עבור לתוכן

מבקש חוות דעת על מפרט עד 4000 שקלים

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual studio 2012 - תדיר

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : כל משחק כבד

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' רחב

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כנראה שגבוהות, לא לעריכה גראפית אבל למשחקים כבדים

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בלבד

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. כן, KSP, אם זה ממש לא משתלם אז חנות באיזור יהוד

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

הרכבתי מחשב לבדי מKSP, הייתי רוצה לקבל עליו חוות דעת:

69361059905a1df30b776d.png

פורסם

המפרט לא משהו, לקחת חומרה לא משתלמת והמחשב גם לא יריץ בצורה טובה משחקים כבדים.

הנה מחשב אשר כולל:

- מעבד חלש באחוזים בודדים אך זול יותר- לא תרגיש שום הבדל בביצועים.

- קירור משופר אך מתון יותר, אין צורך להגזים, מדובר על מעבד קריר יחסית.

- אין סיבה לקחת לוח אם מבוסס Z77 אם אתה לא עושה OC. שמתי לך לוח אם הכולל מגוון רחב של תמיכות ויציאות.

- כרטיס מסך חזק משמעותית אשר יריץ לך בצורה טובה יותר משחקים כבדים.

- ספק טיפונת חזק יותר.

- זיכרון מעט מהיר יותר, זול יותר וחוסך לך סלוט על לוח האם לשדרוג עתידי.

- כל זה במחיר נמוך יותר.

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 3470 3.2Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 PLUS 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב Corsair XMS 8GB DDR3 1600MHz CL11 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך MSI GTX660 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E N660 TF 1

דיסקים קשיחים: Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 1

צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1

ספקי כוח: ספק כח SeaSonic ECO-500 1

מארזים: מארז Antec One Hundred ATX Mid Tower Gaming Black Case No PSU 1

מחיר החבילה: 3929 שקל

לרכישה

<div id=rtl>

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לשאול כמה שאלות לגבי ההתייחסות שלך ..

- מעבד חלש באחוזים בודדים אך זול יותר- לא תרגיש שום הבדל בביצועים. אפשרי, אני לא ממש יודע כמה ההבדל

- קירור משופר אך מתון יותר, אין צורך להגזים, מדובר על מעבד קריר יחסית. קיבלתי, צודק

- אין סיבה לקחת לוח אם מבוסס Z77 אם אתה לא עושה OC. שמתי לך לוח אם הכולל מגוון רחב של תמיכות ויציאות. לפי מה שהבנתי, הצ'יפסט Z77 לא מותאם רק לOC, והוא נותן תוצאות טובות יותר באופן כללי. על הלוח ששמת קראתי ביקורות ממש גרועות, ועוד בעיות עם החיבורים והתאימות לWindows 8 ושאר בעיות במס' מקורות באינטרנט. תוכל להמליץ לי על לוח אחר ?

- כרטיס מסך חזק משמעותית אשר יריץ לך בצורה טובה יותר משחקים כבדים. זה לא ממש נכון. עפ"י benchmarks במס' אתרים שונים הכרטיסים האלו שווים בערכם ! בנוסף, MSI מייצרים את הכרטיס עצמו ולא ASUS, וידוע שמבחינת איכות ההרכבה ASUS מתעלים עליהם בהרבה וזה נראה לי דיי רציני ... לא ?

- ספק טיפונת חזק יותר. קיבלתי, צודק

- זיכרון מעט מהיר יותר, זול יותר וחוסך לך סלוט על לוח האם לשדרוג עתידי. לא חושב על שדרוג עתידי כרגע, אבל האם 1600Mhz ממש משמעותי על 1333Mhz ? כי אם לא אפשר קצת להשפיע על המחיר ..

- כל זה במחיר נמוך יותר.

:)

אז, מה אתה חושב ? והאם אתה מדבר מהתנסות ונסיון עם החלקים שהמלצת עליהם או מחוות דעת ששמעת/קראת עליהם ? :)

פורסם

אתייחס לתהיות הלב שלך:

1. צ'יפסט Z77 נבדל מצ'יפסט H77 בעיקר ביכולת לבצע OC עם מעבדים תומכים. הוא לא נותן תוצאות טובות יותר (לוח לא משפיע על הביצועים).

איפה קראת ביקורות לא טובות על הלוח? אשמח לראות. הלוח הזה פופולרי ומשתלם.

2. אני לא רואה את המפרט המקורי שלך אבל י שמשתווה ל-GTX 660 זה 7870. מי שמייצרים את הליבות הגרפיות הן NVIDIA ו-AMD. במקרה הזה

ASUS ו-MSI בסה"כ מרכיבות את הליבה על לוח מודפס ומוסיפות קירור. את כל זה הן אורזות יפה ומשווקות. אין שום יתרון ל-ASUS.

3. זכרונות 1600 מהירים מ-1333 באופן זניח. בכל מקרה הפרש המחירים זניח עוד יותר ברוב המקרים.

פורסם

אוסיף למה ש-Gil28 אמר:

לפי מה שהבנתי, הצ'יפסט Z77 לא מותאם רק לOC, והוא נותן תוצאות טובות יותר באופן כללי. על הלוח ששמת קראתי ביקורות ממש גרועות, ועוד בעיות עם החיבורים והתאימות לWindows 8 ושאר בעיות במס' מקורות באינטרנט. תוכל להמליץ לי על לוח אחר ?

אין קשר בין win8 ללוח האם. מדובר על מערכת הפעלה- משהו לוגי. מקסימום יכול להיות קשר עם הדרייברים אך עד כה לא שמעתי על שום בעיה.

ערכות שבבים B75/H77/Z77 מובדלות בשל התמיכה בפיצ'רים שונים. הפיצ'ר העיקר שערכת שבבים Z77 תומכת הוא ביצוע אוברקלוק. שאר הפיצ'רים שוליים ולא רלוונטיים אליך.

זה לא ממש נכון. עפ"י benchmarks במס' אתרים שונים הכרטיסים האלו שווים בערכם ! בנוסף, MSI מייצרים את הכרטיס עצמו ולא ASUS, וידוע שמבחינת איכות ההרכבה ASUS מתעלים עליהם בהרבה וזה נראה לי דיי רציני ... לא ?

אין לי שום סיבה לשקר לך. אודה לך אם תוכל לשים פה את הבנצ'מרק שמראה את השקר הזה. GTX660 חזק בעשרות אחוזים מ-GTX650TI ונושק לביצועים של HD7870. מבחינת איכות הכרטיסים (אסוס, ג'יגבייט, MSI, ספארקל ועוד) ההבדל הוא שולי, ושום חברה לא ידוע ב"איכות ההרכבה שלה". מה שמשנה מבחינתך, בתור צרכן נבון, זה המחיר, הקירור, הבאנדל שאתה מקבל עם הכרטיס וכמובן האחריות.

לא חושב על שדרוג עתידי כרגע, אבל האם 1600Mhz ממש משמעותי על 1333Mhz ? כי אם לא אפשר קצת להשפיע על המחיר ..

מה? אין כאן מה לחשוב- אתה מקבל זיכרון זול יותר, מהיר יותר ואתה חוסך סלוט על לוח האם. לא מבין מה ההתלבטות שלך.

אז, מה אתה חושב ? והאם אתה מדבר מהתנסות ונסיון עם החלקים שהמלצת עליהם או מחוות דעת ששמעת/קראת עליהם ? :)

גם וגם. אני לא מציע משהו שאני לא בטוח בו. אם אני כן מציע משהו שכזה, אני תמיד רושם זאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים