עבור לתוכן

עזרה/ייעוץ רגע לפני קניית מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי כמה קצת טיפשיות רגע לפני שאני מזמין מחשב ולאחר שהתייעצתי בפורום הזה לגבי מפרטים. אשמח לתשובות.

1. בקשר למארז הזה: בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic ECO 500W -

האם להגיד לחנות להוסיף לי קירור או מאווררים? כמו כן הוספתי למפרט את זה Raidmax 120mm Retail Quiet Fan האם זה מתאים בכלל?

דרך אגב סתם שאלה מעניינת - איזה מארז עדיף ואיכותי יותר הTMS S1 או FRACTAL CORE 3000 ?

2. בקשר לאנטי וירוס - חשבתי להוריד משהו חינמי (AVG, AD-AWARE, AVAST וכדומה) אבל אני לא יודע איזה להוריד, מצד אחד אני רוצה הגנה טובה ומצד שני במחשב הישן שהיה לי תמיד הייתי צריך את האנטי וירוס הכי פחות כבד ואפילו לבטל חלק מהפ'יצרים שלו וכל זאת על מנת שלא יפריע לביצועים(אולי בכלל במחשב כמו שבחרתי האנטי וירוס בכלל לא מורגש בביצועים?) ולכן השאלה שלי איזה אנטי וירוס להוריד? או שבכלל לקנות אחד בכמה דולרים (בכל זאת צריך הגנה למחשב שעולה יותר ב4000 ש"ח) לא?

3. בקשר למערכת הפעלה - יש לי אפשרות להוריד חינם את מערכת ההפעלה וינדוס 8 דרך האתר של מיקרוסופט אבל אם אני מקבל מחשב חדש אז אני בכלל לא יכול לפתוח אינטרנט ולהוריד(כי אין עוד מערכת הפעלה), אז השאלה שלי מה אני עושה? האם אני מוריד מהמחשב הישן שיש לי עכשיו לאיזה דיסק און קי ואז מה?

4. ושאלה אחרונה שעוד לא הצלחתי להגיע למסקנה מהתשובות שראיתי -החלטתי לקחת כרטיס מסך השאלה שלי היא: איזה כרטיס מסך לקחת שיותר מתאים לשימושים שלי שהם: כאמור אני רואה הרבה תוכן ב - HD ומשתמש בשני מסכים באיכות מאוד גבוהה ועושה הרבה דברים בו זמנית ומציג אותם בשני המסכים דרך אגב אני לא משחק משחקים במחשב. (זה השרשור שפתחתי במקור בשביל לדעת איזה מפרט לקחת: (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=551216.0)אז ההתלבטות היא בין:

Gigabyte HD7770 "OC" 1GB GDDR5 – RETAIL או

GTX650 2GB GDDR5 PCI-E OC Retail?

והאם אני צריך עקב כך לשנות את הספק כוח ו/או להוסיף קירור או משהו כזה?

האם יש לכם עוד טיפים לבור שכמוני בנושאים הללו?

סליחה על הבורות ועל כל השרשור הארוך הזה.

תודה לכולם.

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

1. לא יודע מה זה TMS S1. משהו גנרי של TMS ולא ממותג. הייתי הולך על ה-FRACTAL.

2. אנטי וירוס - AVAST HOME!. חינמי, חזק ולא מעיק.

3. בדיוק.

4. אתה לא צריך כרטיס מסך נפרד - חבל על הכסף. תוכל להוסיף מאוחר יותר אם המובנה לא יספק אותך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

1. נגיד ואני לא אקנה כרטיס מסך נפרד השאלה היא בכל זאת ללא קשר למחיר לאיזה כרטיס מבין השניים היית הולך לשימושים שתיארתי?

והאם זה יעלה יותר לבקש שירכיבו לי אחר כך כרטיס מסך נפרד?

2. ואם אני כבר לא לוקח כרטיס מסך אז האם הכרטיס מסך המובנה שלקחתי מספיק טוב לשימושים שלי?

דרך אגב הלוח אם שהמליצו לי הוא Gigabyte GA-H77-D3H אבל אני יכול לקחת אחד יותר טוב כי אני לא לוקח כרטיס מסך נפרד?

3. האם כדאי ווינדוס 7 או 8 (אמרו לי ש 8 לא משהו)?

4.

בקשר לאנטי וירוס - איזה חבר המליץ לי על ESET Smart Security 5 או ESET NOD32 AntiVirus5 אז מה אתה אומר על זה?

פורסם

אם איני טועה, ה-S1 זה מארז שעובר ריברנד. כלומר את אותו מארז אתה יכול למצוא בכמה חנויות/חברות ופשוט השם שונה.

לדוגמא כאן וכאן. האם הוא עדיף על פני הקור 3000 מבחינת איכות איני יודע, אך הוא כן כולל יותר פיצ'רים נוחים כמו יציאת USB3 קידמית.

1. אתה לא צריך כרטיס מסך נפרד. הליבה הגראפית המובנת בהחלט תספיק לך להרצה של תכנים באבחנה גבוהה על שני המסך הללו.

אם בכל זאת אתה רוצה כרטיס נפרד (סתם כי בא לך לזרוק כסף), יש לך את הכרטיס הזה.

2. כמו שאמרתי לך- הליבה הגראפית במעבד תספיק לכל שימוש סטנדרטי- אופיס ואינטרנט ועד להרצה של תכנים באבחנה גבוהה ומשחקים קלים מאוד. הבחירה בלוח תלוי בהעדפות שלך. לוח H77 (זה שרשמת) כולל יותר פיצ'רים ויציאות כמו אקסטרה יציאות USB3. לוח כמו B75-D3H שזול יותר עדיין אמור להספיק לך שכן גם הוא כולל 2 יציאות USB3, חיבור SATA3 אחד ויציאות וידאו מגוונות.

3. כל אחד והעדפות שלו. תראה סקירות וסרטונים ביוטוב ותחליט מה מתאים לך.

חלק מהשאלות שאתה שואל כבר שאלת בדיון המקורי שלך- קרא אותו שוב, ולהבא אל תפתח דיונים נוספים אלא תמשיך מאותו הדיון.

פורסם
  • מחבר

תודה.

פורסם
  • מחבר

מסתבר שהקנייה עוד לא הושלמה בגלל שדיברתי עם TMS ומסתבר שבמארז שהוצע לי FRACTAL CORE 3000 אין בכלל יציאת USB 3.0

ולכן אני צריך עצה לגבי מארז אחר? מה אתם ממליצים?

ב TMS S1 יש מקום רק לשני מאווררים וחשבתי לשים אחד מקדימה , אחד מאחורה ועוד אחד במקום נוסף.

תודה

פורסם

אני מעדיף את AVG, לפי דעתי הרבה פחות מעיק (לפני שבוע קניתי את גרסה המלאה).

פורסם

^ האמת שאני הייתי אומר בדיוק ההפך :lol:

השתמשתי לפני מספר שניםב-AVG והוא היה נפלא עד שהגיעו הגרסאות היותר חדשות שלו, שלדעתי לא מספקות הגנה כמו שצריך (כמובן לא מדבר על הגרסא החינמית). ניסיתי מספר אנטיוירוס וכעת אני ה-NOD32 שאומנם הוא טיפה חופר, אך יחד עם זאת מספק הגנה מצויינת.

פורסם

האמת שגרסה 2013 היא זאת שגרמה לי לקנות אותו, עד אז הייתי רק ב-FREE. הגרסה החדשה פשוט הרבה יותר טובה מכל האחרות.

פורסם
  • מחבר

תודה,

1. בקשר לאנטי וירוס - ראיתי משהו שנקרא ESET Smart Security 5 או ESET NOD32 AntiVirus5 לאיזה מהם התכוונת?

פורסם

חברים יקרים - זה לא פורום תוכנה :nono:

קח AVAST HOME וחלאס עם החפירות והדיון בנושא כאן.

פורסם

חברים יקרים - זה לא פורום תוכנה :nono:

קח AVAST HOME וחלאס עם החפירות והדיון בנושא כאן.

תחמן...

פורסם

מה תחמן? לכו תחפרו על זה 1000 עמודים בפורום המתאים.

אתה יכול להזמין אותי לשם אם בוער לך :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים