ו"סופר ערמומית" בת 100 שלבים, במסגרתה הוא שותל לו שותף חדש בתא, בשביל שיתחבר אליו, ירכוש את אמונו ויהיה המאהב שלו, הכל רק בשביל שלאחר מכן תהיה לו האפשרות לבגוד בו, ולשבור לו את הלב ואת הגפיים???

אה?!? זהו? WTF?! מה זה אמור להביע? מי שכתב את זה סובל מפיגור שכלי קל.

מה שגרוע יותר מזה, ש-5 דק' לאחר שהוא כבר עשה את המעשה, הוא מתחרט ומחליט שהוא בעצם כן אוהב אותו, ומלשין על עצמו ועל החבר שלו שילינגר כדי "להוכיח את אהבתו". ממש רומאו ויוליה. כמה טרגי חחח. עשו מזה אופרת סבון.

תמשיך, זה משתפר באופן אקפוננציאלי.

כן, אני לא מסכים.

הסדרה די חוזרת על עצמה, ולא מתפתחת לשום מקום מיוחד. לא נבנה שום דבר (רק בין ביצ'ר לשלינגר יש התחממות ביחסיים). עכברים בכלוב רצים במעגל.

גם הרבה מהטוויסטים חלשים למדי, במיוחד כל השיתוף פעולה, בלי הבחנה, של הסוהרים עם האסירים כל הזמן. לא אמין בשיט.

עכשיו, למשל, הסוהרת שמזיינת את אורלי הרגה בשבילו את הרוסי סתם ככה, והשומר השחור שהרגו את אביו השאיר את האקדח לאדביסי משום מקום, נו באמת... :nixweiss: כבר היו כל כך הרבה סוהרים מושחתים במקום הזה, שזה פשוט מוגזם. מרבית הזמן נראה שהם להוטים בעצמם להיות אסירים מן המניין.

בנוסף, הרבה מהסצנות מרגישות חצי אפויות ולא מלוטשות, כמו הרוסי שנתן לרוסי השני לדקור אותו בצוואר חופשי, אבל אני מייחס את זה בעיקר לכך שהסדרה דיי ישנה.

עונה ראשונה הייתה הכי טובה. השאר מתחיל להרגיש איתי מאולץ.

אין הרבה עומק או פואנטה לסדרה. נראה שהאסירים הורגים ומזיינים אחד את השני כל הזמן, רק בשביל להפיג מעט מהשעמום בכלא.

הגעתי לאמצע העונה הרביעית.

פורסם

שילינגר בכלל לא היה באמרלד סיטי אחרי מה שבי'צר עשה לו.

ובגלל וועדת השיחרור שהיתה לו בקרוב הוא ידע שאם יעשו משהו לשילינגר הוא יהיה החשוד המיידי וזה יפגע לו בסיכויים להשתחרר.

כדי להחזיר את הכבוד והפחד לאחווה הארית הם בחרו רנדומלית באיזה קוף מגודל וכתבו על גופתו "יהודי".

אל תשכח שאחרי שהם חזרו לאמרלד סיטי כל קבוצה קיבלה מספר אסירים דומה לקבוצות האחרות, ופחות קל להרוג מישהו מבלי שזה יחזור אליך ללא שיתוף פעולה של קבוצות אחרות.

שילינגר ניסה(ללא הצלחה) לשכור קבוצה אחרת להרוג את ביצ'ר כדי שזה לא יפגע לו בסיכוי להשתחרר.

וביצ'ר השתמש בזה כדי להפליל אותו בנסיון לרצח, ולהוסיף עוד 10 שנים לזמן מאסרו.

בכל מקרה אחרי כל כך הרבה זמן שהנקמה ביעבעה בסבלנות שילינגר כבר מעדיף להתעלל בו(להחזיר לו באותו "מטבע" לכאורה) לפני שהוא הורג אותו.

בי'צר חיבל בחיים שלו מחוץ לכלא(ע"י השארתו שם), ושילינגר רוצה לחבל בחייו בתמורה.

וכך שניהם מתחילים להידרדר למסע נקמה חולני.

פורסם

oz כלל לא חוזזרת על עצמה. עם זאת, העונות הראשונות שלה הרבה יותר טובות מהאחרונות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים