עבור לתוכן

טיפים: איך לשפר את זמני הסוללה במכשירי אנדרואיד

Featured Replies

פורסם

ציטוט:

Originally Posted by htc

Traditionally WiFi, GPS, Bluetooth, and display brightness all greatly impact battery performance.

-With Android 2.1 another feature that can kill your battery are the Live Wallpapers. If you’re using Live Wallpaper just turn if off.

-Adjust the Brightness of the display (Menu | Settings | Sound & Display | Brightness). By default it is set to auto adjust but you can manually adjust it down.

-Consider adjusting the display timeout (Menu | Settings | Sound & Display | Screen Timeout). The default value is 1 minute but you can reduce it to as low as 15 sec but 30 seconds.

-By default your HTC Incredible vibrates every time you press a key. Turn it off by un-checking the box ‘Vibrate when typing’. Menu | Settings | Language & Keyboards | Touch Input | Text Input | Vibrate when typing.

-If Facebook, Twitter, MySpace, Email, App up-dates, or many other things are constantly popping notifications, consider turning some of them off as notifications do impact battery performance; This is done in each app.

To also help with Battery Life you can do these steps exactly:

1) Turn your device ON and Charge the device for 8 hours or more

2) Unplug the device and Turn the phone OFF and charge for 1 hour

3) Unplug the device Turn ON wait 2 minutes and Turn OFF and charge for another hour Your battery life should almost double, we have tested this on our devices and other agents have seen a major difference as well.

בעיקר רציתי להתייחס לשלושת השלבים שכיביכול אמורים לשפר את ביצועי הסוללה,אישית עדיין לא ניסיתי על הגאלקסי s3 אבל בזמן הפנוי אני אנסה ואדווח

ואם מישהו כבר ניסה וזה עבד/שיפר את הביצועים אז שיכתוב

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בנוסף להנ"לטיפ נוסף שמצאתי לאחרונה שעוזר לחסוך בסוללה:

במקום שיהיה ברקע תמונה אשר בעצם מפעילה את כל הלדים בזמן שהמסך דולק ובכך גוזלת יותר מהסוללה

מי שחשוב לו עוד לחסוך בסוללה יכול לשים מסך ללא תמונה כלומר מסך שחור לגמרי (ניתן להוריד בחנות PLAY רקע שחור -NO

Wallpaper

)

נ.ב אצלי הבהירות על מצב ידני קובע, מוגדרת במצב של כ 15%-10% מעל המצב אפס.

ואני חורש על הגלקסי S3 שלי כל היום ,משחק במשחקים ממושכים גולש וכל הזמן מתעסק במכשיר , והסוללה מחזיקה אצלי יותר מיממה שלמה

פורסם

זה עובד רק על מכשירים עם מסך SAMOLED/AMOLED ..

פורסם

מה זה שווה שהיא מחזיקה יממה אם ביממה הזאת אתה לא נהנה מהמכשיר?

בהירות על 10%? יופי הטלפון יחזיק מלא זמן אבל יכאב לך הראש אחרי שעתיים

פורסם
  • מחבר

על בהירות 10-15% רואים מצויין בכל התנאים חוץ מבשמש (רק אז אני מעלה לרמה גבוהה)

ולאחר שמתרגלים אז הפוך כשמעלים בהירות אז זה כבר מציק בעייניים לפחות ככה אני מרגיש

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב לאחר שימוש של כ 4 חודשים במכשיר ה S3 שלי , מצאתי את הדבר הבא שגוזל/גומר באופן משמעותי את הסוללה .

התכונה לפחות אצלי נקראת "נתונים לנייד"(זה נמצא אצלי בסרגל הגדרות מהירות -כשמחליקים אצבע מראש המסך למטה) ברגע שזה מופעל אז בעצם יש תעבורת תקשורת אינטרנטית וגם בלי שימוש באינטרנט למעשה זה כל הזמן עובד ומעביר נתונים/עדכונים לימינהם למכשיר ובכך גומר על הסוללה באופן משמועתי .כשזה היה דולק אצלי הייתי יכול "למשוך" עם הסוללה יממה בלבד.

לאחר שהתחלתי "לתמרן" עם זה כלומר את המצב של נתונים לנייד אני משאיר לרוב כבוי ומפעיל את זה רק במקרה שאני צריך לגלוש או לקבל עדכונים/רענון למכשיר כמו אימייל, פסייבוק וכו ולאחר דקה שתיים שוב מכבה עד לפעם הבאה .

בשימוש זה די מזכיר שימוש ב WIFI כשרוצים מדלקים ושאין צורך אז מכבים

שורה תחתונה:

שימוש במכשיר בצורה כזאת בעבודה שותפת נותנת לי לעבוד עם המכשיר שלי יותר מ 48 שעות ללא טעינת הסוללה 8)

מקווה שעזר למישהו הטיפ.

פורסם

אתה אומר שאתה מכבה את האינטרנט שלך? זה לא כלכך מתאים לרוב משתמשי הסמארטפון.

יש לי הגדרה אוטומטית במכשיר שמכבה WIFI / DATA ברגע שהמסך כבוי ומדליקה כשאני משתמש במכשיר.. ואני לא משתמש בזה

פורסם

^

מה קורה אם מגיע לך מייל או משהו כזה, אתה לא יודע ולא מקבל התראה כלשהי עד שאתה מדליק מסך?

פורסם

בדיוק.

פורסם
  • מחבר

כן, כשנותנים לנייד כבוי אין שום התראה בחיי

לי אישית זה לא מפריע כי אין לי צורך לראות כל דבר מיידי

אני מפעיל את זה נגיד פעם בשעה או סתם אם בא לי לראות משהו אם קיבלתי איזה מייל או עדכון בפייסבוק רק אז מפעיל ואז אני מקבל הכל במרוכז ושוב מכבה.

וזה נגיש וקל לכיבוי והפעלה אז טוב לי אם זה ולא לחוץ על הסוללה

פורסם

הבנתי, טוב לדעתי פה נאבד כל הטעם, כמו בפרסומת להיות עם ולהרגיש בלי.

פורסם

בשימוש בינוני ומטה, צריכת הסוללה שלי נעה סביב ה - 2%-4% לשעה. בשימוש גבוה, זה עולה לסביבות 6%. אלו, בעיניי, נתונים מצוינים. המכשיר שלי הוא RAZR XT910, מריץ CM10.1. הטיפים שלי הם בעיקרון למשתמש ה'מתקדם', אבל גם אם לא הבנתם על מה מדובר, אני מקווה שהצתתי בכם את הסקרנות לגלות וללמוד, או, לכל הפחות לשאול אותי כאן. רוב ההמלצות מטה מצריכות גישת רוט, אבל לא כולן.

1) שיניתי את ה - IO Scheduler ל - noop ואת ה - Governor ל - hotplug. (אגב, אלו הגדרות בחירת המחדל ב - nighlies האחרונים של CM).

2) אני משתמש ב - Greenify (חפשו במרקט) - זו היא אחת האפליקציות הכי טובות אשר התנסיתי איתן. תפקידה היא להכניס אפליקציות אשר סומנו למצב היברנציה. שימו לב, לא 'להרוג' אותן (בלתי שמיש באנדרואיד, ארחיב בהמשך) ולא 'להקפיא' אותן (משמע, להפוך אותן ללא שמישות/נגישות). כל אפליקציה במצב זה 'נחה' עד אשר היא תופעל שוב, ועד אז היא לא משתמשת בשום משאב של המערכת, כלומר, בבטריה.

3) לשליטה על בהירות אני משתמש ב - Lux (מרקט). זו אפליקציה טובה ועמוקה בהרבה מהגדרות בהירות אוטומטיות.

4) לגבי האינטרנט - כאשר המסך של המכשיר מכובה, כל מה שחשוב לי מבחינה זו, זה רק לקבל התראות. לשם כך, האינטרנט הסלולרי הוא מעל ומעבר. כאשר המסך נדלק, טבעי שארצה להעדיף וייפיי (שבד"כ יהיה מהיר יותר). לכן, הדבר היחידי שיש לעשות, זה לשנות בהגדרות מתקדמות של וייפיי את ה - Sleep Policy ל, למשל, "רק כאשר המכשיר מחובר". משמע, ברגע שהמסך כבה, והמכשיר נכנס ל - Deep Sleep, הוייפיי כבה. בהדלקת המסך, הוא חוזר. כאשר המכשיר בטעינה, פועל תמיד.

5) Deep Sleep. ידוע, שכאשר המסך של המכשיר מכובה, זה ממש לא בהכרח אומר שהוא אכן במנוחה, כלומר, לא משתמש במשאבי הסוללה. לרוב, המצב הוא הפוך - ומכאן השאלות בסגנון של "בסה"כ הוצאתי 2 שיחות היום וגלשתי 5 דקות, איך זה שיש לי 20% פחות סוללה?". האחראים לכך הן אפליקציות שרצות ברקע, כמובן. 'להרוג' אותן זה לא מועיל מ-2 סיבות עיקריות: 1) הן בכל מקרה חוזרות. 2) ניהול הזיכרון של אנדרואיד הוא כזה, שכל, כן כל, הזיכרון אמור להיות בשימוש. זה לא ווינדוס. האחראים האמיתיים הם ה - wakelocks (חפשו בגוגל. בגדול, 'סיגנלים' שנשלחים למערכת ההפעלה עם שאילתות ודרישות) היחודיים לאותן אפליקציות, ובהם צריך לטפל. מה שיעזור להתחקות אחר מה בדיוק שולח wakelocks ובאיזה היקף, זה BetterBatteryStats (מרקט, וגרסה חינמית ב - XDA). ברגע שמגלים מה נשלח ומאיפה, ניתן לנקוט צעדים.

6) הערה כללית: כל ה - App Killers וה - Memory Managers וכמו כן אפליקציות שטוענות לשפר את חיי הסוללה, ולא משנה כמה גבוה הן מדורגות או מהוללות במרקט, הן פלסיבו בלבד, במקרה הטוב. ה'קילרים' הם בכלל מיותרים לחלוטין, הסברתי למעלה בקצרה מדוע.

לתמצות דבריי, הלוגיקה לפעולה אמורה להיות זו:

1) הגדרת IO ו - Gov אופטימליים.

2) ניתור wakelocks, גילוי הבעייתים בהם, נקיטת צעדים (הסרה/הקפאה וכו')

3) אפליקציה אלטרנטיבית לניהול בהירות מסך.

4) הגדרות אופטימליות עבור וייפיי.

5) הימנעות משימוש באפליקציות ש'מפנות זיכרון' למינהן (מיותר, משיג את הפעולה ההפוכה כמעט תמיד).

מקווה שעזרתי למישהו במשהו, בהצלחה!

פורסם

הבנתי, טוב לדעתי פה נאבד כל הטעם, כמו בפרסומת להיות עם ולהרגיש בלי.

בדיוק,.

למה אתה צריך סמארטפון אם אתה מכבה את כל הפיצ'רים שלו וסה"כ משחק בו?!

ומניסיון שלי -

להשתמש ב WiFI כשיש, 3G טוחן סוללה.

להתקין קרנל טוב חלופי. אם יש לכם כוח - להתעסק קצת עם ההגדרות לפי מדריכים.

פורסם

אני לא חושב שיש בהכרח קשר בין סמארטפון לצורך לקבל הכל בדחיפה. אני שונא לקבל דברים בדחיפה כי זה פשוט מציק לי. אני אוהב לבדוק דוא"ל, לבדוק את הפייסבוק וכן הלאה - כשאני מחליט שהגיע הזמן לבדוק. אני רוצה שתהיה לי את האפשרות לעשות דברים "חכמים" - לא בדחיפה.

עם זאת, כיבוי חיבור נתונים זה לא רלוונטי בגלל דברים כמו Whatsapp, מבחינתי.

לגבי בהירות המסך, אני לא חושב שבאמת אפשר "להתרגל" לבהירות נמוכה. אולי אתה רגיל לזה שיש לך כאב ראש. נוח יותר לצפות במסך כשהבהירות גבוהה וזו עובדה. יש גם אנשים שצריכים משקפיים שרגילים ללכת בלי - אבל זה לא אומר שהם חכמים. אני מעדיף לשים בהירות על מקסימום ולהנות מהמכשיר שלי. שהבטריה תגמר - בשביל זה יש מטען. אם נמצאים במצב שבו צריך לשמר סוללה באופן מירבי, אפשר לנקוט בצעדים "קיצוניים".

פורסם
אני לא חושב שיש בהכרח קשר בין סמארטפון לצורך לקבל הכל בדחיפה. אני שונא לקבל דברים בדחיפה כי זה פשוט מציק לי. אני אוהב לבדוק דוא"ל, לבדוק את הפייסבוק וכן הלאה - כשאני מחליט שהגיע הזמן לבדוק. אני רוצה שתהיה לי את האפשרות לעשות דברים "חכמים" - לא בדחיפה.

עם זאת, כיבוי חיבור נתונים זה לא רלוונטי בגלל דברים כמו Whatsapp, מבחינתי.

:xyxthumbs:

בכל מקרה לי זה נוח לקבל הכל ב"דחיפה".

מבחינתי כל הנוחות זה שאתה יכול להתעדכן באותו הרגע במה שקורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים