עבור לתוכן

סטטיסטיקת פיגועים: 111 פיגועים במהלך דצמבר בגדה ובי-ם. על כמה מהם שמעתם בתשקורת?

Featured Replies

פורסם

לכל מ שהאג'נדה הביטחונית זה לא הצד החזק שלו?

דווקא הייתי מצפה שהתקשורת השמאלנית תראה שהמבצע של ביבי בעזה היה כושל, וירי הטילים נמשך...

מדוע בביביתון (ישראל היום) גם אין אזכור לירי הטילים?

האם בביביתון יש דיווח על כל אחד מ-111 הפיגועים, כמו גם על כל אחת מפעולות התג מחיר?

• תגובות 40
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אתה צריך עוד הוכחה לכך ש"ישראל היום" זה גם חלק מהתקשורת ולא "ביביתון"?

פורסם

אולי מסיבה מסויימת (הוראה מגבוה נניח ביבי) יש צנזורה על העניין.

איזה כיף, גם אני יודע להמציא קונספירציות :P

מה עם כלי התקשורת הזרים (cnn/fox/אלג'זירה) הם דיווחו על הירי הזה?

מה האינטרס שלהם?

פורסם

אתה צריך עוד הוכחה לכך ש"ישראל היום" זה גם חלק מהתקשורת ולא "ביביתון"?

לדעתי פשוט לא היה ירי טילים... אחרת מישהו שהוא לא משתמש בפורום, היה מדווח על זה איפשהו...

לגבי פיגועים/תג מחיר - אינני קורא את העיתון כבר זמן רב, כך שאיני יודע מה מידת הסיקור שלו של כל "צד".

פורסם

מערכות התראה מתריעות התרעות שווא על בסיס יומי (מן הסתם אני לא אפרט איך אני יודע), בכל מקרה היו דיווחים של ירי טילים שלא היו בתקשורת, והיו גם כאלו שלא דווחו, אך מודבר קורטוב ממה שהיה. אין טעם לדווח על כל שטות, ארועי "תג מחיר" קורים עניין שבשגרה (לצערי) וגם במקרה הזה מרביתם לא מדווחים.

חאלס לנסות להצדיק טענה שלא נכונה, גם ירי טילים לא נחשב כאירוע פיגוע ויש לזה שם אחר "ירי תלול מסלול", יותר מצחיק שאתה מאשים באופן עיקבי את YNET באי דיווח על הפיגועים כשאתה מסתמך על מקור משם.

השב"כ חייב להציג תמונת מצב מאוזנת, הוא לא יכול להגיד שאין כלום כי אז יקצצו (או לא ירחיבו) את התקציב, והוא לא יכול להגיד שכל הזמן יש תהרחשות אחרת ישאלו "מה לעזאזל השב"כ עושה". אז הוא מציג תמונת שווא שקרו 111 פיגועים בחודש דצמבר, אבל האמת היא שהגדרה לפח"ע זה פיגועון חבלני עלוב.

לפני שבועיים חטפו פלסטינים לחייל את הנשק מוצב בשטחים, יש הרי שיגדיו שזה פיגוע, אבל בתאכלס זה לא יותר מאשר אירוע פלילי, כי הרי אם מטרתם היתה לבצע פיגוע טרור הם גם היו הורגים את החייל באותה קלות... בקיצור בחודש דצמבר לא היו באמת פיגועי טרור (האחרון היה בעמוד ענן ואת הזה שלפניו היה כנראה ארוע הירי בגבול מצריים, בנוסף ניסיוןפיגוע באחד מישובי עוטף עזה).

פורסם

הכל בסוף פופוליזם ורייטינג.

אם היית מקבל כל יום עיתון עם כל החדשות של היום שעבר היית מקבל כל יום ספר. בסופו של יום המקום הוא מוגבל בין אם זה בעיתון ובין אם זה בעמוד הראשי של YNET. ידעת שעל רוב החדשות אתה בכלל לא שומע? בסופו של יום אתה שומע רק על הדברים שיש בהם הכי הרבה עניין לציבור וזהו תפקידו של העורך לקבוע מה בעל עניין. בין אם העורך יותר ימני כמו בישראל היום או יותר שמאלני כמו במעריב.

מזה משתמע גם ההבדלים עליהם אתה מדבר בין פח"ע יהודי וערבי. בתור אחד כמוני שעושה הרבה מילואים בשטחים וכמוך שכנראה גר שם, אתה יודע שלא חסרים ארועי פח"ע מהצד הפלסטינאי על בסיס יומיומי. הם כבר לא מעניינים אף אחד (מלבד אולי מי שגר שם וחווה אותם על בשרו) ולא בגלל שהם פחות "נוראיים" או רציניים מארוע מקביל בתל אביב, הם כבר שגרה לא מעניינת.

נהפוכו כנראה כן מעניין (לא אותי בכל אופן) כי בדרך כלל זה לא קורה, אל אחת כמה וכמה כשזה בה מהצד שלנו כי אנחנו בכל אופן, גם לדעתנו, גם בעולם , נחשבים "יותר טובים מהם". ומאיתנו לא מצפים לרדת לרמה שלהם.

זוהי המהות פחות או יותר ולא צריך לפתח כל מיני תאוריות קונספרציה ולדעת שלכל דבר יש הסבר הגיוני.

פורסם

בחייאת אתה יודע כמה יש שלא מדווחים? יש כאלו שלא מדווחים תחת צו איסור פרסום, כי המשטרה יושבת למבצעים על הזנב, וצריך עודטעות אחת ולא רוצים להבהיל אותם. ויש עוד אלף סיבות.

מה שאתה מנסה לעשות פה לא תוכל לעשות, היה ואתה מחפש להוכיח הוכחה כללית על סמך מקרה פרטי (זה לא עובד, לומדים את זה בכיתה ח' בתמטיקה), והיות והמקרה שלי הוא בטענה שלא מפרסמים, לא אוכל להביא טיעון בעד כי אז יהיה בכך פירסום.

בקיצור נותר לך לעשות אחד משני דברים,

1. לחשוב בהגיון, להבין שלא כל שטות מדווחת.

2. לחשוב שהתקשורת אשמה בהכל, וגם השמאלנים ששולטים בה, ולהאמיןשהכל מדווח.

אני למשל בחרתי לטעון בטענה של ויק, את סעיף 1, כמושבחרתי בטענה שלי.

לא הכל מדווח!!!!!!!!

פורסם

תגדיר "שטות".

אם אתה מתכוון להיטפל לקטנוות אז שטות זו לא המילה נכנונה.

אבל אם אתה מבין את הרוח הכוללת של דברי אז אתה מוזמן להצטרף לדברי.

שאני אומר שטות (וזו לא ההגדרה המילוני): אזי הכוונה היא אירוע פעוט בעל חשיבות מינמלית ונקודתית.

אתן לך לדוגמא, לפני שבועיים היו באזור שבו אני דר שני אירועי ירי, באחד נהרג מישהו ובשני אפילו לא נשרט. תנחש איזה אחד דווח ואיזה לא?

אתן לך דוגמא אחרת, לפני כמה שנים ישבו כמה חברה והסניפו גז מזגנים באחד מבתי הספר באזור שלי, מרוב סטלה אחד נפל ומת.

אתן לך ניחוש כמה תלמידים מסניפים גז מזגנים בתאכלס, כמה מהם דווחו?

פורסם

נניח וזה נכון.

למי יש את האינטרס שירי טילים מעזה לא יתפרסם בתקשורת?

חסר סיבות? כרגע יש בחירות. השמאל (ששולט בתקשורת) אין לו אינטרס לפרסם (כל עוד אין נפגעים) כי זה בעצם יבריח קולות לימין. למי שבשלטון אין אינטרס לפרסם כי זה מראה שמה שטענו שהמבצע בעזה לא השיג את מטרתו נכון. היחידים שירוויחו מזה הם קבוצה קטנה וצודקת של אנשים שמכונים בתקשורת "ימין קיצוני" והסיבה שהם מכונים כך היא כי לא אוהבים את העמדות שלהם.

פורסם

אולי מסיבה מסויימת (הוראה מגבוה נניח ביבי) יש צנזורה על העניין.

איזה כיף, גם אני יודע להמציא קונספירציות :P

מה עם כלי התקשורת הזרים (cnn/fox/אלג'זירה) הם דיווחו על הירי הזה?

מה האינטרס שלהם?

לפי העולם יהודים טובים רק כשהם מסכנים כמו מלחמת המפרץ. או שכמסרנו שטחים. למעשה כל פעם שהתכופפנו העולם אהב אותנו. איזה אינטרס יש להם כדי לדווח? מה קרה בדיוק שמצריך דיווח? ירו טיל על שטח פתוח?

הרי הנוסחה ידועה. הם יורים טילים לשטחים פתוחים כדי שהכסף מאירן ימשיך לזרום. אצלנו ובכל העולם זה לא חדשות כי לא קרה כלום חוץ מאיזה מלפפון שחוט. אבל אותם אנשים עם אותם טילים בזמן מלחמה יודעים לפגוע בבתים. אתה חושב שבזמן מלחמה הם יורים עם כוונת ובשאר הזמן בלי? זה אינטרס שלהם להראות "התנגדות" אבל לא לעשות משהו שיחייב את ישראל להגיב. למה היה הבלגן הזה לפני כמה חודשים? אולי כי אירן הייתה צריכה הסחת דעת? אולי סוריה? מי יודע?

שים לב למספר הבא, נורו 14000 טילים על הדרום (לפי פרסומים בעיתונות) האם אתה מאמין שהיו 14000 פרסומים? אפילו 1400? אני חושב שאם תחפש לא תמצא אפילו 140. זה אמור לתת לך מושג לגבי כמה מתייחסים בתקשורת לנושא.

פורסם

לדעתי פשוט לא היה ירי טילים... אחרת מישהו שהוא לא משתמש בפורום, היה מדווח על זה איפשהו...

לגבי פיגועים/תג מחיר - אינני קורא את העיתון כבר זמן רב, כך שאיני יודע מה מידת הסיקור שלו של כל "צד".

יש סיבה שאתה קורא לי שקרן? אני יכול לגבות את מה שאני אומר. אתה מוזמן למשטרת שדרות. יש שם מדפים עם חלקי הטילים שמצאו.

פורסם

יש סיבה שאתה קורא לי שקרן? אני יכול לגבות את מה שאני אומר. אתה מוזמן למשטרת שדרות. יש שם מדפים עם חלקי הטילים שמצאו.

יש סיבה שאתה חושב שקראתי לך שקרן?

האם טענת שהיית באזור, שמעת אזעקה ולאחריה קול נפץ?

זה שמצאו חלקי טילים, לא אומר בהכרח שהם לא נורו קודם לכן.

פורסם

למעשה אם תקראו ברוטר אז תגלו על הרבה מאירועי הפח"ע ואם תבדקו עיתונות ערבית תגלו מעבר לכך גם התעלוות של חיילי צהל בילדים קטנים, ערים ישראליות שנכבשות בידי צבאות השחרור הפלסטיני וכדומה.

אציין שגם הרבה מה"טרור היהודי"* לא מוזכר בחדשות, לא בגלל מגמה כלשהי אלא בגלל שהטרור היהודי על מנת להתקיים צריך להיות ממודר מאוד ולא לקחת קרדיט על הפעולות שלו. לפעמים מוזכרים ארועי תג מחיר או אירועים של כהנסטים אך למעשה יש קבוצות אחרות פעילות כגון "גדודי שלהבת גלעד" ו"הוועד לביטחון בכבישים"

*טרור יהודי לא באמת קיים בגלל שטרור כגד טרור לא נחשב מלכתחילה ככזה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים