עבור לתוכן

שדרוג מחשב ב-2500 לשימוש אולפני

Featured Replies

פורסם

<blockquote>אהלן חברים ! המפרט שיש לי כרגע :

DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333)

MSI P45 Neo (MS-7519)

4x 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM

ST3750330AS ATA Device (750 GB, 7200 RPM, SATA-II)

SAPPHIRE HD 5850 Xtreme 1GB GDDR5

Antec Sonata Proto

אני מתחיל לעסוק במוזיקה ברצינות וחייב מחשב שיתאים לי לעבודה כבדה עם Cubase וAbleton , והמחשב ישמש גם לצפייה בסרטים , אולי קצת אבל ממש קצת במשחקים . מה לשדרג איך לשדרג למה לשדרג וכמה זה יעלה לי ?

נראה לי שאני לא אצטרך להחליף מארז , דיסק קשיח ואת הכרטיס מסך ! אלא אם כן משהו פה לא יהיה תואם .

וחשוב שתהיה לי יציאה של USB 3 לחיבור כונן קשיח חיצוני !

תודה רבה חברים :)

1. מה התקציב המקסימאלי?

2500 .

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

לשימוש בתוכנות Cubase , Ableton ושימוש ביתי .

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

8 .

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

USB 3 .

</blockquote>

פורסם

התוכנות הנ"ל שמות דגש בעיקר על כח עיבוד וגם כמות זיכרון הראם.

- אם אתה רוצה תמיכה ב-USB3 קידמי, אז אתה צריך לרכוש לוח-אם שתומך או בקר (אם אתה רוצה יציאה קידמית תצטרך להחליף מארז או לרכוש מתאם מפרץ 5" קידמי).

- החלפה של לוח האם תגרור החלפה של המעבד וגם ושל זיכרון (RAM)- עסק לא זול, אם אתה רוצה מעבד חזק יותר.

- לגבי כונן הקשיח אתה מתכוון שאתה רוצה להוסיף עוד אחד לנוכחי ולא להחליף.

השאלה היא במה המחשב הזה מגביל אותך עכשיו?

פורסם
  • מחבר

כן דגש בעיקר על כח עיבוד וכמות זיכרון המחשב דיי מקרטע לי התוכנה אוכלת לי הרבה מהזיכרון ...

חשבתי יותר בכיוון של מעבד לוח אם וזכרונות כל השאר לא ממש חשוב לי העיקר שלא יקרטע לי וירוץ מהר !

בקשר לכונן קשיח מה עדיף להגדיל את הפנימי או לקנות חיצוני ? שמעתי שהחיצונים לא אמינים כל כך ונהרסים .

תודה !

פורסם

שילוש (מעבד, לוח-אם וזיכרון) אתה יכול לקחת לדוגמא משהו כזה:

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪924

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪40

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪357

זיכרון:

Corsair 8Gb CMV8GX3M1A1600C11 CL11

כמות: 2 - מחיר: ₪226

לגבי כונן קשיח- כונן קשיח חיצוני מורכב בעצם מכונן קשיח רגיל (פנימי) עם כיסוי ומתאם ל-USB/ESATA וכדומה. הסיבה שהוא פחות אמין זה כי אתה מתעסק איתו הרבה (כלומר מזיז אותו פיזית) ומבצע יותר חיבורים וניתוקים שלו. אם אתה לא תזיז אותו הרבה והוא ישמש לך כמו אחד פנימי, אמליץ לך כבר לקנות אחד פנימי שכן הוא גם לרוב מעט זול יותר. הנה לדוגמא 2TB ב-500 ש"ח.

יש לך אחלה מארז, לכן אם לא תחליף אותו חיבור ה-USB3 שלך יהיה מאחורה ולא מקדימה (אלא אם כן תרכוש מתאם קידמי).

איזה ספק כלול במערכת שלך (חברה+דגם מדוייק אם אפשר).

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אני אלך על כונן קשיח פנימי , יש כזה דבר מתאם קידמי ? אפשר אולי קישור ? :)

והאמת שהמארז נעול ואני לא מוצא את המפתח ככה שאני לא יכול לברר אבל אם אני זוכר נכון זה היה 450 - 500 וואט נראה לי , כמה וואט צריך למפרט כזה ?

והגענו ל2047 כולל הכונן קשיח , אני בטוח שאפשר למצוא בעוד 500 איך לשפר אותו , לא ? :)

פורסם
  • מחבר

אם אני אקנה כונן קשיח SSD שיתפקד ככונן שהווינדוס עובד עליו ואת הכונן השני שיש לי אני אשתמש בתור כונן אחסון אני לא אקבל עוד אקסטרה ביצועים?

פורסם

אם אני אקנה כונן קשיח SSD

SSD או HDD?

כונן קשיח זה לא SSD.

פורסם
  • מחבר

כונן SSD שישמש לי להפעלת התוכנות וכונן HDD לאיכסון , הSSD אמור לעבוד מהר יותר מHDD רגיל לא ? זה יתן לי יתרון בשימוש בתוכנות כמו CUBASE ?

ודרך אגב YairZ הספק כוח שלי הוא Antec EarthWatts 500

תודה חברים :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים