עבור לתוכן

ריטלין להמונים?

Featured Replies

פורסם

הכתבה הזו, לי לפחות, נראת די אמביולנטית. כצופה לא נראה לי שמוסבר שם מספיק שריטלין הוא סם לכל דבר, שפשוט מאושר לשימוש רפואי.

לא מעט נקודות מטרידות עולות מהכתבה:

• חוסר מודעות של אנשים הלוקחים ריטלין ללא פיקוח לתופעות הלוואי של הכדור. נראה כאילו למרואיינים בכתבה אין דאגה בנוגע לכך, ואני נוטה לחשוב שזה המצב אצל רוב האנשים שמשיגים את הכדור.
  • ריטלין (מתילפנידאט) רשום בפקודת הסמים המסוכנים - כלומר מי שמחזיק ומשתמש בו נחשב עבריין בדיוק כמו מי שמשיג ומשתמש במורפיום, קנביס או קוקאין?
  • ריטלין כחומר משפר קוגניציה - נראה לכם בסדר שאדם בריא לחלוטין ישתמש בחומרים משפרי יכולת חשיבה ברמה כזו?

אישית לא הכרתי אנשים שהשתמשו בריטלין ללא פיקוח - או לפחות לא ידעתי על זה שהם משתמשים (כן הכרתי כאלה שהשתמשו תחת פיקוח). ואתם?

פורסם

ריטלין הוא סם מרץ, הוא לא מעלה קוגניציה אלא יכולת ריכוז.

לצורך העניין, קפה עובד בצורה מאוד מאוד דומה לריטלין, רק חלש יותר (בערב 1:10).

באופן כללי, למי שאין בעיה קוגניטיבית רלוונטית לטיפול בadhd, שימוש בריטלין יכול לפגוע בקוגניציה (מעלה חרדתיות, לחץ דם, וכו').

הטיעון המוסרי די דבילי. אם היה משהו שמעלה את האינטיליגנציה, נראה לי שהוא לא היה רק אפשרות, אלא חובה.

פורסם

איך אפשר ללמוד 4 שעות אינפי בלי ריטליןֿ? :s07:

לפני הריטלין כל הלימודי שלי היו מזוכיזם טהור - סבלתי מכל שנייה. עכשיו אפילו החומר המשעמם ביותר נראה מרתק.

לא יודע אם יש לי הפרעת קשב או שאני סתם עצלן, אבל אחרי 3 שנים עם ריטה הביצועים שלי עלו פי 10, נעשיתי תלמיד מצטיין, ולא הייתה לי אף תופעת לוואי. בלי הכדור הזה הייתי אולי מפנה זבל או מטאטא רחובות במקום מנהל רשתות ומהנדס תוכנה (לעתיד).

פורסם

ריטלין דומה מאוד לקוקאין מבחינה כימית.

כתישת הכדור לאבק והסנפתו מביאים לhigh כמעט זהה לקוקאין

מחקרים מצאו שילדים שהורידו אותם מרטלין בבגרותם(כנהוג) נוטים יותר להתמכר לקוקאין.

פורסם

השחרור של ריטלין מאוד איטי, אין שחרור מהיר או היי כמו בקוקאין, וגם אין צניחה מהירה כמו בקוקאין.

במינונים הנמוכים שריטלין ניתן למטרות רפואיות, ההסתברות להתמכרות היא נמוכה מאוד.

מי שכותש ריטלין כדי להסניף אותו, נמצא בקטגוריה אחרת לגמרי.

(אפשר גם להכין סמים מתה, אם מתעקשים

http://en.wikipedia.org/wiki/Chifir'

)

פורסם

ברור ששחרור איטי של כדור במינון נמוך לא מוביל להתמכרות כמו הסנפות במינון גבוה.

אבל העובדה עדיין קיימת, שריטלין הוא סם מאוד דומה לקוקאין.

לא שאני מדבר בעד או נגד.

אם זה עוזר לך קח.

סמים הם לא דבר רע בהכרח.

לדעתי הבעיות שמובילות לשימוש בריטלין נגרמות ע"י המציאות המודרנית הטכנולוגית מהירת הקצב ומסיחת הדעת שמעודדת גם לא מעט פאסיביות ורדידות, ומוחמרת ע"י הורים וסביבה קרה עצבנית וחסרת סבלנות שנגרמת ע"י מלחמת השרידה במרוץ הכלכלה המודרנית.

וזאת בעיה הרבה יותר חמורה וגדולה מADHD.

פורסם

בצע כסף ואגואיזם טהור, הכל מתחיל ונגמר בזה.

פורסם

מישהו כאן ניסה ריטלין בשילוב עם mdma?

פורסם

mdma .... :lol:

כנראה פעילי השמאל ומתנגדי הגדר , יש להם הרבה מרץ .

פורסם
VVdLf.png
פורסם

איך אפשר ללמוד 4 שעות אינפי בלי ריטליןֿ? :s07:

סטרטרה.

פורסם
  • מחבר
ריטלין הוא סם מרץ, הוא לא מעלה קוגניציה אלא יכולת ריכוז.

הטיעון המוסרי די דבילי. אם היה משהו שמעלה את האינטיליגנציה, נראה לי שהוא לא היה רק אפשרות, אלא חובה.

לא אמרתי שהוא מעלה אלא משפר. היכולת להתרכז למיטב ידעתי היא חלק מהיכולות הקוגניטיביות.

אני לא חושב שחומר משפר קוגניציה ברמה כזו הוא דבר שאפשר לומר שהוא חד משמעית טוב (בתצורה שזה נעשה היום). אני גם לא יכול שלא לקשור את המחשבה בעניין ל-Equilibrium.

ריטלין דומה מאוד לקוקאין מבחינה כימית.

איך הגעת למסקנה הזו?

במתילפנידאט אטום פחמן מקשר בין הפיפרידין, הבנזן והנגזרת האסטרית. בקוקאין הטבעת הבנזנית קשורה לאסטר, הטבעת השניה היא בכלל ציקלוהפטאן והחלק האסטרי יושב עליה ולא על האסטר המקשר. בנוסף, החנקן יושב על הטבעת כגשר ולא מהווה חלק ממנה, ועליו יושב מתיל ולא מימן.

ביולוגים אולי יקראו לזה דומים כימית.

השחרור של ריטלין מאוד איטי, אין שחרור מהיר או היי כמו בקוקאין, וגם אין צניחה מהירה כמו בקוקאין.

שחרור של תרופה בגוף נוגע לתכונות הפרמקוקינטיות שלה מעבר לחומר הפעיל עצמו. לדוגמה, קיימות תרופות שמגיעות בפורמולציות שונות, כאשר אחת נדרשת להילקח 3 פעמים ביום (בשחרור יחסית מהיר) ושניה פעם אחת ביום (בשחרור איטי).

פורסם

עזוב אותך קפה, קח אקסטזי יום ראשון בבוקר להתחיל את העבודה בלי הבאסה. למה לא ?

פורסם
פורסם
  • מחבר

"ביונד - אמנים מאוחדים נגד סימום ילדים"

נשמע כמו עוד ארגון שקר בחסות הסיינטולוגיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים