עבור לתוכן

רוכב אופניים מתחיל - מחפש טיפים

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה,

התחלתי ממש לא מזמן להשתקע בעולם האופניים.

קניתי GT Avalanche 4.0.

אשמח לקבל ממכם עצות לרכיבה נכונה, טיפים וכו'.

ויש לי על הדרך שאלה,

באיזה תדירות זה 'בריא' לרכב?

כל יום? כל יומיים? כמה ק"מ?

איך לשלב תזונה אחרי/לפני רכיבה?

תודה לעונים.

פורסם

רכיבה היא פעילות אירובית אפשר לעשות אותה כל יום בכיף, אבל הכל תלוי בעצימות ובזמן הרכיבה, נאמר שנסעת היום 5 שעות כנראה שמחר לנסוע לא יהיה רעיון טוב.

ק"מ הוא לא מדד כזה מוצלח כי גם במישור רוח משפיעה המון ושיש עליות וירידות לק"מ אין שום משמעות.

לדעתי מבחינת תזונה כמו אחריי כל אימון רצוי לאכול שילוב של פחמימות וחלבונים אז נניח חזה עוף עם אורז, סלט טונה עם לחם או בייצים גבינה וכדומה.

פורסם
נאמר שנסעת היום 5 שעות כנראה שמחר לנסוע לא יהיה רעיון טוב
למה ?
לדעתי מבחינת תזונה כמו אחריי כל אימון רצוי לאכול שילוב של פחמימות וחלבונים אז נניח חזה עוף עם אורז, סלט טונה עם לחם או בייצים גבינה וכדומה.
בהרבה סוגי אוכל יש את מה שאתה צריך. ההמלצה שלי כאן היא פשוט שתשאל את הגוף שלך. הרגשה קטנה של בא לך משהוא (מאוכל נורמלי) - לך ותאכל את זה - הגוף שלך יודע לבחור מה הוא צריך. אין כלל של "אתה חייב לאכול X Y"
פורסם

לאחר מאמץ אינטנסיבי השרירים זקוקים למנוחה והתאוששות.

פורסם

לפי הרגשה אישית, ובמקרה של אופניים גם לפי אם אה רוצה ליסוע לאיפה שהוא אותו יום....

פורסם
  • מחבר

אוקיי. תודה.

עוד דבר...

אם אני רוצה לכוון את הגוף שלי לשריפת קלוריות ופחות חיזוק שרירים האם עדיף שאני לא אוכל כלום? איך זה הולך?

פורסם

לא לאכול כלום סתם יכניס את הגוף שלך למצב חירום, אם אתה רוצה לרדת תאכל קצת פחות ותסע בעצימות בינונית הרבה זמן.

פורסם
  • מחבר

לא לאכול כלום סתם יכניס את הגוף שלך למצב חירום, אם אתה רוצה לרדת תאכל קצת פחות ותסע בעצימות בינונית הרבה זמן.

בוא נגיד ש... לאכול פחות חלבונים?

פורסם

לאכול פחות פחמימות יעזור לך יותר.

פורסם

הייתי ממליץ על הספר האלקטרוני הבא:

Mastering Mountain Bike Skills,2nd Ed(2010)

הספר מיועד לרוכבי שטח והוא מיועד החל מרוכבים ללא ניסיון (איך לשבת נכון, איך לפדל, איך לבחור הילוכים, איך לכוון אופניים וכו') ועד לדברים יותר רציניים (קפיצות, דרופים, בלימות חירום, כיוון בולמים וכו').

אפשר למצוא אותו באתרים הנבחרים.

פורסם

היי

גם אני רוכב על אופניים-יש לי GT קראקוראם מלפני שנה וחצי בערך (ורכבתי גם לפני זה על אופניים פשוטות)

מבחינת הרכיבות עצמם-אם אתה נהנה מזה ויש לך זמן אז פשוט להוסיף נפח וזמן כל כמה זמן.לגבי אביזרים:

אם אתה גם רוכב מעל שעה ברצף הייתי ממליץ על מכנסי רכיבה עם ריפוד כדי שלא יכאב לך..

הייתי ממליץ גם על משקפי שמש ביום (לא משהו רציני) גם להגנה מהשמש וגם להגן על העיניים מאבק חרקים וכו'

מבחינת מיגון-קסדה וכפפות..

אם אתה רוכב גם בערבים/לילות אז נצנץ מאחורה ופנס לד מקדימה

לגבי התזונה- אם אתה מתכנן לרכב אז עדיף לא לאכול ארוחה כבדה שעה-שעתיים לפני. אם הרכיבה עצמה היא מעל שעה אז מומלץ לאכול מנת פחמימות כל חצי שעה-ארבעים דקות כדי לספק לשרירים אנרגיה אחרת הגוף עובר לשריפה של חלבונים. אחרי הרכיבה כמו שציינו מומלץ לאכול מנת פחמימות וחלבונים כדי לתת לגוף להתאושש

אם יש לך עוד שאלות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים