עבור לתוכן

הייתם בוחרים במפלגה שברשימתה יש פוליטיקאי מושחת?

Featured Replies

פורסם

יש הבדל בין מושחת לבין מורשע בפלילים.

ליברמן למשל הורשע על זה שהוא הרביץ לילד שהרביץ לבנו.

זה לא אומר שהוא מושחת(לפחות עדיין אשמתו לא הוכחה בפרשת השגריר).

• תגובות 45
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

ואם היו מתאגדים אסירים לשעבר ומקימים מפלגה שהמצע שלה הוא זכויות האסיר המשוחרר? הרי כולם פושעים לשעבר.

לא מגיע להם להיות בכנסת. שיתאגדו כמה שבא להם. אני מחפש אנשים ללא דופי. קצתי בפושעים. את העבודה הנקייה תשאיר לנקיים.

פורסם
  • מחבר

" נושא: הייתם בוחרים במפלגה שברשימתה יש פוליטיקאי מושחת? "

לעצם השאלה שבכותרת - יש רשימה שהיא לא כזאת ???

ולמה הבאתי את הכותרת ?

כי בגוף הפוסט מדובר בדבר אחר לגמרי !

:sleep:

אני מתמצת את הפוסט לשאלה ספציפית אחת. בפוסט יש דוגמאות של אישים שכאלה ממגוון מפלגות. היית מצביע לאחת מהן?

פורסם

לא הבנת מה הוא מנסה להגיד. הרעיון הוא שחלק גדול מהפוליטיקאים מושחתים, אז לפי הדרישות שלך אי אפשר להצביע לאף מפלגה. משום מה ההגדרה שלך למושחת היא שהוא נשפט והיה בכלא, אבל אין קשר בין זה לבין המציאות. בפועל אלה שנכנסו לכלא הם בדרך כלל פשוט כאלה שלמספיק אנשים היה משהו נגדם כדי לדחוף להעמדה לדין והרשעה, לפעמים אפילו שלא בצדק, בזמן שרוב הפוליטיאים האחרים לא מתנהגים יותר טוב בשום צורה.

פורסם

אני מבטיח לך שרוב הסיכויים שגם אם אתה היית שר בממשלה היית מושחת אפילו בלי להרגיש. כשיש המון כוח ביד, לא כל פעולה שלך היא עניינית.

פורסם
  • מחבר

לא הבנת מה הוא מנסה להגיד. הרעיון הוא שחלק גדול מהפוליטיקאים מושחתים, אז לפי הדרישות שלך אי אפשר להצביע לאף מפלגה. משום מה ההגדרה שלך למושחת היא שהוא נשפט והיה בכלא, אבל אין קשר בין זה לבין המציאות. בפועל אלה שנכנסו לכלא הם בדרך כלל פשוט כאלה שלמספיק אנשים היה משהו נגדם כדי לדחוף להעמדה לדין והרשעה, לפעמים אפילו שלא בצדק, בזמן שרוב הפוליטיאים האחרים לא מתנהגים יותר טוב בשום צורה.

דווקא לא. אולמרט לא ישב בכלא ועדיין הוא מושחת מבחינתי. זה שפוליטיקאי כזה או אחר "נדפק" ע"י אחרים שהעלו אותו קורבן בשם כולם, זה עדיין לא מפחית במאום מחומרת האישום שלו. זה אומר שהמערכת הפוליטית רקובה אבל לא פחות מכך, העם לא פחות אשם שהוא בוחר באנשים מושחתים לשילטון ומצפה שהם ישפרו את המצב פה בעזרת כסף שהם לוקחים לעצמם לפני המינוי ואף לאחריו.

פורסם
  • מחבר

אני מבטיח לך שרוב הסיכויים שגם אם אתה היית שר בממשלה היית מושחת אפילו בלי להרגיש. כשיש המון כוח ביד, לא כל פעולה שלך היא עניינית.

בלי להרגיש? אני לא בטוח. עדיין לא מצאתי שה תמים בממשלה הזאת. מצד שני, הכל תלוי בחינוך לרוב ומאיפה באת. אם אתה זולתן או אנטיפט. גם היום יש לי כח שאותו אני יכול לנצל כדי להרוויח הרבה כסף אבל אני לא עושה זאת. כי יש לי ערכים ואותם אני לא דורס. לא בשביל מחמאות, אלא כי חוקים שקבעתי ביני לבין עצמי אני משתדל מאוד לא להפר. לא חשוב אם רואים אותי או לא.

פורסם
  • מחבר

^^^^^

המוהיקאני האחרון ?

אני מאוד מקווה שלא:)

יש לי מקום לסחוב גם אותך ;)

פורסם

יש תמיד את האוציה של ארץ חדשה. הם דווקא נשמעים כאילו הם באמת רוצים לשנות משהו, או עלה ירוק שגם אני מאוד נוטה לכיוונם.

אבל מצד שני, כל כך הרבה אנשים מצביעים מתוך הרגל שאני לא האמת רואה איך משהו ישתנה פה... חבל...

מסכים איתך מאוד אגב :xyxthumbs:

פורסם

יש תמיד את האוציה של ארץ חדשה. הם דווקא נשמעים כאילו הם באמת רוצים לשנות משהו, או עלה ירוק שגם אני מאוד נוטה לכיוונם.

אבל מצד שני, כל כך הרבה אנשים מצביעים מתוך הרגל שאני לא האמת רואה איך משהו ישתנה פה... חבל...

מסכים איתך מאוד אגב :xyxthumbs:

אלדד יניב לא בדיוק שה תמים.

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1688031

לזכותו ייאמר שהוא מצהיר את זה על עצמו אבל אומר שהוא השתנה. גם דרעי אומר שהוא השתנה, השאלה אם אתה בוחר להאמין להם.

מבחינתי חבל שארץ חדשה היא שמאל קיצוני - גם מדינית וגם כלכלית. מצד שני יהיה מעניין אם הם יהיו בכנסת, בטוח יעשו מלא בלגאן.

עלה ירוק הרבה יותר רציניים מהתדמית שלהם. הם ליברלים אמיתיים, הלוואי ויצליחו לעבור את אחוז החסימה.

פורסם

מה זאת אומרת הייתם בוחרים.

כולם כבר בחרו.

כל הפוליטיקאים מושחתים.

בין אם הם חושבים כך או לא.

ותאמין לי שרובם המוחלט יודעים זאת היטב.

עם זאת הם גם מאמינים בשקר שהם מוכרים לאחרים.

ומספרים לעצמם שהם עושים יותר טוב מרע.

זה מה שעושה אותם כל כך טובים בפוליטיקה.

פורסם

פוליטיקאי יכול להיות מושחת "כלכלית" ויכול להיות מושחת "תיפקודית". הסוג הראשון ינצל את מעמדו לקבלת טובות הנאה, אך לא בהכרח יכשל במילוי התפקיד אליו נבחר אגב כך. הסוג השני יזניח את הדברים שהוא אמור לקדם מתוקף תפקידו ויקדם תחתם את הדברים שהוא אישית חושב שיש לקדם גם אם לא קיבל כל מנדט לכך, גם אם אינו רואה כל רווח אישי. האם הסוג השני יותר "ישר" מהסוג הראשון? על פניו כן, אבל הנזק שהם גורמים הוא גדול לאין שיעור.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת הייתם בוחרים.

כולם כבר בחרו.

כל הפוליטיקאים מושחתים.

בין אם הם חושבים כך או לא.

ותאמין לי שרובם המוחלט יודעים זאת היטב.

עם זאת הם גם מאמינים בשקר שהם מוכרים לאחרים.

ומספרים לעצמם שהם עושים יותר טוב מרע.

זה מה שעושה אותם כל כך טובים בפוליטיקה.

לא נכון. אני לא רוצה לחשוב כך, אפילו אם זה נכון. אם יום אחד אני ארוץ לפוליטיקה, או אתה, אני רוצה לתת לך צ'אנס אחד שבו יחשבו שאתה נקי כפיים ובר לבב.

כשאתה אומר לעשות יותר טוב מרע, אני אומר שאנחנו גרים בעולם הזה ומתפשטים עליו על חשבון יערות וטבע פתוח. במערכת הפוליטית, לא היה אכפת לי (כמעט) מהכסף העצום שזורם להתנחלויות ולדתיים כל עוד שאר התושבים בארץ היו חיים קצת יותר טוב. אם הייתה השקעה בחינוך, בספורט, בתשתיות ועוד.

זה שהוא מאמין, זה יפה. אבל בפנים בפנים הוא יודע שהוא גנב מלוכלך ויותר מזה, הוא יודע שהדרך שלו לגנוב שוב סלולה ע"י כל רשויות החוק והעם הממש לא משכיל הזה שבוחר באדם מורשע לכהונה נוספת.

פורסם
  • מחבר

פוליטיקאי יכול להיות מושחת "כלכלית" ויכול להיות מושחת "תיפקודית". הסוג הראשון ינצל את מעמדו לקבלת טובות הנאה, אך לא בהכרח יכשל במילוי התפקיד אליו נבחר אגב כך. הסוג השני יזניח את הדברים שהוא אמור לקדם מתוקף תפקידו ויקדם תחתם את הדברים שהוא אישית חושב שיש לקדם גם אם לא קיבל כל מנדט לכך, גם אם אינו רואה כל רווח אישי. האם הסוג השני יותר "ישר" מהסוג הראשון? על פניו כן, אבל הנזק שהם גורמים הוא גדול לאין שיעור.

כך או כך, הוא דופק אותך ואותי ואותנו. והכי מצחיק, למרות שהוא דופק, נותנים לו הזדמנות לדפוק אותך שוב.

אז אנחנו עם נבחר או עם נדפק??

פורסם

לדעתי יש פקטור חשוב נוסף : המקום של הפוליטיקאי ברשימה

נניח שאנחנו מדברים על מפלגה X, שלפי סקרים מקדימים צפויים לה בין 5 ל 7 מנדטים. מי שנמצא במקומות 1-4 בטוח יהיה בפנים - גם אם מי שנמצא במקומות האלה ברשימה הוא השטן בכבודו ובעצמו, אין לי מה לעשות נגד זה. מי שנמצא במקומות 8 ומעלה בטוח יהיה בחוץ. אם אני מצביע ל X הקול שלי ילך לאחד מהפוליטיקאים במקומות 5-7, זה הפוליטיקאים היחידים מהרשימה שבאמת מעניינים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים