עבור לתוכן

צריך חוות דעת על מפרט למחשב למשחקים ופיתוח

Featured Replies

פורסם

[table][tr][td][/td][td]סוג[/td][td]תמונה[/td][td]שם המוצר[/td][td]יצרן[/td][td]אתר[/td][td]זמינות[/td][td]איפוס[/td][/tr][/table]

כמות

[/t]מעבד אינטל :[table][tr][td]Intel Core i5 3570K 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray[/td][/tr][/table]1מאוורר למעבד :[table][tr][td]Scythe Mugen 3 CPU Cooler Rev.B[/td][/tr][/table]1לוחות אם למעבדי אינטל :[table][tr][td]Asus P8Z77-V PRO s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 XMP, 3xPCI-E, VGA, HDMI, DVI, DP[/td][/tr][/table]1זכרונות :[table][tr][td]G.Skill Ripjaws-X 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9-24[/td][/tr][/table]1כרטיסי מסך :[table][tr][td]Asus GTX660 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E[/td][/tr][/table]1דיסקים קשיחים :[table][tr][td]Seagate 2TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST2000DM001[/td][/tr][/table]1כונני SSD :[table][tr][td]Samsung 840 Series 2.5'' 250GB SSD SATA III[/td][/tr][/table]1צורבי DVD :[table][tr][td]LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM[/td][/tr][/table]1כרטיסי קול :[table][tr][td][/td][/tr][/table]0ציוד רשתות :[table][tr][td][/td][/tr][/table]0ספקי כוח :[table][tr][td]Seasonic 650W Gold X-Series Active PFC 12cm Fan Modular PSU X-650 (Retail)[/td][/tr][/table]1מארזים :[table][tr][td]Corsair Vengeance C70 Gunmetal Black Case[/td][/tr][/table]1מאווררים וגופי קירור :[table][tr][td]Corsair Air Series SP120 High Performance Edition High Static Pressure 120mm Fan[/td][/tr][/table]1מקלדות :[table][tr][td][/td][/tr][/table]0עכברים :[table][tr][td][/td][/tr][/table]0פאד לעכבר :[table][tr][td][/td][/tr][/table]0רמקולים :[table][tr][td][/td][/tr][/table]0מסכים :[table][tr][td][/td][/tr][/table]0תוכנות :[table][tr][td][/td][/tr][/table]0

מחיר: 6961 ₪

מזומן שטרות: 6845 ₪

.

מפרט הורכב באתר של KSP.

אני מתכוון לעשות OC למעבד, לכרטיס מסך ולזיכרון.

בפרופיל הרגיל יש OC למעבד רק עד 4.2GHZ (פלוס-מינוס, מה שמספיק בשביל זה רק המכפלות ולא צריך לשחק עם המתח)

ובפרופיל של המאמץ אני רוצה להגיע עם המעבד ל4.7 (או 4.5-5.6 תלוי במזל עם השבב שאקבל, מקווה לגרד את ה4.9 אבל לא נורא אם לא יקרה), זיכרון לקפוץ ל2000 (מ1600) ובכרטיס מסך להגיע להגדרות של אותו הכרטיס עם OC מהמפעל ואולי להצליח אפילו לעלות קצת מעבר לזה. לא מנסה לעשות דברים מטורפים מעבר לזה (שלדעתי הOC הזה סביר ביותר).

מתלבט עדיין בקשר למספר רכיבים ואשמח לשמוע חוות דעת:

לוח אם: האם כדאי לחסוך 285 שקל ולהשתנמך ל

Asus P8Z77-V (שזה 905 שקל במקום 1190 בגרסת הPRO שיש בו עוד 4 פאזות לCPU) ?

או ללכת על Gigabyte

GA-Z77X-UP4 TH שנותן 2 יציאות thunderbolt ועולה 1075 או 115 שקל פחות

או שאולי כדאי להשקיע עוד קצת יותר וללכת על Sabertooth Z77 בהשקעה נוספת צנועה של 60 שקל (1250 שקל) ואז מספיק המאוורר סטוק במקום לקנות mugen. אני גם לא בטוח שsabretooth יכול להכנס לmidi-tower, מישהו יודע?

באותו נושא, בשביל מה אני צריך יציאות thunderbolt? אני לא רואה שמוכרים באף מקום מוצרים עם החיבורים הללו וככל שאני יודע היחידים שמנצלים אותם אלו מוצרים של אפל שגם ככה אין וסביר שגם לא יהיו לי בקרוב.

כרטיס מסך:

שוקל להחליף את GTX660-DC2-2GD5 (בניגוד למה שכתוב למעלה) שעולה 1290 ש"ח בZotac GTX660 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E שעל פניו זה אותו הדבר (אבל מציע רזולוציה מקסימלית יותר גבוהה שאני גם ככה לא אגיע אליה) ובלי הקירור הנוסף אז זה נראה לי קצת מסוכן לעשות לזה OC אבל עולה רק 1075 שקל (215 שקל הבדל). העיניין הוא שבחיים לא שמעתי עליהם וזה נראה לי קצת חשוד.

לקחת GTX670 או 680 עולה כמעט כפול ונראה לי בזבוז כרגע. כנ"ל לקחת 2 כרטיסים אבל אשמח לחוות דעת שניה (אבל בכל מקרה אני סגור על זה שאני רוצה Nvidia ולא ATi).

דיסק קשיח:

נראה לי שאני אקנה במקום אחר גרסת 3TB ב775 ש"ח. נראה לי הרבה יותר משתלם ב2TB ב515.

ספק כוח:

השתכנעתי שלא שווה להתקין 2 כרטיסים (אלא אם זה תושבת 2011 עם 2 יציאות PCI-E במהירות x16). האם ספק הכוח הוא יותר מדי? זה ההכי זול מעל 600W עם תקן 80+ gold שאם הבנתי נכון, אם המחשב לא שותה את כל הצריכה אז הספק ידע לספק כמה שצריך ולחסוך בחשמל. לדעתי זו השקעה משתלמת...

מארז ומאוורר צידי:

הכל נראה לי אותו הדבר ויקר לאללה. יש קצת בעיית אוויר בפינה של החדר הקטן והצפוף שלי. יש המלצות למארז עם קירור טוב שרחב עד 22.5 ס"מ? (המארז הזה קצת רחב בכמה מילימטרים וכנראה אזמין נגר כדי לנסר את הספריה כדי להעמיד את המחשב על הרצפה. כרגע הוא ישב עם שולחן לצד המסך)

מאחר וKSP זה 5 דקות מהבית אני מעדיף לקנות מהם. לא פוסל חנויות אחרות בחיפה. לא מעוניין להזמין רכיבים מערים אחרות (גם אם זה משלוח חינם כמו בTMS) כי אם זה מתקלקל זה נראה לי סיפור לשלוח בחזרה וזה לא שווה את העצבים.

תודה מראש ואשמח לתגובות מהירות כי אני רוצה ללכת לקנות כבר מחר :)

פורסם
  • מחבר

(מצטער על חוסר העריכה אבל זה מתחרבש כשאני מנסה לערוך)

ועוד משהו בקשר למארז\מאווררים\לוח-אם : ממש ממש ממש לא מזיז שזה יראה יפה מבעד לחלון ו\או מופע אורות של כל מיני LED-ים. מעדיף בלי חלון ושיהיה מארז אמין מבחינת קירור.

ואני מניח שבלוחות-אם גם MSI Z77A-GD65 ו55 (במחירים 960 ו790 בהתאם) גם בתחרות. אבל לא יודע... רשימת הדברים המיוחדים והייחודיים קצת קצרה מדי בהשוואה לASUS וGigabyte. לא אכפת לי להשקיע קצת מעבר בלוח-אם בשביל השקט הנפשי (שככה עשיתי עם הלוח-אם של ASUS במחשב הקודם ולטעמי זו היתה רכישה משתלמת ביותר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים