עבור לתוכן

דרוש מפרט לגיימינג ופיתוח תוכנה ב8K ושאלות נוספות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני כבר לא יודע מזמן מה הטרנדים ומה הולך היום אז אני צריך את עזרתכם בהרכבת מחשב.

הוא ישמש למשחקים (מהסוג של high-end אני מניח) ולפיתוח משחקים. גם אימולציה יהיה נחמד (אין לי מושג אם ואיך זה עובד על מעבדי 64 ביט). אני באופן אישי לא אוהב לשדרג כל הזמן את המחשב ואני מעדיף לקנות פצצה שתחזיק הרבה זמן ולשדרג כאשר משהו מתקלקל אבל זה לא חקוק בסלע.

בעיה : המחשב יהיה תקוע בפינה של הספריה ואין לו הרבה מקום "לנשום". לא היו עם זה בעיות מיוחדות במחשבים הקודמים אבל שוב, אני לא יודע מה קורה היום עם בעיות של התחממות. עוד על זה אח"כ.

תקציב : כ8000 ש"ח אפשר גם להתגמש עוד קצת למעלה מזה אם צריך.

יש לי כבר מראש : עכבר, מקלדת, מסך (יש לו רק כניסת DVI ואנאלוגית, זה מפריע שאין HDMI?), רמקולים ומערכת הפעלה (חלונות 8* חוקי)

אחרים : אני אוהב את הלוחות-אם של אסוס ולא אכפת לי לשלם כמה שקלים יותר בשביל לוח-אם שלהם. פתוח גם לרעיונות אחרים.

בנוסף יתכן ואוכל להשיג חלקים של אינטל בהנחה דרך חבר שעובד שם.

אני מודע היטב לזה שצריך הרבה זיכרון וזיכרון מהיר אז כאן אני מוכן להשקיע הרבה. גם מעבד אני מעדיף i7 אבל לא יודע מה קורה עם זה היום.

אם באמת לא יהיו בעיות של התחממות אז אני לא שולל לנסות לעשות OC (לא עשיתי את זה מעולם). לא שולל שיטות קירור אחרות אבל אני לא מתמצא בתחום בכלל.

רעש מהמחשב לא כ"כ מפריע לי אז לא אכפת לי ממאווררים גדולים וספק כוח גדול.

כל מיני שטויות כמו LEDים ומארז שקוף ודברים כאלו מיותרים מבחינתי (ובכלל מעדיף שלא יהיו).

אני גר בחיפה אז אם זה ללכת לחנות אז כן... בחיפה. אם זה משנה בכלל מבחינת מחירים ו\או משלוח.

שאלות:

לבעיה של המקום - זה נמצא בפינה של החדר בתוך ספריה מעץ. חשבתי אולי לשים את המחשב מתחת לשולחן או בצד השני של השולחן אבל שם יש מחיצה בספריה שמפריעה? למישהו יש רעיון יצירתי? חשבתי לנסר שם אבל אני לא יודע איך בידיוק לעשות את זה (אם זה אפשרי, סתם מסור אי אפשר לדחוף לשם ולנסר). אני יוצא מנקודת הנחה שהמארז יהיה גדול לצורך אווירור ושיהיה מקום למספר דיסקים קשיחים (ככה ראיתי אצל חברים שלי).

בנוסף אני מעוניין להרכיב את המחשב בעצמי ואני רוצה לדעת מה קורה בעניין של אחריות בקטע הזה. אף פעם לא הרכבתי מחשב לבד בעצמי אבל יש לי מספיק ניסיון בפירוק מחשב כדי לנקות אותו ולהתקין כל מיני כרטיסים, כוננים, זכרונות וכולי. האם זה באמת כ"כ קל היום שזה כמו להרכיב לגו? יש אילו דברים שאני צריך להזהר מהם?

אם אני קונה רכיבים מכמה מקומות וישלחו לי בדואר - מומלץ? באופן אישי אני מעדיף ממקום אחד (יש לי חנות KSP כ5 דקות מהבית עם מחירים טובים ושירות לקוחות בינוני) אבל אם זה הבדל כספי משמעותי לא אכפת לי. הזמנות קבוצתיות (ראיתי שיש כאן) ו\או מחו"ל מומלץ (יש לי סבלנות לחכות למשלוח)?

ושאלה יותר לידע הכללי ופחות דווקא למחשב הזה : מה באמת עדיף? זיכרון עם גישה dual-channel גדול או זיכרון קצת יותר קטן וקצת יותר מהיר בtripple-channel. ההיגיון אומר לי שהשני לא יפול מראשון.

* העותק שלי זה עותק שמיקרוסופט נותנת חינם לסטודנטים במוסדים מוכרים. אני לא בטוח אם הדיסק שאני אמור לצרוב זה 32+64 או שיש רק 32. אם מישהו מתמצא בזה אשמח לוודא איתו. במקרה הכי גרוע אני אקנה 64 (אבל אז זה יפול לתקציב של ה8000).

תודה מראש וערב טוב,

שי.

פורסם

1.יש מארזים קטנים של מחשב.

תקרא קצת עם MICROATX וMINI-ITX.

2.יש חנויות שבונות את זה בשבילך בחינם.

3.אני יודע שTMS עושה משלוחים חינם+אחריות היא לוקחת מהבית שלך.

אני מאוד ממליץ על קנייה קבוצתית,חסכון+אחריות.

4.עדיף יותר זיכרון על עוד CHANNEL.

5.יש שידרוג לWIN8 (אני חושב שזה כוללׂ 64BIT) ב40$,אתה תצטרך 64BIT כי 32BIT לא תומך ביותר מ4 GB זיכרון (3.84 ליתר דיוק)

תחליט על איזה גודל מארז אתה רוצה ותפרסם פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים