עבור לתוכן

מחשב רב תכליתי עד 3500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, אפילו קרוב לטווח של 3000 ש"ח.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים- בינוני, עבודה משרדית רבה, תכנות - פרנסה, קידוד וידאו - בינוני.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse\Netbeans\Visual Studio (כבד מאוד, רצוי שהסימולטורים לניידים בעיקר יעבדו כמה שיותר מהר), Virtual Box- מזדמן\נמוך מאוד, virtualDub(תדיר)

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call of Duty למיניהן, Battelfiled למיניהן, Crysis האחרונים Far Cry 3 וGTA V שיצא..

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בהתאם למה שתבחרו לי.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוה.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך, עדיפות למסך טלוויזיה ומחשב. סביב ה22-23".

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 , שיהיה אפשר לראות סרט עליו ולשמוע את הסרט בלי זמזומים מקוממים ושיהיה אפשר לפתור לידו עבודות במתמטיקה בלי לאבד ריכוז.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא יודע ולא מבין בזה, אם החנות מאפשרת אז אפשרי.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור חיפה, או חנות עם משלוחים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אני עובד במהירויות אינטרנט גבוהות מאוד (100Mb ויותר) והייתי שמח להארד דיסק שיעמוד בקצב וכמובן כרטיס רשת תואם. בנוסף, אני רוצה SSD למערכת ההפעלה. תמיכה בUSB3. לפחות 4GB RAM (עדיפות ל8) והרבה מקום (לפחות 500GB).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא יתבצע שדרוג בזמן הקרוב ואין צורך להתייחס לזה.

פורסם
  • מחבר

היי,

אני לא רוצה לפתוח אשכול חדש על זה, וגם הדרישות שלי קצת השתנו מפעם קודמת.

אני אשמח לקבל מפרט חדש, אם זה אפשרי. תודה!

פורסם

הדרישות שלך מוגזמות ביחס לתקציב. מחשב שיענה על כל דרישותיך יעלה סביב ה-5 אלף.

פורסם
  • מחבר

הדרישות שלך מוגזמות ביחס לתקציב. מחשב שיענה על כל דרישותיך יעלה סביב ה-5 אלף.

כולל המסך?סכום של 4500 ש"ח (העלאה של אלף שקל), יספיק?

פורסם

תראה מה נעשה.

הנה לדוגמא מפרט מומלץ שממלא את כל הדרישות שלך, פרט למסך שהוא רק מסך מחשב ולא טלויזיה, שיריץ משחקים מודרניים על הגדרות גרפיות גבוהות יחסית לרוב. כמו שאתה רואה יש חריגה רצינית מהתקציב שלך (במיוחד אם תחליף לקחת מסך שהוא גם TV, ואז מדובר על עוד כמה מאות שקלים). מה שאפשר לעשות עכשיו, זה להתחיל לקצץ בחומרה בהתאם להעדפות שלך. כלומר, אם אתה יכול להתפשר עוד על הגדרות גרפיות במשחקים- אפשר לקחת כרטיס מסך חלש יותר. אפשר להעיף את כונן ה-SSD ומקסימום תקנה אחד בעוד כמה חודשים כשהמחירים ירדו עוד יותר. אפשר לקצץ במעבד ובכמות הזיכרון (למרות שלשימושיך אני לא ממליץ במיוחד). אפשר גם לקחת מסך איכותי פחות במחיר נמוך יותר, אך אלו בד"כ גם כן לא משתלמים לעומת זה ששמתי לך כעת.

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪899

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪43

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪306

מארז:

FRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪550

זיכרון:

Elpida 1X8GB DDR3 1600Mhz 1.5V

כמות: 1 - מחיר: ₪190

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14

כמות: 1 - מחיר: ₪401

קשיח למחשב שולחני:

SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪525

כרטיס מסך:

MSI GTX660 2GB GDDR5 Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪1145

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪105

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪899

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5063

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4962 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/qm61rghy

פורסם
  • מחבר

תראה מה נעשה.

הנה לדוגמא מפרט מומלץ שממלא את כל הדרישות שלך, פרט למסך שהוא רק מסך מחשב ולא טלויזיה, שיריץ משחקים מודרניים על הגדרות גרפיות גבוהות יחסית לרוב. כמו שאתה רואה יש חריגה רצינית מהתקציב שלך (במיוחד אם תחליף לקחת מסך שהוא גם TV, ואז מדובר על עוד כמה מאות שקלים). מה שאפשר לעשות עכשיו, זה להתחיל לקצץ בחומרה בהתאם להעדפות שלך. כלומר, אם אתה יכול להתפשר עוד על הגדרות גרפיות במשחקים- אפשר לקחת כרטיס מסך חלש יותר. אפשר להעיף את כונן ה-SSD ומקסימום תקנה אחד בעוד כמה חודשים כשהמחירים ירדו עוד יותר. אפשר לקצץ במעבד ובכמות הזיכרון (למרות שלשימושיך אני לא ממליץ במיוחד). אפשר גם לקחת מסך איכותי פחות במחיר נמוך יותר, אך אלו בד"כ גם כן לא משתלמים לעומת זה ששמתי לך כעת.

http://www.tms.co.il/preview/spec/qm61rghy

אוקיי, בוא נוריד לבנתיים את הSSD ונסתפק ב500GB הארד דיסק. ונגיע לרמת מחיר של 4500 ש"ח.

אני מתנצל שאני לא חוסך ממך את זה ומבקש בכל זאת, על איזה הארד דיסק אתה ממליץ? הבעיה שאני מחובר למהירויות מאוד גבוהות ולרוב עם מחשבים לוקח הרבה זמן הכתיבה של החומר למרות שהמהירות מאפשרת לכתוב מהר מאוד. עד כדי מצב שאני מגביל את המהירות כדי לא לתקוע את המחשב.

עוד נקודה קטנה וחשובה בשבילי, המחשב יהיה בחדר שינה וחשוב לי מאוד שיהיה שקט ברמה טובה (סבירה) יחסית, ככה שיהיה אפשר לעבוד איתו\לידו בלי זמזומים קשים של מאווררים והראד דיסק.

פורסם
אני מתנצל שאני לא חוסך ממך את זה ומבקש בכל זאת, על איזה הארד דיסק אתה ממליץ? הבעיה שאני מחובר למהירויות מאוד גבוהות ולרוב עם מחשבים לוקח הרבה זמן הכתיבה של החומר למרות שהמהירות מאפשרת לכתוב מהר מאוד. עד כדי מצב שאני מגביל את המהירות כדי לא לתקוע את המחשב.

אני לא מכיר את התופעה הזאת (או שלא הבנתי אותך נכון/הסברת את עצמך כמו שצריך).

גם אם יש לך מהירות האינטרנט שלך היא 100 מגה-ביט, זה אומר שאתה כותב לכונן הקשיח שלך על מקסימום 12.5 מגה בייט לשניה. מהירות הקריאה/כתיבה של כונן קשיח סטנדרטי היא סביב ה-150 מגה-בייט, ככה שמה שאתה מתאר כאן לא הגיוני. הכונן ששמתי לך יכול לכתוב עד מהירות של סביב ה-200 מגה-בייט לשניה.

יכול להיות שיש לך בעיה בכונן הקשיח הנוכחי שלך, בדוק את מהירות הקריאה והכתיבה שלו עם HDTUNE.

מבחינת שקט הוא אמור להיות שקט יחסית, בהתאם לרמת השקט הרצויה שציינת. ניתן להוסיף 100 ש"ח ולקחת מארז שכולל בידוד רעשים (R3) שישתיק מעט את החומרה שבתוכו. זמזומים של מאווררים לא יהיו לך, אך כמובן כל כמה חודשים מומלץ לנקות אבק. השקט של כונן קשיח תלוי בכונן הספציפי שתקבל, זה ידוע שאם 2 אנשים קונים את אותו הכונן בדיוק- אצל האחד הכונן חרישי, אצל השני הוא משמיע תקתוקים/מעט מרעיש יותר. רוב הסיכויים שתקבל כונן שקט.

לגבי המלצה לכונן, כל כונן חצי טרה יעשה את העבודה- לך על הזול ביותר, בד"כ אין ממש הבדל. קח בחשבון שהוא מעט איטי יותר מכונני טרה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות עד עכשיו.

הלכתי היום לכמה חנויות לקבל הצעות מחיר והאמת שקיבלתי קצת הפחדות בנוגע לMSI, נאמרו לי המון מושגים שלא ממש הבנתי ומשהו שהקירור והבנייה שלהם דפוקה. זה נכון? באמת יש לזה בסיס?

בכל זאת, האם יהיה אפשר לשנות את המפרט לחברות אחרות (רצוי יותר מוכרות) מאשר MSI? גם אם זה יגרור תוספת קטנה.

פורסם

יאיר, אני חושב שהוא מתכוון לזה שהוא כותב הרבה ואז זה כבר לא מראה את מה שהוא כותב כי נתק ורק אחריי כמה דקות זה כותב את מה שהוא כתב.. נפוץ יותר במחשבים ישנים P:

פורסם

^עכשיו נסה לקרוא את מה שכתבת ותגיד לי אם הבנת. כי אני לא.

תודה רבה על התשובות עד עכשיו.

הלכתי היום לכמה חנויות לקבל הצעות מחיר והאמת שקיבלתי קצת הפחדות בנוגע לMSI, נאמרו לי המון מושגים שלא ממש הבנתי ומשהו שהקירור והבנייה שלהם דפוקה. זה נכון? באמת יש לזה בסיס?

בכל זאת, האם יהיה אפשר לשנות את המפרט לחברות אחרות (רצוי יותר מוכרות) מאשר MSI? גם אם זה יגרור תוספת קטנה.

ידוע, ואתה יכול לקחת את כל ההפחדות האלה ולזרוק אותם לפח. MSI היו לא משהו בעבר אך בשנים האחרונות הם בסדר גמור ויש להם מוצרים מצויינים. יש מיליון ואחד סיבות שבה חנות תגיד לך משהו שלילי על מוצר/חברה כלשהי.

ה-MSI שהצעתי לך הוא לוח טוב ומשתלם מאוד ואינו שונה מלוחות האם בטווח המחירים שלו. אתה יכול להוסיף עוד סביב ה-50 ש"ח ולקחת את הלוח הזה של ג'יגבייט, אבל תכלס אין ממש סיבה שתעשה את זה.

פורסם
  • מחבר

^עכשיו נסה לקרוא את מה שכתבת ותגיד לי אם הבנת. כי אני לא.

ידוע, ואתה יכול לקחת את כל ההפחדות האלה ולזרוק אותם לפח. MSI היו לא משהו בעבר אך בשנים האחרונות הם בסדר גמור ויש להם מוצרים מצויינים. יש מיליון ואחד סיבות שבה חנות תגיד לך משהו שלילי על מוצר/חברה כלשהי.

ה-MSI שהצעתי לך הוא לוח טוב ומשתלם מאוד ואינו שונה מלוחות האם בטווח המחירים שלו. אתה יכול להוסיף עוד סביב ה-50 ש"ח ולקחת את הלוח הזה של ג'יגבייט, אבל תכלס אין ממש סיבה שתעשה את זה.

היי,

הייתי היום במעמד הקנייה של המחשב ונאמר לי שהלוח אם של גיגהבייט שנתת לי, לא תואם למעבד. זה נכון?

פורסם

מה? מי אמר לך את השטות הזאת?

כמובן שיש תמיכה מלאה (אתה יכול גם להכנס לעמוד הבית של המוצר באתר החברה ותחת cpu support לראות אילו מעבדים נתמכים בעצמך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים