עבור לתוכן

סטטיסטיקת פיגועים: 111 פיגועים במהלך דצמבר בגדה ובי-ם. על כמה מהם שמעתם בתשקורת?

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4329523,00.html

לא כולל ארועים של זריקת אבנים, כמובן - למרות שגם זה, כשזה מבוצע בכביש מהיר, יכול להרוג וכבר הרג.

על כמה מאותם 98 ארועים של השלכת בקבוקי תבערה שמעתם בכלי התקשורת המרכזיים? על כמה משש המטענים? הייתכן שכלי התקשורת מנסים למכור לציבור מיצג שווא של ערבים שלווים ורודפי שלום בגדה (S/ כמובן)?

• תגובות 40
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה חדש בזה? התקשורת מנסה למכור שקט בכוח. אתה מודע לזה שיש עדיין ירי טילים על הדרום מעזה?

כמו שהזכרתי קודם יש לי משפחה בדרום ואני מבקר שם די הרבה. בשבת האחרונה הייתי שם ופשוט לא מדווחים על מה שקורה. אז יש בועת תל אביב אבל פה אפשר לומר בלב שקט שהתקשורת אשמה בכך.

פורסם
  • מחבר

רגע. ישנו הבדל בין אי-דיווח לבין דיווח שקרי. הכתבה טוענת שבמהלך דצמבר לא היו שיגורי רקטות לדרום, מלבד שני פצמ"רים שנפלו בתוך הרצועה. האם זהו שקר?

פורסם

אוי מה שהיה לי בשבועיים האחרונים במילואים באיו"ש... :facepalm:

פורסם

ויק, אני אברר בדיוק, המקור שלי נובע ממישהו שהוא אחד מהאחראים על ההגנה ביישוב בדרום. אני יודע שמתקבלת הודעה על כל אירוע. אני אברר אם היו רקטות או פצמ"רים (בהנחה ומעדכנים אותם אחרי זה) אבל בכל מקרה אחרי המבצע בהחלט היו שיגורים גם של רקטות. אני לא סגור לגבי דצמבר. אני אבדוק ואעדכן.

פורסם

באמא שלי נהיינו מדינה של קוקסינלים, כל אירוע הכי קטן זה פיגוע. כן זה לא נעים, אבל נשרוד.

ולא התקשורת לא מנסה להציג מצב שווא שהכל שקט, פשוט לשלוח כתב או לעלות ידיעה רצינית עולה יותר מהרווח הפוטנציאלי.

אגב אם תסתכל בהודעות מדי פעם. תראה הרבה פעמים דיווחים על בקבוקי תבערה שמעבר למשפט "בקבוקתבערה נזרק לעבר כוחות צה"ל בכפר הפלסטיני 'קר כלשהו' " לא נכתב עליהם מאומה...

פורסם
  • מחבר

DXM היקר, אם זריקת בקבוק תבערה על רכב אזרחי (והרי קרו לא מעט מקרים שהבקבוקים נזרקו דווקא על רכבים אזרחיים) אינה בגדר פח"ע מבחינתך, אלא משהוא שצריך "לשרוד" בלי להגיב עליו, הייתי במקומך נזהר מלפזר שמות תואר גמו "קוקסינלים". חוץ מזה, אם אכן מדובר בארועים שאינם שווים התייחסות, שתתכבד נא התקשורת ותתעלם באותו אופן גם מעוינות יהודית כלפי ערבים, שלרוב מתבטאת בדרך אלימה הרבה פחות מאשר נסיונות רצח. בינתיים, כל אימת שיהודי לכאורה (הרי לא באמת טורחים לבדוק לפני שמאשימים) מרסס כתובת על קיר, קוראים לזה "טרור".

פורסם

http://news.walla.co.il/?w=/90/2605080

לפעמים יש הרגשה שהתקשורת לא מדווחת אמת רק בשביל הקטע. יעידו על כך כל התגובות שאומרות שירדו כמה פתיתי שלג בכל רחבי ירושלים, בטח ובטח לא "שלג כבד".

פורסם

כמובן שחמש דקות אחרי שכתבתי את התגובה התחיל לרדת שלג רציני :))

פורסם
סטטיסטיקת פיגועים: 111 פיגועים במהלך דצמבר בגדה ובי-ם. על כמה מהם שמעתם בתשקורת?

על כולם. הנה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4329523,00.html

לא שאני בא להגן על התקשורת בישראל, אבל אתה לא חושב שזה קצת הזוי שאתה תוקף את התקשורת על זה שהיא לא מדווחת על פיגועים, על סמך כתבה באותה התקשורת בדיוק על כמות הפיגועים בחודש האחרון?

מילא אם היית עושה מחקר בעצמך או מביא מקור חיצוני, אבל אתה טוען ש-YNET לא כותבים על פיגועים אחרי שקראת ב-YNET כתבה על זה שהיו הרבה פיגועים בדצמבר.

מה אתה מצפה, פריצה לשידור ישיר של כל ערוצי החדשות על כל בקבוק תבערה שנזרק? נחש מה - גם לא על כל רצח אתה תשמע בחדשות.

פורסם
  • מחבר

כשארועי "תג מחיר" ידווחו באותו האופן, קרי כהערה סטטיסטית ללא כותרות בכל פעם ופעם, יהיה על מה לדבר.

פורסם

היה לי עכשיו קצת זמן אז מילאתי את ההתחייבות שלי. בדצמבר נורו 3 טילים על ישראל. אני לא שמעתי בתקשורת על טיל אחד.

פורסם

היה לי עכשיו קצת זמן אז מילאתי את ההתחייבות שלי. בדצמבר נורו 3 טילים על ישראל. אני לא שמעתי בתקשורת על טיל אחד.

נניח וזה נכון.

למי יש את האינטרס שירי טילים מעזה לא יתפרסם בתקשורת?

פורסם

לכל מ שהאג'נדה הביטחונית זה לא הצד החזק שלו?

פורסם
  • מחבר

ואילו בכתבה לא רק שהטילים הללו אינם מוזכרים (לתשומת ליבו של מר מינימייזר, בכל הקשור לאזכור ארועי פח"ע בתקשורת), אלא שנטען שם במפורש שבדצמבר כלל לא היה ירי. אם יגאל צודק, ואכן היו 3 שיגורים (ולא רק אזעקות, שכן יש גם אזעקות שוא), כבר לא מדובר בפרסום מגמתי, אלא בשקר בפה מלא.

השמאל התקשורתי נקרע כאן בין שתי בחירות: מצד אחד, הוא מנסה ליצור מצג שוא כאילו הערבים בגדה פחות עויינים את ישראל ממה שהם באמת, ושניתן לעשות הסכמים עם החמאס. מצד שני, הם לא רוצים להדגיש שירי הטילים פסק ברובו בעקבות עמוד ענן, אותו הם מנסים להטמיע בזכרון הציבור כמבצע כושל בניצוחו של נתניהו. מה עושים? בכתבה עמוד ענן מוזכר פעם אחת - בפסקה בה מדובר על הפיגועים בגדה, שדווקא התגברו במהלך המבצע (כצפוי, אני מניח). בפסקה בה נטען כי ירי הטילים פסק, הפלא ופלא - עמוד ענן לא מוזכר.

לדעתי צריכים להיות חוקים ברורים לעיתונאים ולכלי תקשורת:

1. חוק הנוסח האחיד - אין להשתמש בכינויים שונים לאותה קבוצת אוכלוסיה כתלות בהקשר. אם ערבי נקרא ערבי בכתבה המתארת פגיעה לכאורה בערבים, אין לכנותו "תושב ירושלים" בכתבה המתארת פגיעה של ערבי תושב מזרח ירושלים ביהודי. אם כבר, אז גם אין לתאר את מזרח ירושלים כמזרח ירושלים כשמדובר על "צעדים מעוררי מחלוקת" מטעם יהודים, וירושלים בעלמא בהקשר זה, ואין לתאר נסיון דקירה כנסיון רצח על רקע לאומני כשהתוקף הוא יהודי וכקטטה כשהתוקף הוא ערבי. כמובן, חוק זה מתייחס גם למילים כלליות יותר - "טוען", "מוסר", "מבטיח", "מזהיר", "מאיים".

2. חוק הפרסום העקבי - אין להדגיש ארועים מסויימים ולהצניע ארועים אחרים, כשמדובר בארועים בעלי אופי דומה, על סמך זהות התוקף לכאורה והקורבן לכאורה. אם תקיפה בריונית של ערבי אקראי בירושלים בידי צעירים יהודים היא ארוע ראוי לפרסום, כך גם כל תקיפה בריונית של יהודי אקראי בידי בריונים ערבים. כלל זה צריך כמובן להיות מוחל על כלל קבוצות האוכלוסיה.

3. חוק הגילוי הנאות - אין לפרסם ארוע ללא מתן תאור ההקשר או הנסיבות, בתנאי כמובן שהפרטים הללו ידועים. אם התרחשה קטטה בין יהודים וערבים, למשל, אין להצניע את הנסיבות שהובילו לפתיחתה, למשל הטרדה מינית מצד הערבים המעורבים כלפי בנות יהודיות במקום. באותו אופן, אין לפרסם נתונים סטטיסטיים כלשהם בלי לפרט כיצד הם נמדדים - למשל, אין לטעון כי לפי נתוני המשטרה פשיעת המסתננים דווקא נמוכה משיעורם באוכלוסיה, מבלי לציין כי אותם נתוני משטרה מתבססים רק על מקרים בהם זהות החשוד ידועה (וגם זה כמובן רק מתוך המקרים בהם הוגשה תלונה ונפתח תיק חקירה).

4. חוק הסקר השקוף - אין לפרסם תוצאות סקרים בלי להביא בכתבה עצמה את הנוסח המדוייק של שאלות הסקר, ובלי לפרט את חתך האוכלוסיה הנסקרת. למשל, אם סקר כלשהו התבצע באינטרנט, יש לציין שהסקר מתאר את פילוג הדעות בקרב משתמשי אתר מסויים בלבד. אם הסקר התבצע טלפונית בטלפון קווי, יש לציין זאת, ולהזכיר שכיום צעירים רבים כלל אינם מחזיקים בטלפון קווי, כך שהסקר נותן העדפה לדעות של אוכלוסיה מבוגרת יותר.

5. חוק הכותרות חסרות הפניה - אין לפרסם כותרת המדגישה את עמדתו של צד אחד בנושא שנוי במחלוקת להצניע את עמדתו של הצד השני. החוק מתיחס כמובן גם להבאת ציטוטים בכותרת.

עד שלא תהיה חקיקה ברוח הזו, התקשורת תמשיך לשמש שופר תעמולה ותו לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים